Khamis, 21 Jun 2007

ikan bakar

Malam td kv dan danish ikut hubby gi tok bali. Hubby sebenarnya ada kerja dekat situ. Kena overtime. Mulanya malas nak ikut, tp danish selalu kecoh kalo abah dia gi kerja. Nak2 kalo overnight dekat sana. Mmg sedih dan meragam kalo tak dibawa sama. Hubby pun malas nak tido kat site, nak gi kejap jer. Jadi dia pun mmg nak bawak lah anak dia skali. Bila anak ikut, mama pun kena ikut sama.

Lps solat maghrib (dlm jam 8) kami bertolak. Azan isya' sampai dekat site. Terus solat dlm kabin site ofia. Karang dah balik rumah, tak larat pulak. Huhahuha prung prang prung prang, hubby pun ajak gi makan ikan bakar. Tp nak cari kedai area tok bali jer. Nak gi kuala besut, rasa cam jauh sgt.;)

Kami cuba satu kedai. Kalo tak silap namanya Pak Su Leh ikan bakar. Just try n error. Kalo tak sedap tak yah gi situ lg.

Danish tgh boring tunggu air teh beng dia yg belum sampai.


Sotong goreng celup tepung. Sedap dan rangup. Dah habis separuh makan baru ingat nak snap gambar.;)


Nasi goreng dan ikan pari bakar. Mmg sedap sgt. Ikan kembung yg kami order tak sampai2. Rupanya budak2 restoren tu pening sebab byk sgt tempahan. Kami pun malas nak tunggu dah, menu yg ada ni pun dah memang kenyang membuntal. Hahaha..

Sambil makan, sambil pujuk danish yg kecoh nak tgk bot2 nelayan dekat pelabuhan tok bali. Haru sungguh.

Akhirnya, siap makan kami pun bawak dia gi jeti tu.

Danish posing dekat pelabuhan bot nelayan.


Pemandangan kat pelabuhan tu waktu malam.

11 ulasan:

Apple Pie berkata...

perghh..mcm sedap jer rupa ikan bakar tuh *meleleh air liur gue*

Kak Lady berkata...

Ikan Pari & Ikan Kembong kalau di bakar memang sedap...anak kak lady sikecik ni pun pandai suruh buat sorong goreng tepung selalu...kadang malas nak buat...tapi sedap....

ADIEJIN berkata...

kak lady.. sorong goreng tu apa ? sedap ker ? makanan laut jugak ker ? Nak pergi cari lah...ahaks..eh mana pB ? tak sampai samap[i lagi punkat sini KV...hmm pelik tuh. Ker kereta merah dia punoh pulok ? ahakss...

Tok Bali tu dekat kapong ambo dik oi. Ambo kayoh basikal jah kot tepi pantai tu mulo.. Ado pok sedaro rumoh kat kg Kandis.

sya berkata...

alamak ... sudah lama tak rasa itu sotong goreng tepung... kena buat ni

NBK466 berkata...

Musti murah makanan seaood kat sana...dekat perlabuhan lagi lak tuh...nyum..nyum...

blackpurple berkata...

Aduh..aduh...terliur!

Puteri tu balik dr ostolia kang, kena ajak dia pekena ikan bakar kat belakang istana nih... :D

Kak Lady berkata...

Hahaha...silap lah...jahatlah djin ni tau...nampak ajer...

kasutVincci berkata...

apple,
weh, kat labuan sinun mesti lg byk menu seafood kan? Bila la aku nak sampai sana.Hmmm...(sambil merenung bintang2 di langit)

kak lady,
hubby kv dgn kv sekali mmg gemar sgt udang atau sotong celup tepung tu. Tp bila dah teruk resdung nya, kami slow down skt. Kdg2 tu tak tertahan jugak. Hahaha

abe adi,
adooo...khenat ko kak lady dih, siye ko dia. Hahaha
Ooo...kg kandis tu kiro nyo dekat la dgn tok bali tu. Tapi kalu kv kayuh basikal rasanya takde sapa walau pun sejauh tu. Semput weh. Hik hik..

kak sya,
sempat ker dgn segala tempahan muffin bagai tu. Ehm tp kak sya kan superwoman, harus menjadi tu. Hehe

abg shahrul,
kalo nak banding dekat kl sinun rasanya harga kat sini ok lg la kut.

BP,
amboii...harus ingat puteri kratong yg pegi ostolia tu.;P

kak lady,
saja jer abe djin tu nak nyakat. Sabar je lah. Haha

pB berkata...

aBe Adie .....

mane buleh komen awal awal ...
sibuk dok layae che aBear ...
ni baru line clear ....

KV ,
kak pB tok rajing sapa lagi Tok Bali nie ....
Napok gayo , lepah ni kalu kelik , nok keno ajok aBear ...

Lagi pun, KV khe janji doh nok blanjo kak pB makae.
Sini pun ok jugok tu ...

DiaHarris berkata...

sedapnya.... rasa macam dah lama tak makan ikan bakar..

kasutVincci berkata...

kak pb,
hmm..tok rajin sapa lg tok bali ruponyo. Keno gi skali tu. Hehehe
Oph..bahagian janji nok blanjo makae tu, set date molek la. Takut keno maso tok larat doh, tokleh tubik jupo pulok. Haha

dia,
hmm..lepas ni kena gi cari ikan bakar yg best2.;)