Ahad, 19 Ogos 2007

CUTI SEKOLAH

Musim cuti sekolah tiba lg. Bagi anak2 yg akan menghadapi upsr dan peperiksaan lain, mungkin sibuk dgn tuisyen dan sbgnya.

Byk jgk acara dianjurkan sempena cuti sekolah ni. Mlm jumaat tu, kv n co gi kb mall. Ada pc fair anjuran pikom. Saja nak survey printer hp. Tp sengap sungguh, takde offer pun utk brand hp. Bukan apa, printer dekat ofis kv byk guna brand tu. So senang nak cari cartridge nya nanti. Hik hik.. Lps tu gi cari baju raya utk danish kat pacific.

Pagi jumaat, masak mee goreng utk sarap. Sementara tu hubby gi meracun kat bendang. Biasa ler, hidup sbg anak petani kan. Balik tu, hubby ajak gi kampung hadhari. Sementara boleh bergerak lg ni, kv pun excited jgk. Hehe

Kat kampung hadhari takde benda yg menarik pun. Dpt ler tgk zakiah anas, azura karim dan artis2 yg tak berapa nak gelemer. Tak snap gambar pun. Masa tu Pak Lah tgh berucap. Danish plk cepat boring, asyik ajak balik jer. Membeli pun tak byk. Beli biskut utk danish jer. Dpt ler beg2 comel. Tgk jgk produk healin utk mkn lps bersalin nanti. Tp tak beli pun. Tak pe la, hubby boleh belikan nanti.

Awal sgt kami keluar, kami singgah billion. Saja pusing2. Beli gak baju raya selai utk danish dan sikit barang dapur. Keluar dr billion singgah beli nasik kak wok belakang balai islam tu. Kalo org kota bharu mesti tau pasal nasik kak wok ni.;) Petang takde gi mana2. Lepak kat rumah sambil tgk badminton.

Pagi sabtu goreng mihun pulak. Hubby gi bendang, meracun anak padi kat tempat lain pulak. Tgh hari skt, kluar gi beli barang kedai. Singgah pkt pasir tumbuh nak beli termos. Buat bekal dekat ward nanti. Hik hik

Ptg nya takde gi mana. Tido jer. Cuaca pulak mendung. Best ler. Mlmnya kluar nak gi pusat bersalin annisa sbb nak melawat kawan kv, Pn. Sukmawati yg baru melahirkan baby boy jam 11.35 pagi. Singgah makan dekat sizzling house kubang kerian. Baru jer siap order, danish mengadu sakit gigi. Haru betul.

Nak melawat baby baru terpaksa dibatalkan. Terbakar lidah dibuatnya sbb danish dah nak menangis. Makan cepat2. Bergilir dgn hubby. Siap makan kv tunggu dlm kereta. Hubby sudahkan makanan dia. Geram betul. Kalo dr awal dia ckp sakit gigi, tak payah nak keluar bagai. Nama lagi budak2 kan. Tp kv dan perasan mata dia bengkak dan merah. Agaknya nak demam kut.

Sampai jer kat rumah, terkejut MIL sbb sekejap sgt keluar nya. Bila kat rumah, takde nya nak sakit gigi apa. Siap main lompat2 lg. Hmm...nak marah pun rasa kelakar pulak tgk gelagat dia. MIL tanak beras skt sbb dorang dah habiskan nasik yg kv masak utk dinner. Danish tak makan apa pun lg. MIL kesian kan cucu nya takut lapar.

Mlm nak tido tu, bukan main hangat lg tubuh dia. Kv injek ubat demam takut melarat. Pgi ni, bila tgk kv iron baju dia dah start enjin. Mula lah nak manja2. Tubuh dia panas skt tp takde lah teruk mana. Dah janji ngan dia kv mai kerja sekerat hari jer. Nak naik kete tu dia sibuk pesan suh mama gi kerja sekejap jer. Harap demamnya beransur baik lah.

9 ulasan:

blackpurple @ jowopinter berkata...

Kampung Hadhari itu orang kata Jom Heboh versi Islamik .... He he he.. [agak-agaknyalah...]

Biarlah rahsia berkata...

KV pegi tak tgk pertandingan kambing cantik tue? hikhikhik...

KV tanah yg k.bie nk beli tu 8000 kaki lebih dgn harga 75K...ok tak?

miss_tree berkata...

Salam Kak KV..
Thanks sbb menyinggah..
:)

Comeyyy nya baby~

NBK466 berkata...

Kalau dah gi KBmall & Million tuh lengkap ler minggu KV..he.he.he..

p/s : Bila date duenye??

Yatie berkata...

wah, dah start membeli baju raya .. rindu suasana raya kat Msia .. tahun lepas dua2 raya sambut kat Dubai.. takde perasaan apa2 pun sbb kat sini cam tak meriah cam sambut raya kat Msia .. takde lagu raya, takde ziarah menziarahi, takde kuih raya, takbir raya pun tak mendayu2 .. semuanya tak best ..

tapi sedih tetap sedih sbb tak dpt nak salam ngan emak, ayah & adik beradik .. harap2 ada rezeki nak sambut raya puasa kat Msia tahun nieh .. kalau tak, sambut berdua jek ngan hubby:(

Aku Bukan Bidadari berkata...

Yea yea yea coti skolah jalan tak jem yea yea yea yae

alinlai berkata...

KV n KB Mall... memang ngam ke ke ke.... tak pernah pi Kg Hadhari tu dok tgk iklan kat TV je, kadang ada lan pet pet kadang ada azlee senario :)

bat berkata...

kehkehkeh tak sah kalo tak quote Kb mall tuh..

paperpung sian si danish yach..

kasutVincci berkata...

bp,
agaknya gitu lah kut. Tp ni versi org politik campur tangan.Hik hik

kak bie,
tgk banner dr jauh. malas nak pegi. Hehe. Pasal tanah tu, nanti kv tanya pendapat hubby. Apa2 hal kv sms deh.;)

cik pokok,
salam jugak. Moga ceria sokmo.;)

yatiey,
moga boleh balik beraya kat malaysia tahun ni. Mesti semangat membara tu. Hik hik. Beli baju raya danish tu bkn apa, sbb jngka bersalin dekat puasa, nanti hubby kv tatau nak beli baju pesen mana utk anak dia. Hik hik..

abg shahrul,
dah situ jer yg ada, situ la yg dpt pegi. haha..due 11 sept (2 hari before puasa) Huhuhuhu

tiara,
cuba ko mari kelate taim cuti skolah. nak lintas jalan pun susah. Nak2 kenduri sepanjang jalan. Mmg sibuk jer.. huh!

alinlai,
kb mall tu dah jemu tgk kv . Haha

mama bat,
danish pun, selalu ajak gi kb mall. Nak tgk badut la, nak makan ayamas la (alasan tu) Hahaa