Isnin, 28 Januari 2008

AJL 22

Hiks, mcm profesional gitu kan. Kononnya nak ulas pasal ajl. Hmm...kv bukan pakar mujik tau, so kv ulas dari pandangan mata cik kiah yg menonton di rumah sambil henjut buaian anak.

Oh ya, sblm tonton ajl, kv bersilat kat dapur nak masak spageti lah konon. Tak mo makan nasik. Mlm td lidah barat. Tu diah. Haha Tp terlewat masuk dapur sbb anak dara landing lewat skt mlm td. Belum masak spageti ajl dah mula. Maka berlari lari anak la kv antara dapur dan ruang menonoton (alah, rumah kv la ni bukan nya mcm dulu. Dah kecit mcm rumah kongsi kaedahnya)

Err..terpesong topik.

Kv tak ingat la pulak susunan persembahan. Tp mula dgn jinbara kan. Kv mmg suka lagu jinbara. Rock namun tak heavy. Bila dgr jer kepala nak bergoyang gitu. Pastu sapa ek? Lantak lah. Tgk dato siti nyanyi. Comel jgk dia pakai tudung kan tp tak suka la baju dia singkat. Kalo labuh skt rasanya baru seswai ngan title hajah (oppss fanatik siti jgn marah, nanti kena jual).

Plg memberi kesan pd kv masa fiq nyanyi ganti superman faizal tahir tu. Alahai..best menusuk kalbu sampai kv tatau nak duduk pesen mana kat sofa tu. Ahahaha..kv mmg ninat giler dgn stail fiq. Dia nyanyi best kan? Ala, ckp la best! (kjp lg nak gogel utube la, tgk fiq duet ngan deja moss)

Ha, giliran mat karung guni Mawi mat sentul buat persembahan. Nampak dia bersungguh sungguh tapi buat magik2 la pulok. Eh, mcm mana dia boleh tukar baju sebegitu cepat. Pakai mandrem kah? Mek speku. Hiks. Bersungguh mcm mana pun mawi nyanyi, kv ttp tak gemar kat mamat tu. Suara dia tak berapa nak masuk. (fanatik mawi jgn mara tao) Ahahaha.

Sahri nyanyi pun best. Agaknya kalo kaer nyanyi sendrik boleh wat mcm tu kah? Sofaz pun ok tp lagu dia biasa2 je. Tp suara dia orait jugak kan. Estrange nyanyi mmg la power. Tp tak sangka pulak dia boleh menang juara lagu. Huhu. Kv tak suka lagu tu sbb lirik dia berulang ulang gitu. Mek boring kaedahnya.;(

Bob nyanyi pun ok lah. Takat ok2 je lah. Tp bila dengar dlm hot fm pagi td, wah rupanya mmg hebat nyanyian bob. Baru kv perasan. Hmm.. agaknya mlm td perhatian kv byk ke tempat lain kut. Penyanyi lain sapa lagi ek? Oh ya, misha omar nyanyi gaya overdose lah. Naik nyampah plk jadik nya. Seb baik tak menang. Ahaha

Kiranya para pemenang mlm td ok ok lah kan. Tp fiq tak menang. Mek sentap okies!!!

p/s: pertandingan hias bubur asyura ; ofis kv dpt no 3. Kira orait lah tu dr tahun lps. Tahun lps dpt nombor 10 ooo. MUahaha. Gambar takleh nak upload sbb pc ni dah takde port nak sumbat kabel kamera. Mati lah pc fakir. Wakaka

19 ulasan:

Kak Lady berkata...

Hehehe...KV dah jadi pengulas AJL plak ye...semalam sayang betul sebab akak dpt dengar sebahagian dari persembahan artis tu melalu radio aje...sebab akak dlm perjalanan balik dari Melaka...

Tapi akak tak lah minat sgt kat estranged tu...tapi dah agak yang Sahri & Nora akan menang...

Suara bob memang sedap...tak boleh disangkal lagik...masa dengar kat radio tadi memang best...

LILY SAFIYYA berkata...

kita suke ESTRANGED...bestt sesgt performance mlm tadik..poas hatikuuu

Oren... berkata...

aku pun suka tengok si Fiq tu nyanyi..menten jek kan?? tu pun ada gak pompuan mana ntah, call ERA, ckp suara Fiq tak masyuk..nak gak suh si Faizal tu nyanyi..dah, sapa suh bukak baju kan??

