Selasa, 22 Januari 2008

BUNDLE

Kv ada satu kegemaran. Tu pun kalo ada masa lah kan. Kv suka gi kedai barangan terpakai. Nak2 pulak hari barangan tu baru di bawak turun dari lori. Biasanya peniaga tu gi ambik barangan terpakai tu dari singapore.

Tp kan, pengunjung nya mmg teruk2 betul. Dorang berebut barang tu mcm org g***. Sakit hati betul. Kv takde la nak berebut bagai. Tak kuasa eh! Selalunya kv perhatikan dr jauh Je. Kalo ada rezeki dpt brg elok, kv sambar je lah.

Selalu yg kv beli mesti mainan anak2. Kdg2 perabut, kdg2 henbeg. Perabut mmg byk yg lawa. Belum lusuh pun lg. Kalo henbeg selalu dpt lv, gucci, prada, channel dsb sewaktu dgnnya. Lg best dlm beg tu kdg2 ada dollar. Ahahaha..

Oh ya, kelmarin kv temankan member ofis (masa lunch hour) yg nak gi cari set meja makan. Kv pun turut menyongket sama lah. Antara yg sempat kv beli;

Mainan utk danish n dina. Bola disney, lampu suluh fisher price, set pembelajaran sesame street, dan mainan pusing2 yg berbunyi(tatau apa nama dia). Kebanyakannya keluaran mattel. Harga dia antara seringgit hingga 2 ringgit.







Ni pulak henbeg yg kv sempat beli. Ahaha...ada bonia dan seed. Lv takdak la kelmarin. Frust betoi.Harga dia antara 2 ringgit hingga 4 ringgit.







ni pulak sepit kain kecit yg menjadi kegilaan org skrg utk buat koleksi. Hobi pesen baru katanya. Hik hik. Ada 3 set benornya. Tp kv beri kat 2 org ofismate kv sorang satu. Comel kan? 3 set tu 1 ringgit.


Ada lg satu playland yg kena tiup tu. Kv tak sempat nak tiup kasi kembung dulu. Kecik skt dr saiz kete mini. Karang perut kv pulak yg kembung. Hehe. Harga nya RM 6 sajork.

Itu jek lah, jalan2 dan happy2 kv n geng kat kedai bundle utk hari kelmarin.;)

35 ulasan:

Darling berkata...

bundle kat mana KV? alehai nak pegi gak le.. iskh iskh

kasutVincci berkata...

darling,
kat kawasan kv ni mmg ramai pengusaha bundle. Ada yg mahal, ada yg ok2. Tgk keadaan dan tempat.

Darling berkata...

kwsn KV tu kat mana? hihi

kasutVincci berkata...

ahahah..darling, mcm ym pulak kita nih. Kawasan tempat keje kv kat pasir puteh kelate. Hik hik

Darling berkata...

hehehe boleh le digantikan ym..

alehai jauhnya. ingat kat KL hehe

nanonano berkata...

kiut arhh nyepit tu,
xpenah jupe g,
mitak sketoi
hikhiks :p

kat sni pun pemes kedai bundle cmtu,
lawo2 lg kn brg2 die?
org singapore ni mmg kaye2 eyh?
elok2 la brg da tamo pakai,
ishk..

Zareda berkata...

Bes kan pi bundle. zar pun selalu raun kat bundle bangi ni carik tiset nak masuk hutan, kengkadand ada kasut hiking yang bes bes

Mak Su berkata...

eh! best ler... kat KL ni tak de ker agaknyer?

kasutVincci berkata...

darling,
lahai..ingat kan darling tau akak dok kelate. HUhu

nano,
uhuh...syg sepit tu ada 3 jer. Kalo lbh mesti akak ngan baek ati pos kat nano satu. Tadek rezki awak.
Org singapore mmg kaya2 kan. Org kayap mcm kv ni boleh beli brg sekenhen yg dorang takmo tu.;P

kak zar,
a'a kasut dan sandal pun byk yg elok. Slalu dpt brand bagus2. Kv suka kumpul kasut baby dan baya danish. Nak beli yg baru syg la, mahal. Pakainya sekejap sgt. Mati le kedekut tak hengat. Hehe

maksu,
agaknya org2 area maksu kaya2 kut, tu yg takde kedai bundle cenggini.;)

Darling berkata...

x tau.. mati2 ingat kat area sini. hehe..lama dah tak pegi kelate..

pB berkata...

nanti tulun belikan kak pB beg tangan , ok ....

