Ahad, 20 Januari 2008

OUTING

Ptg jumaat, kv n co ke kb mall. Kwang kwang kwang! Walo pun dah ada tesco, tp kb mall tetap tak tinggal tu. Hik hik..

Alasan plg konkrit nak tanya kan spek kv dah siap ke belum. Seksa jiwa raga pakai spek gantian nih. Sakit kepala, berdenyut denyut dan sakit celah telinga. Kv rasa spek gantian ni berat sgt compare dgn spek yg rosak tu. Hmm..nak kena buat spek gantian yg baru nih. HIk hik..

Tp syg seribu kali syg, spek kv tak siap2 sampai ke hari ini. Waduh...makin sakit jiwa oiii!!! Pastu kami pun jalan2 le. Kenaling perut dok bawak dina tu sampai lupa nak snap gambar anak dara tu yg asyik makan tgn je kerja dia. Sampai kami kena gi cari towel kecik nak lap air liur yg berjejeran tu. Agaknya sedap sgt kut tgn dia tu. Perisa apa ntah!

Tunggu hubby buat bayaran towel tu, danish nak pancut plk. Bawak dia gi toilet sambil dukung dak dina. Dah sudah tu, nak pi cari hubby, tersangkut kat kedai jam. Ingat nak survey je. Nanti tak bawak baby baru boleh beli. Tp hubby suh kv beli terus sbb jam kv yg ada tu dah rosak. Seiko pun dah kiok. Bonia pun dah berapa kali hantar kat agent sampai kv dah jemu nak ulang alik pi kedai jam tu. Last2 malas dah nak baiki. Kecacatan kilang btul. Pastu last skali jam bum yg tetiba kiok sbb masuk ayaq. Ntah le, jam tu mmg lasak ekceli. Kv pakai masa basuh pinggan, ok apa. Tp ari tu, masa kat wad, kv tak pecat masa nak ambik wuduk. Tetiba dia kong gitu jer. Owh...pergi mu tanpa pesan.

Terpaksa la cari jam baru. Tak aim brand mana pun. Saja cari2 yg berkenan. Hubby tak kasi beli bonia. Phobia kut. Ekeke. Kv berkenan crocodile. Full gold. Hubby kata tak lawa. Cari guess, mcm tak orait je. Tgk elle, moden sgt le. Nanti kan mati pesen pulak. Ahahaha.

Sales girl cdg kan jbovier. Rose gold, paten terkini. Kv tak suka brand dia tp hubby over berkenan pulak. Last2 terpaksa akur dgn pilihan suami ku. Isteri misali woi! Walo pun berat hati, kv swep la jgk. Ahahaha. Janji ada jam. Penat nak cari henfon nak tgk jam dah pukul brapa.

Jam baru ku. Hik hik. Maaf yer, gambar tak terang. Puas dok godek n73 hubby dan sony cybershot, masih kabur jgk. Nak kena masuk kelas fotografi ni.

Sudah kedai jam tu kami gi pacific pulak. Hubby nak beli brg dia skt. Beli gak limau lokam satu kotak, puding coccon (tak reti eja) dan snek ikan dahfa (asyik ingat mkn jek).

Tatau nak makan apa, kv nak beli beef prosperity (best sos lada hitam dia), hubby pulak nak burger triple xl. Nak jimat masa, hubby dukung dina gi kfc, kv ngan danish kat mekdi. Nasib baik tak ramai org. Cepat je dpt order.

Dina tak meragam masa kat kb mall. Cuma dekat2 nak balik tu, dia dah cebik2 bibir. Hik hik. Dah boring agaknya. Satu helai towel tu basah lencun dok lap air mulut dia. Berjejer jejer dok makan tgn. Hik hik

18 ulasan:

Biarlah rahsia berkata...

bestnya dia dpt jam baru...lawa plak tue.
dah pegi tesco belum?

Apple Pie berkata...

mek suka pesen2 jam elle. dulu mek pakai elle gak tp last yr mek beli fossil lak. pun mek suker pesen2nya ahahahhahahah. *mcm promoter jam lak*

pB berkata...

Hu yuu...

jeles kak pB

Dapat jam baghu tu

nanonano berkata...

ekekekk,
actly air liur dina berjejeran tu sbb terliur kat jam baru tuhhh..
ce kasi gok kat die isap ke,
wat main lambung2 ke, hentak2 lantai ke,
bes gok orkk?
lallalalalla~

kasutVincci berkata...

kak bie,
tesco tu boring, kalo nak beli brg dapur boleh le. Haha

apple,
a'a, awat ko tak keje kat kedai jam?

kak pb,
kv TERPAKSA beli sbb semua stok yg ada dah tak boleh guna. Huhu

kasutVincci berkata...

nana,
cer kasi dia isap jam tu, harus luka2 gusi dia. Ekeke

Mak Su berkata...

rapat sangat ker agaknyer ambik gambar jam tu?

blackpurple @ jowopinter berkata...

Setiap entri mesti ada perkataan Tesco. Hehehe!

Apa-apa pun tahniah berjam baru. :D

Darling berkata...

me berkenan dengan esprit yang baru tu.. tp mcm KV kata le, pakai yg fashion2 sgt ni nnt npk out dated.. silap kang org kata beli kat psr malam. *sangat ampeh*

kakLuna berkata...

oo pecat tu tanggal ek?belajar bahso baru arini :P

kasutVincci berkata...

maksu,
ntah le, takde la dekat sgt. Hik hik. Kv yg tak pandai kut.

BP,
hik hik hik

darling,
tu ler, org takdak pitih sgt mcm akak ni kena beli yg tak mati pesen. Baru blh pakai lama. Hehe

kasutVincci berkata...

luna,
eh, ada taip perkataan pecat eh? Nnti nk baca semula. Mmg maksud dia cabut ke, tanggal ke. Gitu le lbh kurang.

Darling berkata...

tak ada pitih katanya.. JBovier tu pun bukan murah akak oi.. :P

ady berkata...

tahniah...kb dah ada tesco.kb mall pun dan glamer... tapi abanglong missed masa makan kat padey bahh tu (depan tnb).. makan satey perut

Alinlai berkata...

tangan perisa apa la gamaknya ke ke ke... shopping jgn tak shopping... :)

****ada gak cite KB Mall...kwang kwang kwang ***

kasutVincci berkata...

darling,
alahai tak mahal dik oi. Masih dlm kadar mampu beli. Hiks

abg adi,
satay perut percik ek? Still boleh makan lg kat belakang flat buluh kubu tu. Tapak asal dah dibuat giant (tp belum siap). Kv pun rindu suasana kat pdg bas tu. Hmmm

alin,
mmg le kb mall tu jek yg ada. Ahaha

NBK466 berkata...

Bukan salah kamera gambar tuh kabur..sbb yg amik gambar tuh dok pakai spek sementara tuh..he.he.he.

kasutVincci berkata...

abg shahrul,
huhu...sampai ari ni spek kv belum siap. Mmg nak kena blacklist kedai tu!