Rabu, 15 Februari 2012

CAMERON HiGHLANDS

Pembuka tirai 2012 kami ke Cameron Highland. Saja jenjalan cuci mata. Kami pegi 2/2/2012 ari tu. Satu malam jek pun. Takleh byk hari, bosang. Hik hik

Stay kat rosa pasadena. Saja suka duk situ. Ambik bilik utk 3 org termasuk breakfast. Breakfast was ok. Nasi goreng, mee goreng dan benda lain semua kena ngan tekak. Ok lah sbb harga pun tak mahal. Lagi pulak dekat nga kedai makan org melayu. Tambah pulak Nik ikan bakar (org kelantan) mmg best. Pilihan kami sokmo kalo ke Cameron.

Best habiskan masa ngan suami dan anak2. Lari dari persekitaran biasa. Biarlah gambarajah bercerita. Mek malas nak taip yuols.





















Ok, setel. Maka nya mari lah kita berkira - kira utk next trip plk.;P

9 ulasan:

pB berkata...

comel cendawan kaler kaler tu


sejuk benar kor atah tu sapa pakai sarung tangae?

TopsyTurvyMum berkata...

Raya cina ada gi cameron gak hari tu..
Tapi jammed!! Dahtu sampai atas demam la pulak..
sudahnya...bercuti kat apartment je la satu malam. Esok terus balik redah jam lagik..
Tak enjoy! Haha..
Nasib sempat bergambar macam mek kat ladang teh tu:)

alia berkata...

bestnya bercuti w famili

saniah berkata...

salam ukhwah...akak jln2 ke blog mlm ni terjumpa entry mek..wahh bestnya ke CH..dh lama tak pergi..cuaca panas kat KL memang sesuai nak lari ke CH kan..happy tgk anak2 mek..emm mek pun happy nmpk...:) take care mek

NONO berkata...

uishhh..sonoknye akak kiter nieh ber'holiday'!!! hihihi

KV berkata...

kak pb,
cuaca sejuk sbb hujan kdg2, tp takde la sejuk mana. Dina tu eksyen jer lebey. Haha

Kak Tim.
kalo musim2 cuti cenngitu mmg mengundang hazab lah. Mek awal2 lg tak pegi mana2 musim cuti. Biasa kami pilih weekend biasa jer.;)
P/s: gmbr kt ladang teh adalah wajib hokeh. Hahaa

alia,
kami gi dekat2 jer, jauh2 tak mampu. Huhu

saniah,
alhamdulillah, moga kami terus hepi sokmo.;)

nono,
seronok la ngan family.;)

cik kiah from SaujanaUtama with love berkata...

just to share

last year saya pergi juga. saya pergi EQ strawberry farm. best sangat sbb buah tgh lebat dan masak. Farm tu toyer jer tak secantik Big Red tapi lebih murah sekilo hanya rm30 dan budak2 kecik pun boleh masuk. 2 kali saya masuk farm tu sbb seronok sgt... pilih strawberry yg warnanya merah tua sbb rasanya masam2 manis.

KV berkata...

cik kiah,
kami kalo pegi red giant strawberry tu, tk pernah pun masuk petik sendiri. Slalu beli kat kea farm masa nk balik dh. Lebih murah dan siap boleh tawar2 lg.

Irfa berkata...

wajib amek gambar bermotifkan stoberi kalau ke CH :)