Ahad, 13 Oktober 2013

SALAM AIDILAHDA

Salam uols,

How's ur preparation for aidiladha? Gempak? Ke hampeh mcm mek?

Rasa nya tahun ni aidiladha paling sunyi. Hukhuk. Sedih la weiiiiii

Mek ni yatim piatu uols. Bila raya wajib raya kt rumah sendiri (mak mertua dok skali). Setel kt rumah sendiri baru balik kampung. Bila mak ayah takde, rumah kakak jadi tempat berkumpul. Tapi tahun ni abang ipar dah takde. Selalu nya arwah lah yg paling sibuk. Tukang sembelih pun dia, tukang arrange pun dia, serbi serbi dia lah. mmg terasa sgt2 bila dia takde ni.

Tambah2 pulak, kakak mek ke mekah tahun ni. Niat mengerjakan haji utk arwah abang mek. Yg dulu arwah mak mek tak sempat tunai kan. So, kakak ambik alih niat tu. Dorang nak pegi laki bini. Dh byk tahun apply tapi tak dapat. Dan tahun ni apabila arwah suami kakak dah takde, Allah menjemput kakak menjadi tetamuNYA. Sesungguh nya perancangan  Allah adalah yang terbaik buat hambaNYA

Dan bila kakak takde, sunyi nya aidiladha tahun ni. Kami pulak, gi mari gi mari terlupa nak masuk bahagian korban. Aduhaiii...laaaagi lah takde meriah aidiladha thn ni. Insyaallah lps solat sunat hari raya kami balik kampung kjp. Abang2 semua masuk korban. Anak2 buah balik beraya. So blh lah kumpul reramai kjp before dorang balik KL ptg raya tu. Tapi sunyi nya kakak tkde. Takde la makanan best2. Itu je yg aku pikir. Sedih nya lahaiiiii

Besok mek masih keje. Malas nak ambik cuti. Ofis mek kan depan pasar. Kete sejak semalam dh bersusun tak bergerak ni ha. Jammed. Suka gak suasana kalut cenggini. Baru rasa nk raya kan. Rasa nya besok lagi padat kut.

Korang beli baju raya tak? Mek beli tp takde niat pun utk raya sgt. Baju keje. Or baju utk kenduri. Tudung pun beli tp kalo tak raya pun mmg beli. Dah kebetulan nak raya ni, anggap je lah tudung raya kan.

Ok lah uols. Meks bosan ni. Sbb tu melalut kat sini. Selamat hari raya aidiladha. Makan lembu jgn byk2 sgt tau. Kena darah tinggi nanti. And, hati2 di jalanraya. Terutama nya remaja yg baru jumpa stereng tu. Rasa aku nk jerrr lahar sorang2. Mabuk apakah bawak kete takde adab ni. Fuhhh...geram weh

5 ulasan:

Biarlah rahsia berkata...

slmtt hari raya aidil adha KV..lama tk update blog tuh.

Zareda Norman berkata...

Lawa baju tu.. beli kat mana. (Tgk kat fb)

Rose Azadir berkata...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

Laura Kwan berkata...

Hello dear blogger,

I recently created an infographic on behalf of the brand Gaviscon that gives useful information to future moms about How to fight indigestion and heartburn in pregnancy.

As you yourself were pregnant not so long ago, I thought that you may be interested in sharing this content with your readers.

If you are interested you can contact me on laura@lionandlion.com for more information.

Also, please note that:
- This is not an advertising campaign (no payment involved). The purpose here is to share information with whoever is interested in it.

I'm looking forward to hearing from you.

Best regards,
Laura

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)