Khamis, 16 Ogos 2007

CAMPUR - CAMPUR

Pertama sekali, tahniah buat Puan Oren yg berada nun di Penang, telah selamat melahirkan baby boy kelmarin (15 Ogos 2007). Moga Pn. Oren dan baby sihat. Dan dgn kehadiran org baru ni moga bertambah kebahagiaan dan moga membuka pintu hati En. Ayah untuk hidup bersama menjalankan tanggungjawab dgn penuh kasih dan sayang. Moga ada sinar!! Kv selalu doakan.;)

____________________________________________

Gambar2 kat bawah ni kv upload buat kenangan kv sebenarnya. Gambar danish menaiki kapal terbang kat funfair. Dulu, dia selalu berangan - angan nak naik kapal terbang (masa hantar kv dekat airport) dia selalu ckp yg "mama naik kapal terbang kecit, danish dan abah naik kapal terbang besar". Huhuhu

Sebenarnya dulu kv yg pujuk dia begitu masa nak tinggalkan dia dgn abahnya. Masa kv nak gi kl kenduri anak buah. Tak nak kasi dia meraung sbb nak ikut kv terpaksa lah auta dia sikit. Lps tu, tiap2 hari minggu kena bawak dia gi airport sbb nak tgk kapal terbang mendarat dan berlepas. Nasib baik ketagihan tu tak lama. Sekarang dah hilang dah.

Cuma bila tgk dokumentari pasal air bus kat astro, mesti dia sibuk menceceh pasal kapal terbang. Sampai kv dgn hubby tak boleh berkomunikasi sibuk kena dengar cerita kapal terbang 'hebat' tu.





Sori, gambar sedikit kabur.;)

__________________________________________________


Petang kelmarin lps solat asar, kv ajak hubby ambik buah dokong kat kebun. Yer lah, karang kalo dah bersalin mmg tak boleh makan dah. Kena ambik kesempatan ler. Lps tu cepat2 balik sbb takut terlepas siri manjalara. Huhuuhu..kv dah jadi fanatik manjalara dah. Dari siri 3 sampai sekarang masih tak terlepas. Hubby ngan danish pulak gi pasar malam lps tu.


Buah dokong sebelum di petik.

Balik dr pasar malam tu, hubby dgn excited nya bagitau kv yg perkampungan hadari dah start 15 ogos. Macamana kita org tatau? Hahahaha

Punya lah ketinggalan. Rupanya ofismate ckp hari2 dok iklan dlm tv. Saje kv ngan hubby jer tak perasan kut. Tgk tv3 pun just buletin utama dan majalara jer. Heheh

Tgk lah, kalo larat ingat nak join jugek. Heheh

12 ulasan:

alinlai berkata...

lazat berkhasiat je rupa buah dokong tu...hmmm durian ada tak? ke ke ke [lari tajuk plak....]

pB berkata...

sipae kor kak pB...
buak ala ala buoh dokong prozen , buleh ...??

dlt berkata...

bestnyo buoh dokong.... mesti kebun tok bbuoh doh ni. jughuh cucu ni, ingat tok bilo musim buoh jah. hehe!
hani 'adalia pong suko naik ride2 lagu tu. kalu gi shopping complex, mesti nok naik hok gerok bunyi muzik tu.

happyirfa berkata...

sedapnya dokong..waaaaaaa x sabar nak balik.tp cuti kene pospon lagi..cik abe cuma dapat cuti 28-31 jer..sedih woo dr 19hb tangguh sampai 28hb..mesti ma x sabar2 tunggu cucu2nya balik

bat berkata...

terliur sehh buah dokong tuh..

Alex Lacey berkata...

ooo...patutla KV kato balik makae buoh...k.we tak dok kebung kkapong, tak dok buoh la...dulu ado jugok pokok mace nga woh kkatok puru, tapi lloni demo tebae sebak nok wak rumoh....huhuhu bestnyooo...

minnie berkata...

best ada pokok dokong sendiri...

ADIEJIN berkata...

dah besar dia akan jadi pilot..Jin doakan..

Aku Bukan Bidadari berkata...

nak dokong.. nak dokong!!!!!!!!

err maksud aku buah dokong

Nezjoe berkata...

arghhh
tak sabar nak kelik klate!
buah dokong itu kegemaran saya!!!!

kakLuna berkata...

hai KV,selagi tak 'meletup'...abis smua dia pulun rasa ye?pdhl nya rehat lps bsalin tuh cuma 2-3 bulan je..boleh je sambung bulan depan nya musim lak..hehe

kasutVincci berkata...

alinlai,
durian pun ada. Tp excited dgn buah dokong tu lbh lg. Kalu durian kv suka yg belum masak. Org kelate ckp, 'daging ayam'.;)

kak pb,
hmm..cuti sekolah ni kak pb tok kelik dok? Sian nyo...

dlt,
hik hik hik..mmg berjuruh sungguh cucu sorang ni.. Kelik la, musim buoh pun nok koho habih doh.;)
Danish takut nak naik ride hok musing2 dan ada muzik tu. Tok tahu la bakpo. Tp molek jugok, tok abih pitih. Hehe

irfa,
la..kamat ko jadi kelik 19 ni. Hmm... tok apo lah, janji kelik jugok walau pun pospon.

bat,
nanti mari jale2 ke kelate maso musim buah deh!

kak wea,
aloh ho...sie nyo kok kak we. Ari kak we kelik, kv bukan tok ingat. Tp bilo dok rumoh, mmg tok larat nok berjale doh. Kalu dok boleh jupo kak wea. Buleh la bowok buah dokong sebagai buah tangan. Musim depe la kak wea deh.;(

minnie,
mmg best kalo ada kebun sendiri. Yg tak bestnya time nak mencuci semak samun tu. Hehe

abe djin,
kv amin kan doa abe adi tu. Eh, tok terliur buoh dokong getek ko???

tiara,
baru jer nak ckp suh beckam tolong dokong kan. hahaha

joe,
kelik lah joe. Makan hok beli dgn hok ambik sendiri kat kebun, feel dio mmg lain.;)

Kakluna,
hak hak hak..nak tunggu musim depan setahun lagi. Huhuhu