- SIS pB -

kasutVincci berkata...

darling,
hehe..kalo mai kelate, kontel ler. Mana tau ada rezeki dan jodoh boleh jumpa.

kak pb,
takut tok keno dgn taste la pulok.;p

Mummy Rizq berkata...

ee... betul ker ada brg brg cenggitu KV? bestnyaa.. tak pernah jumpa la pulak...

Darling berkata...

kak KV kalo darl gi sana nnt bawak gi kedai bundle tu ye. lepas tu nak makan laksam hehe

me get ready nak larik sebelum kak KV cubit :P

Kak Lady berkata...

KV...bestnya...anak kak lady suka beli jeans kat bundle...balik aje terus rendam air panas...cuci...tp memang kadang berbaloi.

Tapi handbag tu kalau 3-4 ringgit memang le best...patutlah diorang berebut...tapi kalau kak lady pun mungkin macam KV...tak kuasa lah nak berebut bagai

Kaklong Syikin berkata...

salam,

wah..shopping mopping hehe.

sori lama x kesini.

eh, maybe one fine day akak akan p kelate buat sikit research, ada rezeki kita jumpa ya ? bila tu tak tau lagilah,

yusztiey berkata...

kito tok tau la plak kat kelate ado kedai bundle cam tu coz bese tgk yg jual baju sekenhen jo..makin teruja doh nak balik kelate sesgt dah ni..lamanya bule 3..lawa la plok beg tu..tok pade dgn hargo la

kasutVincci berkata...

mar,
kat kl mana ada kedai camtu. Org sana kan berpendapatan tinggi. Hik hik. Kat klate ni mmg mcm cendawan tumbuh tau! Ofismate kv selalu dpt henbeg LV yg limited edition. Anak bujang dia selalu round bundle. Coach pun ada. Sakit jiwa tgk henbeg dia. Plg mahal pun 8-15 ringgit je! Nak beli yg baru mana lah kami mampu. Hik hik

darling,
oo..nak makan laksam yer. Boleh je! Hehe.

kak lady,
biasanya kalo jeans levis kepala kain tu yg jd rebutan. Kat bundle pun dah ribu riban. Tp tak kuasa lak nak beli kan, baik beli barang lain. Hehe..

kak long,
hehe..sibuk yer! Insyaallah kalo kak long sampai kota bharu mungkin ada jodoh kita. Asalkan en. driver ok. Hehe

yusztiey,
oo..bulan 3 nak blk mesia yer. La ni bundle singapore dah ada kat mana2 ceruk di kelate tau! Sedia duit je.

Apple Pie berkata...

weiiii...aku nk beg gitu gakkkk. kirim la kat aku yg takde tmpt bundle ni. pasar malam pun takde ok. ulu gitu kan ahaahaha.

mek berkean beg kaler pink dan merah itu huhuhuhuhuhuhuhuhu

*makan hati sgt*

FaEzHussain berkata...

KV,
Lamanya tak jenguk ke sini. Saya pun dah setahun di KB. Tapi tak contact pun KV. Maaf busy, settling down.

Ni Bundle kat mana ni? Nampak menarik je the handbags....

btw tahniah, ada tambahan ahli keluarga.

Blog saya dah reactivated. Semuga kita dpt jumpa one day. KB dah dekat sgt dah..hehhe

nasazfrog... berkata...

