Ahad, 17 Jun 2007

cerita 2,3 hari

Hmm..byk hari tak sempat nak wat en3. Nak kata bizi tu, takde la sgt. Entah la, kv pun lupa awat tak sempat nak update blog! Boleyy?? Hahha

Khamis lps, ada majlis perpisahan dgn budak2 training from poly. Ada jamuan makan tgh hari, ucapan dan kiss kiss good bye. Mmg sedih gak rasanya. Sbb, dlm reramai yg buat training kat sini, batch ni yg plg rapat ngan kv. Bila dah rapat tu, mmg terasa kehilangan.

Buat batch jan - jun 2007, kak kv wish all the best. Moga hidup korang akan terus bersinar. Dgn dorang (yg kv dah anggap mcm adik sendiri), mcm2 isu boleh borak. Pernah dorang ckp ngan kv, yg kv ni mcm belum sesuai nak jd ibu sbb perangai gila2 mcm dorang. Hahaha. Adoii... takkan la kv nak berlagak mcm org tua pulak. Kv pun pernah lalui usia dorang, so mmg dah kepala huha. Hiks..

Hari jumaat pulak, kv tak balik rumah mak sbb hubby mulanya nak gi menebas dlm kebun. Durian dah nak tiba musim gugur. Rupanya MIL dah upah org bersihkan. Lepak aje la kat rumah. Dah dekat tgh hari baru kami gi kebun. Best jer lepak bawah pokok2 teduh.

Petang skt kv meround sakan. Sambil2 cari kedai perabut terpakai singapore. Ada satu kedai tu, mmg cekik darah. Nak tergelak kv dengar harga dia. Ada satu kedai tu, perabut dia mmg lawa giler dan harga mmg berpatutan. Set kerusi rotan mmg nampak bukan terpakai. Baru lg. Ada satu set sofa kayu jati yg merah menyala, juga mmg lawa giler. Adoii...kalo kv dah start buat rumah, harus kv borong dah. Terpaksa la telan ayaq liur dulu. Kalo beli sekarang, takde tempat nak parking. Hehehe..

Pastu kami menuju ke bachok. Hang nadim kalo lalu situ mesti kecoh nak gi pantai. Mmg budak ni tak boleh nak kelentong la. Cam jek dia. Ramai betul org. Rupanya baru habis pertandingan wau. Patut la ramai org bawak wau. Eh, rugi rasanya tak sempat menengok sama. Kami singgah minum air kelapa dan makan colek kat tepi pantai tu. Hari jumaat mmg ramai sungguh pengunjung kat pantai irama tu. Dah jam 7.00 ptg tu, kami beransur pulang.

Pagi sabtu, MIL nak gi kedai plastik. Nak tambah stok brg kedai dia. Kv pun ikut sekali, boring kat rumah sorang2. Punya la sendat kancil tu diisi dgn brg. Hehehe. Pastu gi pasar siti khadijah. Ingat nak beli lauk mentah. Bila dah sampai tu, mcm2 la terbeli. Hahaha.

Tgh hari rush balik nak masak utk lunch. Dah solat zuhur tu, tido kan hang nadim dulu baru makan. Pastu lepak dekat pangkin bawah pokok rambutan yg tgh lebat berbuah tu (belum masak lg) sambil baca paper. Hubby sempat terlelap lg. Lps asar, kemana lagi. Tak sah kalo tak gi kb mall. Hahahaha

Kami pun tatau nak buat apa kat rumah. Selain boring, panas jgk yg tak tahan tu. Tu yg cari tempat sejuk (alasan tu).

Tatau nak makan apa, last2 kami cuba makan kat ayamas restoren. Best jgk menu dia. Darat sungguh. Hahaha. Hang nadim pun suka makan nasi ayam kat situ. Nanti boleh gi lg. Lg pun dia kemaruk main gelungsur dan bola2 kat dlm tu.

Ok, habis crita 2,3 hari kv & co;)

4 ulasan:

YuszTieY berkata...

Salamz...kv ader kebun durian yer...boley saya saya pi beli terus dr kebun kv yer bila saya balik mesia nanti..dan ker 3 bulan lagi,ker dah habis buah nya...durian kampung best nyaaaa....tak sabo..tak sabo

kasutVincci berkata...

yusztiey,
bukan kebun durin kv, tp hubby punya. Sama jek kan? Hahahaha.. entah la kv tatau bila musim gugur, tp byk buah dah besar2.;)

NBK466 berkata...

KV..kalau 'rindu' suruh jerk budak2 Poly tuh melawat blog KV....he..he..he..

kasutVincci berkata...

abg shahrul,
kv tak bg url blog, segan la. Kv just bagi url fotopages jer. Hik hik