Rabu, 18 April 2007

pusing - pusing

Kv baru balik dr site. Tp musim panas membahang ni mmg berat punggung rasanya nak pegi. Mau pitam jadinya. Dah la aircond pajero yg tgh malu2 alah tu. Tensyen.

Pagi ni byk rumah yg dijenguk. Tempat kv kerja ni ada kaitan dgn permohonan skd (sijil kelayakan duduk). Sambil menyelam sambil minum air org kata. Byk rumah design baru. Sempat masuk dlm rumah yg telah siap dan rumah yg tgh dibina. Oh, tak sabar rasanya nak bina rumah sendiri. Sabar.. kv, sabar! Hehe

Kos kat kampung berbeza dgn kos kat bandar. Tp bagi pekerja yg gaji ciput cam kv ni berpinau bijik mata gak bila recci harga ngan tukang rumah tu. Hehehe.. Insyaallah, rumah ni mmg impian semua org. Suatu hari nanti kita akan berusaha utk memilikinya jugak, kan?

Byk kemasan luar dan dlm yg terbaru. Mcm2 idea tuan rumah. Siling dibuat dgn buluh anyaman pun ada. Pagar larik yg kebiasaan ditukar jd pagar berupa batang kayu pun ada. Mcm2. Mmg kreatif la. Tp terlupa lak nak ambik gambar. Kalo tak, boleh share kat sini.;)

Lps dah pening tgk bentuk rumah yg mcm2 tu, kami terus gi site dekat tok bali. IV mesti tau kawasan ni. Panorama kat sini mmg lawa. Lagi pulak kalo time teduh. Tp, kalo panas tak sanggup jugak. Hehehe..

Site yg kami pergi ni kat tepi sungai. Mmg lawa permandangan nya. Kalo petang hari mmg ramai kaki pancing. Dah lewat mlm pulak, ramai kaki khalwat. Hehehe. Minggu lps hubby terpaksa overtime kat site. Ramai pasangan tertangkap, diserbu geng amru. Bila dah kena tangkap tu, mula la merayu bagai. Menangis tu, mmg dah lumrah.

Wokeh, nak gi lunch dulu. Selamat menjamu selera yer.

12 ulasan:

pB berkata...

kak pB kalu kelik klate, hati mesti tok te'ne..
sebab apo, dok kelih ko bang ga lo bang ga lo baru..

kade kade tu tu'e umoh buke krijo gaji ribu ribu pun, tapi ngu'moh besa de'ga ...

jeles kawe....

NZNM berkata...

laaa..buat umah br rupanya. Sib baik jumpa kat blog k.oren. Kalu dok duk ingat kv tok update lg.

Meme jeles tgk banglo kat kelate. Support staf pun umah banglo besa, officer kat KL nih keta gega la kalu nok wat banglo gak

Mummy Rizq berkata...

mak buyung ni masih ke site ker???

cuaca berkata...

Rumah Baru ker?....patutlah bau cat...

Kopi Suam berkata...

kalau ambik gambar kan boleh kongsi kat sini :(.

Tok bali bukan tempat kawasan nelayan dok turun ikan ke? Dulu masa ke kelantan rasanya sempat kami ke tok bali...tengah malam tunggu nelayan dok mendarat kapal.

Sastri berkata...

waaa... bestnyer wat rumah baru... pasal entri lepas, satay tu sas pun dah pekena dari tecit lagi... sedap... :D

Kak Lady berkata...

KV...kak lady pun suka masuk tengok2 umah orang yang sedang buat atau yg dah siap tapi belum diduduki...maklumlah...tengah cari idea nak buat rumah...hehehe

Apple Pie berkata...

ibu-ibu mengandung tak elok berpanas-panas kat bawah matahari. baru jer aku dgr kat radio pasal tu tp tak ingat pasal apa tak elok akakakakakakak.

Aku Bukan Bidadari berkata...

weh kv selalu gi site tak hitam ker?lalalalala larikkkk!

alinlai berkata...

lain kali bawa kamera tau...seronok berangan2 hias rumah ni ke ke ke...mana tau angan2 jadi kenyataan :)

kasutVincci berkata...

kak pb,
jgn la jeles kak, suatu hari nanti, balik lah buat rumah kat klate ni. Hehehe

kak nik,
ari tu dah nak tinggal note, tp tak dpt nak log in. Terus terlupa. Sorry ek!
Kat sana kan tanah melambung tinggi harga nya. Tu yg mahal sgt tu.;)

mar,
dah aku ni kuli, nak wat cemana. Hahahhaha

cuaca,
masih berbau ker? Kv dah guna yg odour less (ejaan?) punye!

KS,
tu la fasal, kalo sempat snappy boleh lah taruk kat blog.;(
Tok bali tu mmg pusat pendaratan ikan. La ni dah canggih skt. Takde la uzur mcm dulu.

sas,
kv masih belim buat lg. Baru dlm perancangan. Insyaallah awal tahun depan sbb terikat dgn prosedur yg memakan masa.;)

kak lady,
hehehehe.. bila tgk rumah org yg cantik2 tu, kita pun turut berangan angan sama.;)

apple,
ko memang!!!!!

tiara,
apa nak heran, aku dah mmg hitam pun. Hahahahaha

alinlai,
setiap benda tu bermula dr angan2 kan. Hiks

AquariusSal is... berkata...

kalau nak buat rumah sendiri kat kampung, nak cari kontraktor yang boleh diharap macam mana yek?