Khamis, 2 Ogos 2007

TIKUS BERJOGET

Hiks...hari ni kv dan geng (kat ofis ni ler) boleh berjoget riang sbb semua dewa dewi (bos2) ke majlis pecah tanah yg dihadiri PM.

Huhuhu... kalo kucing takde, tikus berjoget lah yer. Mcm tu ler perangai pekerja kasta rendah cam kv ni. Hik hik.. Tu yg berblog pagi2 ni. Alah, kalo bos ada pun, kv tetap berblog jugak. Kan?

Kebetulan, pagi ni pasar minggu depan ofis kv. Kalo larat, mmg tak sah kalau tak meronda seround dua. Mcm2 barangan ada dijual. Janji sediakan duit jer. Hmm.. nanti nak beli apa ek? Baju raya utk mak dan che tak beli lg. Utk mak kv sendiri, selalunya beli jubah yg ready made. Tak perlu nak beli awal2.

Oh ya, danish kirim suh beli kopiah. Dia panggil topi. Mula2 tu kv tak paham sbb dia suh beli topi yg besar. Topi yg dah ada tu dah ketat. Kv imagine topi biasa tu ler. Mmg dah kecik skt dgn dia. Rupa2 nya kopiah. Dia komplen kopiah dia dah tak muat. Tp kv lupa nak ukur saiz kepala dia la pulak. Kalo tak beli nanti, mesti alasan topi ketat nak gi sekolah. Huhuhu..

Kelmarin kv tak sempat nak update blog bagai. Dlm jam 10 lebih tu, pinggang kv sakit menyucuk nyucuk. Ari2 pun senak. Mula2 tu kv buat tatau jer, tp risau gak. Dlm jam 12 tu, sakit masih tak hilang, malah bertambah kuat. Kv bagitau hubby. Ofismate yg lain pulak tumpang cemas.

Hubby cuba urut belakang. Tp sakit tak hilang. Ala, setakat urut ala kadar dekat ofis ni, mana nak tahan, kan? Mungkin kv sakit urat dan perut masuk angin kut. Hubby beli makanan utk lunch. Dah makan tu, kv gi solat dulu. Pastu hubby ajak balik sbb sakit kv masih tak hilang.

On d way balik tu, sakit makin menjadi jadi. Kelam kabut hubby. Tp kv cuba2 buat cool. Hubby tanya sama ada nak pegi terus ke husm. Tp kv ckp, cuba urut dulu. Sbb selalu jadi mcm tu. Cuma kali ni teruk skt. Agaknya, masa sarap pagi kv minum teh beng kut. Langsung tak berpantang minuman berais. Hmm..nampak gaya dah kena berpantang sakan ni.

Kat rumah, lps urut kv hanya berbaring. Dlm 2 jam baru sakit beransur hilang. Alhamdulillah.

Mai kerja pagi ni, ofismate tanya. Ingatkan dah bersalin. Hik hik.. Harap semuanya selamat.;)

15 ulasan:

NBK466 berkata...

Tikus pandai berjoget?? Ni musti Mickey Mouse...he..he.he.

Mummy Rizq berkata...

bestnya bila opis dekat dengan pasar yg ada jual memacam ni kan! duit tu pun harusss... licin jer keluar!

Apple Pie berkata...

aku pun jeles dgn opis kv ni dekat dgn pasar. kalo aku keje situ harus nipis jer beg duit ahhaahhahaha.

harap2 ko takde apa2 yach.

kasutVincci berkata...

nbk 466,
wei..dah tak bizi ker? Lama tak muncul. Tikus bukan sebarang tikus tau! Hehe

mar,
mmg ler...beg duit aku tu kejap jer nipis nya!

apple,
aku pun harap takde apa2 yg memudaratkan. Dah la hari ni aku nak jatuh kat jamban. Seb baik sempat pegang dinding. Masalahnya peha aku keok pulak. Pastu tetiba lutut aku terseliuh urat. Time solat tu, rasa nak menitik air mata. Sakit wei!!!

ADIEJIN berkata...

jange masuk jerat tikus cukup..sakit weh.

kasutVincci berkata...

abe djin,
kat pjabat kv, banyok sunggoh perangkap tikus. Nok buat guano nyo, pah ko ubat gigi, gam, sabun pun dio makan. Lapar sungguh bokalih. Letok umpan sekut tawar jah, masuk slaluh.

Oren... berkata...

jaga diri bebaik, nooo.....

Sastri berkata...

hmm... tak boleh imejin macamana la sas yang memang mempunyai sakit belakang ni mengandung bila sampai masa nanti? isk isk... tatut...

apapun, jaga diri yaa...

bat berkata...

take care nyah...
bebawak ler insap dok shop2 bagai tuh lite2 udahler weii jeles meks tau..

Kopi Suam berkata...

wah selamat lah menempuh saat2 akhir yek. Semoga selamat bersalin. Take care

Nezjoe berkata...

akak!
bila deliver?

dah dekat ke?
mintak yg baik2 aja untuk akak!

kakLuna berkata...

yeay yeay KV dh nak beranak..yeay yeay.. :)

over excited pulak..hehe

alinlai berkata...

lapaq la plak... bestnya opis dkt pasar :) uiskkk sure suspen masa sakit2 pinggang tu....sabaq sabaq

The Singa berkata...

salam KV..
jaga diri bebaik...

kasutVincci berkata...

oren,
rasanya kita ni beza dlm 2 minggu kut. Kalo ikut jadual, hang masuk labour room dulu dari aku. Moga selamat semuanya ya!

sas,
mungkin kalo peknen sulung tak terasa sgt. kv ni, mak bidan ckp tak bertungku betul2 masa bersalinkan danish dulu. Urat tak cukup masak. Tu yg awal2 dah kena sakit pinggang.

mamabat,
aku bukan apa tau, masa pantang nanti, org lain sibuk shopping raya, aku kempuan telan ayaq liur. Huhuhu

ks,
lg sebulan due nya. Byk masa lg. Tp dah masuk tempoh berjaga jaga lah kiranya. TQ ya!

joe,
kalo ikut jadual, 11 sept. @ hari before puasa. Ye lah, moga semuanya selamat.;)

kakluna,
nanti kalo hang ada rezeki utk naak kedua, hang akan lg over2 excited tau! TQ doa kan kv.;)

alinlai,
pasar minggu ni, byk jualan pertanian dan ternakan. So, mcm2 boleh pilih. Janji sediakan duit jer. Hiks..

mama singa,
salam jem. Terima kasih doakan kv!