Isnin, 25 Jun 2007

PERKEMBANGAN TERKINI

Ingat td nak buat en3 bergambar, tp terbizi pulak. HIks...

Kv cerita fasal lain la.

Kandungan kv dah masuk 29 minggu. Kalo ikut sejarah danish dulu, 30 minggu dah bersalin dah. So sekarang kami dlm keadaan berjaga jaga. Mana la tau kut2 sejarah berulang, kan.

Kelmarin kv gi klinik, hadiri rutin check up. Tetiba urin kotor pulak dah. Haru betul. Patut la senak ari2 dan sakit pinggang semacam. Nurse refer pd doc, tp doc buat hal plak dah. Tatau cuti ke, mc ke apa ke, tp tak masuk kerja. Kalut puak misi dibuatnya. Tunggu dlm 1/2 jam mcm tu, nurse suh kv balik dan suh dtg hari selasa utk jumpa doc. Dah 29 minggu ni, kv kena 2 minggu sekali ke klinik.

Kesempatan gi klinik tu, kv tanya pasal kulit perut kv yg gatal2 tu. Dah pecah2 plk dah. Hiiii...dulu tak pecah pun. NUrse bagi lotion berubat, apa tah nama dia. Kaki kv pun dah kdg2 sembab. Buruk betul nengoknya. Dulu, takde sembab pun. Hehehe...setiap kandungan, mmg berbeza kan.

Dah tak boleh jumpa doc tu, nurse ckp ngan kv suh minum ayaq masak byk2. Kalo dulu, kv minum air barli. Cepat jer hilang protein dlm urin tu. So, sejak kelmarin, selain air masak, kv minum air barli la. Karang tak pasal2 kena tahan dekat wad pulak. Takmo lah.

Brg2 baby semua dah siap. Dah pack dlm satu beg. Brg kv pun dah siap dlm satu beg lain. Nanti senang, kalo apa2 hubby capai jek 2 beg tu. Katil baby pun dah siap beli. Bukan apa, nanti kalo dah bersalin hubby tatau nak beli yg mcm mana. Danish langsung tak nak bertolak ansur dgn baby cot dia. Tak nak kasi dekat adik baby, dia suh adik baby tido dlm bakul baby tu. Hahaha..walo pun dah besar pjg, tp dia masih tido dlm tu. Terpaksa la kami beli katil lain.

Baby pulak, aktif nya ke main. Tendang sana sini setiap masa. Takde masa diam. Nak tido mlm pun kdg2 susah sbb baby asyik dok tendang. Kalo time subuh tu lagi la. Harapnya dah 'kluar' nanti dia tak berjaga mlm la. Hik hik

Apapun, kv berdoa semoga semuanya selamat. Doa kan kv yer.;)

6 ulasan:

ADIEJIN berkata...

Ada kencing yang tak kotor ker ? semua orang kencing kotor kan?

NezJoe berkata...

semoga selamat hendaknya.
:D

NZNM berkata...

So sweet bila duk tebayang saat indah bakal menimang cahaya mata ;) K.Nik doakan KV besalin mcm biasa, tak terawal tak terlewat. Jgn lupa sms k.nik deh.

alinlai berkata...

selamatttttttttt la hendaknya :)

YuszTieY berkata...

salamz kv...pekabo?sorry lame x bg respons ttg kes pembunuhan kejam di mesir baru2 ni,ermm..kes ini mmg memeranjatkan kami selaku student2 alazhar..tambahan plak kejadian ini berlaku dekat jer ngan umah kami..selang 300m,buat masa ini..pihak polis masih lagi menjalankan siasatan mengenai motif pembunuhan kejam ini..semoga balasan dan hukuman terhadap tertuduh dijalakan seadil2nya..dan semoga allah mencucuri rahmat keatas(yg kena bunuh)...

kasutVincci berkata...

abe djin,
adoiii...ke situ plk dia! Maksudnya, ada protein dlm urin kv, bahasa mudah org panggil kenc*ng kotor. Hahaha

nezjoe,
alhamdulillah dah kembali ok.

kak nik,
TQ.:)

alinlai,
TQ.;)

yusztiey,
oo..mcm tu, thanks for the info.;)