Isnin, 4 Jun 2007

CUTI AGUNG

KRONOLOGI CUTI KV & CO


Jumaat
Pagi~ bertolak balik rumah mak kv. Singgah pasar beli lauk mentah, buah, kuih dan sayur.
Tgh hari ~ masak dgn mak. Menu: ikan siakap masam manis, asam pedas ikan patin, ikan layung goreng garing dan sayur.
Petang~ panas sgt, tak boleh tido. Ajak hubby makan colek. Buah kundang, jambu air dan betik. Sambil tgk hang nadim main sepak takraw dgn sepupu2 dia. Bukannya pandai main pun. Kecoh yg lbh. Lps asar, balik rumah MIL.

Sabtu
Pagi~ goreng nasi ala kadar utk sarapan. Pastu bergegas mandi sbb nak gi ronda rantau panjang. Hiks. Saja nak menyibuk dgn pelancong luar. Nasib baik kami pagi skt. Senang dpt parking. Singgah minum ayaq dulu. Kering tengkuk. Pastu ronda2. Beli bekas lilin comel utk hadiah kahwin kawan kv, Juki. Beli buah kana, kerepek nangka, bawang jeruk, colek bebola daging dan mcm2 lagi. Punya la ramai manusia. Mcm2 pesen.
Singgah makan mihun celup tp kureng sbb takde perut muda. Minum ayaq cendol. Pastu naik mydin. Beli bantal botol susu yg besar gedabak utk hang nadim. 15 ringgit jer. Tgk kat gerai jualan, kecik besar lengan pun dah 15 ringgit. Kalo besar tu tatau la. Hehehe
Tgh hari ~ kami kluar dr rantau panjang. Kenderaan bersusun susun arah masuk. Jammed berkilo - kilo. Kesian betul tgk. Kami singgah dekat taman tasik yg terbiar. Syg tempat tu lawa tp terbiar. Byk prasarana yg rosak. Lps makan colek bebola daging kat situ, kami pun balik.;)

Hang nadim berlatar belakangkan tasik terbiar.

Petang~ gi join rombongan hantar pengantin perempuan di kedai baru. Memula tu ingat tak nak bawak hang nadim sbb dia syok tido. Dah siap pakai baju semua, mamat tu bangun. Hmm...kalut mandikan dia sbb rombongan dah bergerak.
Malam~ hubby goreng ikan selayang celup tepung. Nyum nyum...

Ahad
Pagi~ gi temankan hubby nak gunting rambut, tp kedai gunting tutup pulak. Kena gi tgh hari skt. Kami pun gi pasar jelawat. Punya lah ramai org. Mcm2 beli. Kaki ayam percik, bubur pulut hitam, buah kuini, kacang tanah rebus (kegemaran hang nadim), colek jemput malas, roti panas inti nyiuq.
Pastu singgah kedai perabut terpakai. Ingat nak tgk baby kot yg kayu solid. Byk kedai perabut baru jual yg kayu sambung. Cepat rosak. Tp takde yg elok.
Kami menuju ke bachok sambil2 cari kedai perabut terpakai. Kecoh hang nadim nak singgah kat pantai. Singgah la kejap. Punya la panas. Makan rojak buah. Sharing 3 org. Hehe
Dah tu gi binjai nak singgah kedai perabut terpakai kat situ. Byk yg elok tp takde lantai la pulak. Kena gi sabtu depan.
Sampai kat rumah, hubby gi gunting rambut dgn motosikal. Balik tu solat zuhur dan bersiap nak gi makan kenduri. Hang nadim ikut sekali. Kv layan tv, tgk nona. Dorang balik lps tu, tido kan hang nadim.
Lps asar kami ke kb mall (hahahaha..tak sah kalo tak pegi situ). Pusing2 tu masuk kfc. Dah kenyang, masuk pacific beli brg dapo skt. Pukul 8.00 mlm kami kluar dr kb mall.


hang nadim tgh menunggu kfc.

Berakhir lah cuti2 agung kami selama 3 hari.

8 ulasan:

NBK466 berkata...

Manyaknyer cerita makan2... nyum..nyum..

pB berkata...

Salam...

kering tengkuk tu macam maner???
Chirito sikit...

kak wear ado kota baru tu..kelik kelih mok dia kat HKB ...

Kak Lady berkata...

KV...anak2 ni ...kalau dengar KFC atau McD aje...perut kenyang pun boleh lapar kan...tak jemu2 diorang tu...

Betul kata NBK...byk cerita makan2...buat kak lady lapar perut memalam ni...heheh

Oren... berkata...

rajin sungguh jalan2 carik makan, noo...

kasutVincci berkata...

abg shahrul,
hahahaha...kalo kv, mmg byk acara makan2.;)

kak pb,
hahaha..patutnya kv taip kering tekak. nampak ajer kak pb ni. Huuhuhu..
eh, mok kak wea sakit gapo?

kak lady,
usah kan bebudak, mak budak2 pun pantang dengar, laju jek. Hehe

oren,
ala, ada peluang jenjalan ni, layan jek la. Wh, lahu mana nak gi blog hang. Emel la kv: bandito_danish@yahoo.com
Please!!!!!!!

YuszTieY berkata...

adoiii..tak tahan betoii la kv citer bab makan jer,dok imejen nih kat rota paje make mihun celuk perut muda,kita tak miss tuh kalau pi sana mesti make benda tu.sor lagi atas pasar besar ct katijoh tuh...fuhh jalan kbmall ajer yer..dlm seminggu berapa kali da pi sana.godaan...cik abe kater soba 3,4 bule lagi kita balik mesia,hok mula kali kena gi cari mihun celuk...hahahahaa

Sastri berkata...

uih... byk nyer aktiviti makan2 nih... best woo...

kasutVincci berkata...

yus,
sabar..kan dah tak lama nak balik kota bharu tu. Baca blog kv, nanti boleh buat perancangan mana pegi dulu. Hahahaha

sas,
kv ni, kalo bab makan mmg johan! ;p