Ahad, 21 Oktober 2012

Kelantan juara Piala Malaysia 2012

Alhamdulillah, Allah memberi rezeki kepada negeri ku bumi bertuah untuk menjulang piala Malaysia bagi tahun 2012.

Macam2 halangan dan rintangan. Provokasi yg melampau dari segenap segi. Kadang2 rasa kecik hati ngan kawan2 yg tidak respek kawan2 from Kelantan. Update status fb tak hagak2. Hmmm...takpe lah, yg penting kita ikhlas berkawan. Kalo taknak kawan pun nak buat cemana. Pasrah. Oke, habis topik tu.

Sambung pengalaman tgk bola Mlm td. Mek mcm biasa, final ke tak final ke tetap gemuruh tgk bola. Tak sanggup hokey. Mmg la sokongan padu tk berbelah bagi. Akan tetapi tak sanggup nk tgk. Nak pecah jantung dan kelenjar adrenalin. Huahuahua

Tapi hasrat nk menemankan suami tgk bola tetap Mek laksanakan. Bertolak Dr rumah jam 6.30am. Jam 2 dh check in kt hotel grand season. Pung pang pung pang, dlm jam 5 baru bertolak ke stadium shah alam. Punya la jem, seb baik kami hire driver yg 'berpengalaman'. Kalu dak mmg pusing masuk KL balik ah. Tak sanggup Mek. Dah la anak buah talu2 call tanya kt mana. Dorang tensen sbb lama sgt booking seat utk kami. Sowii sayang2 ku.

Masa game berlangsung mmg Mek tk tgk sgt. Aku asyik tgk videoclip CNBlue & FT Island jer. Tp babak2 penting tetap tak tertinggal. Haha

Dah setel dah menang semua, stuck kt lot parking plk. Jam 2.30 baru dpt sampai bilik. Hadoiii stres, tp puas hati dan syukur sgt2.

Terima kasih Allah dan tahniah TRW. Bangga sungguh menjadi anak Kelantan.

4 ulasan:

nik ros berkata...

sakit hati kalau baca kat fb or twitter dgn org yg tak suka kelate ni.tapi tak pe la. menang jugak kita :)

Irfa berkata...

wah gigih mu maghi tgk kat stadium
aku tgk kat rumah je ;)

Has berkata...

Tahniah!!

alia berkata...

gigih sekals kans...