Isnin, 14 Januari 2008

PERTEMUAN

Alhamdulillah..hasrat kv untuk berjumpa seseorang telah tercapai. Seorang yg istimewa, yg kv amat kagum dgn semangat dan keperibadiannya. Membaca setiap en3 nya bermacam perasaan yg menyelinap di sanubari. Chewah..

Bermula dgn membaca en3 nya yg mengatakan dia akan berada di kelantan utk menghadiri mesyuarat. Kv try kontek kak pb menanyakan nombor telefonnya. Seperti yg dijangka (kak pb kan mmg baik hati) terus kv terima call. Hik hik.. tq kak pb.

Mula2 tu dok main sms. Kelmarin kv try kontek dia nak tanya jam berapa dia sampai kubang kerian. Dlm hati asyik dok mintak moga2 ada pertemuan antara kami. Jadual dia kat kelantan penuh jgk. Tp kv try gak curi2 masa yg sesuai nak jumpa dia.

Last2 dia bagitau yg dia tak dok kubang kerian. Dok grand river view tumpang bilik kawan. Punya la frust menonggeng sbb kv takut hubby tak mo pi sana. Kalo kat kubang kerian hubby dah setuju nak gi sbb 15 minit jer dr rumah kami.

Masa nk bls sms dia tu kv mmg dah frust gilerr. Tp bila hubby ckp tgk keadaan kat rumah dulu, kalo boleh pegi, kita pegi. Hooohooo.. rasa mcm nak melompat dlm kete masa balik keje tu.

Bila dia sms dah sampai hotel, hubby suh kv bersiap. Cepat2 suh danish tukar baju (baru bangun tido). Kv pun sms dia bagitau dlm setengah jam lg kami sampai. Hubby park kete tepi menara perbadanan. Segan nak tunggu dekat lobi, takut dina 'start enjin'. Kv mintak dia turun jer.

Bila tgk kelibat mak dara sorang ni dok tercari cari some one, kv dah tau dah tu mesti dia. Kv lambai2 dari seberang jalan. Hehe..rasa nak terlompat sbb boleh jumpa jugak akhirnya.

Borak pun tak lama, sbb kv tak nak ambik masa dia lama2. Tak ajak minum pun sbb takut dina meragam. Sorry yek oren, kita borak tepi jalan jer. Huhu..

Tp sayang tak dapat jumpa naufal. Oren dah post awal2 lg ke nurseri. Hmm.. kalo tak boleh jugak jumpa kak Bi sama. Tatau pulak kak Bi dah tukar tempat keje.

Harapnya perjalanan pulang oren mlm nanti selamat semuanya dan naufal tak meragam. Hehe


Kenangan manis bersama oren manis. Sweet jek org nya. Peramah lak tu. Rasa mcm dah lama kenal. Tak sangka akhirnya boleh jugak kita jumpa. Hehe

23 ulasan:

pB berkata...

Alhamdulillah , jupo jugok akhirnyer ...


psst psst ...
kak pB kan memang baik ...


kah kah kah ...

bat berkata...

wah dpt gaks juper oren erkk
ermm tapi blognyer 4 invited reader only..

ijah berkata...

tengok gambo yang last sekali tu cian danish tersepit...hihihi...

Alinlai berkata...

jumpa Oren?... sesuai la sebab nak CNY ni banyak oren manis2... opsss lawak2 je jgn ambik hati ye Oren... best juga jumpa kenkawan baru kan... OK KB lain kali kalu dpt pi KB bleh la kita plak jumpa-jumpaan... :)

Alinlai berkata...

ralat:

ke ke ke...KV bukan KB, [dok ingat KB Mall je ...]