KV macam best jer bundle tuh, cawangan kat jb tak de ker?? barang2nyer best2 plak tuh, murah lagi.. ish memang berbaloi la... cek ni dah la kaki shopping,,,

kasutVincci berkata...

apple,
semua bergantung pd rezeki. Hik hik. Makan hati ler!

dr faez,
tu ler, tgk blog akak tak aktif. Ingatkan dah takmo oktif dah. Tertanya tanya akak kt mana skrg. Masih di usm ke?

kasutVincci berkata...

nazasfrog,
agaknya kat kawasan tak membangun sgt kut ada kedai bundle ni. Hik hik

kakLuna berkata...

murah siottt...nak jugakkk

YuszTieY berkata...

salamz kv...pekabo?bestnya ada bundle mcm tuh kt mesia..x sabo nak gi berebut..hehehe!kt area maner tuh yg besaq skali?nti leh kami gi..

viruspadu berkata...

sepit kain tu sy minat

very the chumel dan kiut

mana nak carik ek

rina berkata...

murah2nya... dan comey2 plak tu...

Yatie berkata...

amboi, murahnya tapi dpt barang yg best2 .. aku nieh takde la minat nak beli handbag yg berjenama mcm2tuh .. tapi asalkan beg yg cantik pada mata aku, mmg aku sambar gak ... kalau dah siap jual bundle, murah2 cam kat tmpt KV, sah laaa penuh bilik aku dengan beg .. nasib baik laaa kat dubai nieh takde yg jual bundle ... huhuhu ...

p/s: tak sempat nak komen entry2 yg sebelum nieh .. cantik jam .. and besarnya tabung duit aka botol susu tuh ... sungguh kagum sbb banyak isinya .. bak sket .. hehhehe ..

sitilina berkata...

wahh muronhyooo!!! nok retekk!!!

Alinlai berkata...

kedai bundle tu dkt2 KB Mall ka? ke ke ke....suka la kanak2 ribena tu dpt toys mak depa baru beli :)

Alex Lacey berkata...

k.we kalu balik KB tok rajing la pulok ado peluae gi bundle nih....kalu buleh, kae sedak...

sya berkata...

Wah ada ek kat sana. KV kalau nak dekat CNY tau lagik banyak brg yg idambil dr Singapore.. masa sya ke sana memang dia orang bagi aje barang2 tu. Ada sekali jumpa basikal org buang.. elok lagik cuma mungkin anaknya dah besar jadi tak digunakan dah..

Tu sbb pengusaha bundle ni leh gi ngan lori ke Singapore tiap kali kalau nak CNY

Sastri berkata...

waaa... kat KL ni kat mana ek ada kedai bundle? kat kpg, sas ada la jugak pegi...

kasutVincci berkata...

kak luna,
area nibong tebal takdak ke kedai gitu?

yusztiey,
kv tau yg area kv jek. Kat area lain tak pernah sampai la pulok.hehe

viruspadu,
ntah le, kv pun jumpa kat bundle tu jer. Hiks

rina,
murah tu mmg la murah tp kena pandai cari dan pilih.

yatie,
kv pun tak kuasa nak beli yg jenama ribu riban tu. Sayang duit eh. Tp bila dpt yg murah gini, ori pulak tu, apa lagi, sambar je lah kan. Haha

sitilina,
nok retek? Keno kelik klate sokmo la. Raound kedai bundle. Hehe

alinlai,
nasib baik kedai bundle tu takdok kat kb mall, kalu ado, harus tiap2 minggu kv gi sokmo. Haha

kak wear,
tu la, keno gi sediri baru paus hati dih.

kak sya,
ha..kat singapore dorang letak depan rumah gitu je. Sapa nak, ambik je kan. masih baru lagi tu.

sas,
kat kampung sas pun ada eh kedai cenggini?

happyirfa berkata...

salam kv..
x penah singgah.cuma lalu jer.tp adik2 lelaki irfa mmg selalu pegi.beli seluar dan t-shirt.
nampak ok jer.