Isnin, 28 Mei 2007

BARANG BABY

Kelmarin, kv gi rutin check up. Misi kata kandungan kv kecit sgt, mcm tak sampai 25 minggu. So, dia refer kat doktor. Bila doktor check, dia ckp ok jer, takde masalah sbb baby mmg gerak aktif sesangat. Kdg2 sampai nak muntah kv dibuatnya. Alhamdulillah, sbb doc ckp ok. Risau gak kv. Tp kalo ikutkan hang nadim dulu lg kecik.

Oh ya, sabtu lps kv gi jenjalan ke kota bharu. Lps huha huha kat pasar tu, kv ajak hubby gi butik baby, saja nak survey barang. Kalo ikutkan, mmg terlalu awal sbb baru 6 bulan. Tp kalo ikut hang nadim dulu, 28 minggu dah kluar dah. So, kv kena la beringat sbb takut sejarah berulang lg. Masa hang nadim dulu mmg tak sempat nak shopping bagai sbb dia kluar mengejut. Terpaksa pnjam brg jiran kv yg baru bersalin. Tp naib baik sempat jgk hubby dan kakak ipar tolong pi shopping.;)

Hubby ajak singgah butik anakku dulu. Saje tgk2 barang. Eh, tak sangka pulak dorang buat sales utk member cards. Byk barang menarik. Kami survey stroller. Mmg geram tgk. Hubby cadang suh beli terus sbb member cards sale just utk hari tu jer. Mmg syok la shopping. Kalo ikutkan semua nak beli. TP biasalah, pemeriksa kira2 selalu dok bagi isyarat. Hahahaa... hubby tegah beli semua dulu. Nanti2 lah, kata dia.




Dua beg plastik yg di bawa pulang. Tak byk yg kv beli selain stroller. Tp satu beg tu barang yg di beli dan satu beg lagi barang hadiah.


Selain drp stroller, hanya ni jer yg kv beli (buat sementara). Towel 2 lai, botol susu 2 jenis, baby wipes (utk kat wad), quilt (kv tatau baby girl ke baby boy, so belasah jer beli kaler pink, lg pun murah, hahahaha) dan kipas angin. Dan kemeja serta jeans utk hang nadim. Kebetulan sales sampai 60-70% kv sambar terus utk raya ni. Yer lah, kv kan due bulan puasa. Nanti tak sempat nak beli pulak. Hahaha


Ni pulak hadiah yg kv dapat sempena jualan murah tu. Bijirin nestum, topi, botol susu dua nos, mangkuk makanan, set sudu garfu dan susu tepung. Awek kaunter tu ckp, kalo kv beli barang dgn harga RM50 lps ni, dia akan bagi susu free satu lagi, pastu kv kena hantar dua plastik bekas susu tu, akan dpt hadiah lagi. Pastu dia jugak bagi borang peraduan. Best kan shopping mcm ni. Byk dpt hadiah. Hahahaha....




Gambar2 kat atas ni pulak, antara baju2 baby yg dah sempat kv beli. Bayangkan utk semua tu kv hanya habis RM 34.oo sajork. Hahaaha...best kan shopping barang urah. Baju2 tu sebenarnya berjenama. Mcm2. Pigeon, anakku, baby elle, strawberry, disney, pooh, barnie dan mcm2 lagi. Tp, baju reject. Kalo tgkkan takde benda pun cacat. Kv pun tak paham tang mana la yg kena reject tu. Hahahaha...

10 ulasan:

pB berkata...

Salam...

wah awal tu kv update hari ni.
mimpi mimpi nah ko??

baju budok budok memae comel comel.
hok kak pB, rasaonya habis doh kak pB dermo ...

tingga hok ado cuma ndo' n kain barut perut jah.

kalu lepah ni ado anok kecik, keno beli larrrrr....

NBK466 berkata...

Dah lama tak idupkan membership Anakku since jarang beli barangannya...Utk baby ari tuh cuma belikan pakaian jerk sbb barang2 lain yg mega2 cam stroller, playpent, walker KAKAK pun masih buleh re-cycle...ops bukan re-cycle..re-use..

kasutVincci berkata...

kak pb,
kv pulak, hok danish mulo, byk tak guna lagi. Kena kobek dale gobok dulu. Hahahah..kalu nak buleh anak pah ni, kak pb kena shopping sakan lar!!;P

abg shahrul,
kv pun dah byk brg danish dulu, saje jer top up mana yg patut. hehehe..

bat berkata...

amboi2 curlast nyah siap shop2 bagai lagih..

YuszTieY berkata...

salam kenal..kb kat mana tu kak kv..tak tahan saya baca entry akak..zakini nasi kukus.buah teraje la...teringat la kat kampung halaman..ermm due kita sama la kak bulan pose..sedih ni.tak dan nak soping diri bare baby family jo atar dr mesia ke sini..c u

Alex Lacey berkata...

ya Allah...lamo sungguh dok mari ssini...kaba-kaba nok buleh adik doh eh hang nadim tuh...tahniah, tahniah...biar la terlambat pung...

meme sedak shopping kat KB...k.we kalu balik dok soh kalu dok soping baju anok2...jauh lebih muroh dari KL ni...apotah lagi kalu ado sale...best...best...

kasutVincci berkata...

mamabat,
shopping awal bukan apa, takut sejarah berulang kembali. Hahaha.. insyaalllah semuanya selamat. Doa -doakan lah yer.;)

yusztiey,
adoi..berbelit akak nak eja namanya. KB pun bukan kb betul, kat peringat, tp masih dlm jajahan kb. Nanti nak gi blog awak lah. Hehehe..

kak we,
hahahaha..kesian kak we tertinggal kete api. Hmm..kat sini byk barang murah. p kena pandai2 cari lah.;)

NZNM berkata...

Cute2nya brg2 baby tu, blm tgk baby lg, tentu lebih cute. Murahnyo! segho lopak2 nok gi shopping etek. Tok taupun anakku ado member card jgk..he..he..maklumla jrg beli yg branded nih sbb kdg2 tgk yg brand murah lg ok kain dia.kalu sale sapa 70% tu meme patut beli :)kat mana kedai dio?peringat?

kasutVincci berkata...

kak nik,
butik anakku tu kat kota bharu. Depan butik kasut vincci dulu. Sebelah mother house. Kebetulan masa kv gi tu ada jualan murah utk ahli.
Baju2 reject tu pulak, kv beli dekat dgn ofis kv jer. Ada kedai dia kat situ. Mcm2 pilihan. Rambang mata dibuatnya.;)

rina berkata...

mmg meroyan kalu tgk brg2 baby ni... kv dh tau ko dale tu baby pink ke blue...