Mak Su berkata...

wah... pertemuan blogger ya... awat muka kaler kunen tu? cemana wealls nak tengok?

kasutVincci berkata...

kak pb,
ahaha..kak pb mmg baek.

mak hayams,
mintak oren invite le. Mesti dia kasi laluan.

ijah,
tak perasan pulak kv masa nak snap gambo tu. Bila balik rumah dan tgk, ahahaha..sian budak tu.

alinlai,
tu ler, asyik nyakat aku pasai kb mall jek. Haha

maksu,
kaler kunen tu nak kasi saspen lo.

julia berkata...

tak panas ke pakai topeng kuning tu kak ??
sian kak pb pon kena sekali. kekekeke

sitilina berkata...

jurus weh bdk baju oren tu. betar ko jupo mokcik oren, dio pom beroren2 gok. hahaha.

kak kv, igt temujanji kito. rayo thn ni tu!

Kak Lady berkata...

Hehehe...seronok bila dpt jumpa di alam nyata...masih teringat pertemuan kak lady ngan oren...rasa happy sgt sebab oren sudi dtg ke hotel masa kak lady kat Penang....Nanti KV kalau dtg sini beritau le akak... :)

Semoga ikatan silaturahim yang terjalin tidak terputus ditengah jalan...walaupun hanya dpt sembang tepi jalan...heheheh

kasutVincci berkata...

julia,
hehe..kut2 blh jadik mask rider ke. Kan?

lina,
insyaallah, kalo takde aral pasti ada pertemuan antara kita. Hik hik

kak lady,
hihi...mesti ingat sampai bila2 sbb borak kat tepi jalan jer.

Zareda berkata...

yang mana satu oren yang mana satu KV?
kak zar pun lama tak masuk blog oren.. yerlah invited readers.. :(

Biarlah rahsia berkata...

Salam...

dah byk rupanya entry KV yg k.bie tertinggal...

Hajat k.bie nakgi ziarah irdina pun lum kesampaian lg....sibuk sesgt kat opis skrg ni...siap buat kejutan kat ramai kengkwn yg k.bie dh pindah...tak sempat nk inform sesape....hanya kwn2 rapat je tahu...

Ada ms k.bie contact KV ....nnt leh kita jumpa...

kasutVincci berkata...

kak zar,
oren tu yg tinggi. Kv yg kemetot. Ahaha

kak bie,
tu ler, terkejut gak bila oren bagitau kak bi dah pindah tempat kerja. Syukur alhamdulillah. Takde lah berulang jauh lagi.
Insyaallah, ada kesempatan nnti kita jumpa.;)

happyirfa berkata...

salam kv..
wah jumpa kak oren..mmesti bestkan?
blogger pertama sy jumpa luna dan minnie..sblm nak jumpa tu rasa excited sampai rasa macam nak kebilik air jer..he he

LILY SAFIYYA berkata...

bestnye dpt jumpa kekawan blog..

tp nape mukanya tu...demam kuning errrkk..?

ahakss...ooo secret identity

nasazfrog... berkata...

lorr naper muker nyer tak nampak.. awat di yellowkan... aper sronok sgt hang no..

nanonano berkata...

kalu singgah kuantan,
helo2 erk,
heheh, ce tengok gmbor 1st tu,
danish cm pelik jek tgk kak oren kai topeng kuneng,
ekkekke :p

kasutVincci berkata...

irfa,
mmg sronot kan jupo sain blog. Raso mace lama doh kenal.

lily,
a'a, demam kunin tu sbb secret indentity. Hehe

nasazfrog,
hik hik...secret indentity lo.

nana,
nana pun kalo mai kb, koling2 akak yer. Mana tau ada jodoh boleh jumpa.

Oren... berkata...

thanks la sebab sudi mai jumpa aku..dan jugak untuk jajan2 yang diberi..aku dah kendurikan dengan anak2 dah..

kasutVincci berkata...

oren,
sori la sbb tak sempat nak beli barang yg ok2 skt. Sbb dok tgh tak sure yg kita boleh jumpa ke tak. Hehe..

cikdinz berkata...

gambar tu sensor dia mcm dicakar-cakar lak.
takut eihhh....

kakLuna berkata...

aler...bila nak jumpa KV lak ni..:P