Isnin, 7 Januari 2008

sekolah


Hmm..bermula la rutin kv dan hubby kecoh di pagi hari start ari ni. Apa lagi, layan karenah danish yg malas nak pi skolah la. Mcm kelamrin, hubby dah pesan kat MIL kalo danish takmo gi skolah biar dulu. Takut dia meragam kat skolah sbb kami masih was2 pasal dia lekat tulang tu.

Rupa2 nya mmg betui dia tak pi. Dia ckp kat MIl dia tak larat, tasa nak demam. So, MIL layan jek la. Masa kv blk keje tu dia masih tido dlm buai. Rupanya dia dah tido dr jam 2 ptg. Pukul 6.30 ptg baru nak bangun. Agaknya dia kepenatan sbb berjaga kat ER malam sebelumnya tu.
Pagi ni sbb tak berapa makan pujuk, kv dokong dia bawak pi bilik air. Dah mandi tu pakaikan baju skolah. Baju baru. Pastu bagi beg kat dia. Padahal mlm td excited kemain kemas beg skolah. Siap bercerita kat skolah ada gelongsor. Kv rasa imajinasi dia sbb kv tak perasan pun ada menda alah masa lalu kut skolah dia tu.
Alhamdulillah, walo pun kecoh2 dia pegi jgk skolah. Dengar cerita yuran pendaftaran RM 80. Pastu yuran bulanan RM 15. Tp tak sure lg, hubby mintak MIL tanya kan cikgu skolah dia dulu. Pas tu besok baru nak bayar yuran.
Gambar kat atas tu kv snap masa first time dia pakai uniform tahun lepas. Yg pagi td punya hubby ada snap gambar tp kv malas nak sambung kabel telefon dia. Pakai gambar lama jek la. Hehe

7 ulasan:

AbiyA berkata...

siannya danish demam boktam tulang ikan tu.... jgn takut ndoktor danish deh!

ni sitilina ni. pakia id asben hehe.

kasutVincci berkata...

lina,
salah akak juga benor nya. Tak pantau betul2 masa dia makan tu. Sian pulak tgk dia penat gitu. Hik hik

nasazfrog... berkata...

lor siannyer..kuatkan semangat dia k,, hope cepat sembuh la

Mak Su berkata...

hihihi, ragam bebudak

Kak Lady berkata...

Hehehe...sian danish...hari pertama dah rasa nak demam eh...

Kita mak ayah ni kalau anak2 dah start sekolah mula lah kecoh pepagi kan...? Mana nak siapkan segala macam bekal dan pakaian anak2...

nanonano berkata...

danish !
jum men glonsor jummm!!

kasutVincci berkata...

naza,
alhamdulillah dia dah sembuh.;)

maksu,
macam2 kan..

kak lady,
takde sibuk bekal apa pun, cuma nak mandi pagi tu dia malas. Masih dlm mood tido. Kena pakaikan uniform siap2 takut dia tak dengar ckp MIL. Hehe..

nana,
takde pun gelungsur pun, entah kawan dia tu imajinasi kuat kut. Hehe