BTW, aku pun terkejut bila estranged menang..rasanya ada lagi org lain yg bleh menang...

kasutVincci berkata...

kak lady,
saje jer gatai nak jadik pengulas tak bergaji. Hehe

mama lily,
oho..minat dgn richer ek?

oren,
frust kan? Ahaha..

Apple Pie berkata...

mek tak tahan tgk fiq pakai eyeliner ok *larikkkkkkkkkkkkkkkk*

mek nk mamat tak pakai baju tu jugak nyanyi. lagik sedap dan lagik seksi tanpa baju muahahahahah *ops petir..petirr*

Zareda berkata...

kak zar suka bob.. muahss.. dia nyanyi memang bes wpun tak ensem.

Misha overdose.. terkangkang kangkang..

siit, alahai baju dia cam badut.. menari ntah hape hape. Kak zar suka siti tapi malam ajl tu memang siti out lah..

nasazfrog... berkata...

wahwahwah... time tuh nak masak time tuh nak dok jenguk2 tv yer... suara bob mmg power la sampai naik bulu roma cek,,, tapi tak menang kan,,, ct nurhaliza pun tak dpt ape2,, tak per la kira dia buat performance tu pun dah menghiburkan... ha kv ni mesti minat nyanyikan....

kasutVincci berkata...

applepie,
aku pun tak suka mamat tu pakai eyeliner. Mcm hantu kan? Tp aku suka dia nyanyi. Ahaha
Err..body faizal tu melerts kah?
Larikkkk

kak zar,
tu la, bila dgr radio baru tau yg bob tu nyanyi mmg best. Masa kat tv kv tak beri perhatian. Uhuhu

nasazfrog,
kv mmg suka nyanyi tp depan hubby dan anak jek la. Depan org lain tak boleh sbb suara hancoor. Ahaha

rina berkata...

ajl aritu antara ajl yg plg bestlah... kalu kaer seniri yg nyanyi lg best.

Mak Su berkata...

mak su pun minat ngan fiq... sukerrrrnyerrrr

kasutVincci berkata...

rina,
ok lah, tak boring kan? Takde lah mengantuk nak tunggu sampai abih.

maksu,
give me five!

happyirfa berkata...

salam kv..
jarang layan anugerah ni tp AJL tu tengok jugaklah sbbnya
1-nak tgk siti pakai apa
2-sapa yg nyanyi ganti faizal tahir.

tp mek kelate tu mmg over..macam syok sendiri..

fiq mmg power..ensem pulak tu

viruspadu berkata...

amboi kv, buat ulasan dah ala2 pro gitu kan...

walaupun sy x tgk AJL... baca ulasan kv ni pun kira ok lag nih hehehehe

tp sy minat datin ngan mawi tau hihi

nanonano berkata...

alaaaa,
xdapek nengok mlm tu,
ade makan bsr ngn bos,
huhuhu,
dah ade ke kat u tube?
nkg jengok gak ar..

cikdinz berkata...

tapi jac ngan lah teh best...

pB berkata...

Keputusae hock tidok disangko sangko .....


Frust gak smeta tapi bilo dengar dio nyanyi lepah trimo hadioh tu , kiro Orait ler ....

Mummy Rizq berkata...

bagus sebab tak meleret leret...

blackpurple @ jowopinter berkata...

Dah jadi pengulas pulak dah KV. Elok jadi penulis pojok macam Kak Pora Berita Harian tu. Hehehe!

kasutVincci berkata...

irfa,
hoho..ada geng! Fiq nyanyi best kan?

viruspadu,
hik hik hik..minat datin ngan mawi ek?

nana,
makan besar lg best tau! Kalo akak mesti gi makan dari tgk ajl tu. Mesti ada ulangan nanti kan?

cikdinz,
oho...peminat jac yer!!

kak pb,
mengejutkan! Tp takde lah sakit hati. Haha

Mar,
mmg kalo tv3 buat mesti tak meleret. Bagus sekali.

BP,
Kak pora tu menulis power. Kv tak power. Ahaha