Khamis, 29 Disember 2011

AKHIRNYA 2011

Salam uols. Pekabar semua? Semua baik2 kan.

Pejam celik pejam celik dah nak abih tahun. Dah makin kertu. Huwaaaaaaaa!!!!!!


Apa pencapaian uols sepanjang 2011. Mek takde benda yg sangat membanggakn kut. Biasa2 jer. Ala...mcm berjaya menstop kan dina nyonyot botol tu kira nya kategori biasa lah kan. Hik hik. Pastu hujung tahun ni akhirnya jawtan mek di buat pelarasan semula. Atleast merasa lah diploma yg selama ni mek pegang dihargai. Bersyukur sgt walopun gaji naik ciput.

Hmm rasa nya banyak wishlist yg tercapai sepanjang tahun ni. Alhamdulillah. Jenjalan pun sampai target gak. Walopun tak pi oversea (mek tak mampu..nanges), tapi boleh lah bawak anak2 jenjalan. Anak2 hepi. mak bapak pun hepi.

Danish masuk tahun 3 dah 2012 ni. Dah boleh membaca. Walopun slow (dulu) now dah boleh cacth up gak la. Walopun tak secemerlang anak orang lain, tp mek bersyukur sgt2 dah. Dina pun 1 jan ni dah masuk kindy. Rabu (semalam) dah bawak dia pi tengok kindy dia sekali ngan bayar yuran. Ambik pakej sampai jam 5. Serabut perut kalo dia kat rumah lama. Banyak benda tak menyenangkan (bahaya) dia main. Rumah pengasuh tak nak pegi dah. Hangen aku jadik nya. So harapnya kat kindy tu nanti, selain bermain dia boleh belajar mcm2 perkara.


Korang dah ada wishlist utk 2012?


Wishlist aku lebih kepada kebendaan la. Hik hik. Meh buat senarai. Angan2 tak payah bayar yer uols.

1. Iphone 4s (iphone 3 dah jual, stick ngan bb dulu. Tp bb kurang best, nak iphone jugakkkkk)

2. Mau bawak anak2 jenjalan melaka. Naik boat tgh malam tgk rumah2 melaka, naik tower berpusing tu dan makan2. Mebi leh jumpa kawan lama.

3. Nak pegi Singapore. Dah lama mengidam. Harap2 2012 tercapai lah hasrat. Kesian mek tau, org lain dh bosan mek tak sampai2 lagi. Huhu. So, mulai sekarang sila penuhkan tabung ayam.

4. Nak beli beg longchamp. Rasa nya takmo dah kuch2 bagai. Tapi mana tau angin lintang pulak karang. Haha. Tapi kalo hubby nk beli kan gucci or lv mek redha jer.

5. Kurus? Hmm hangat2 tahik ayam jer la. Nak maintain body jer. Diet dan bersenam. Kalo kurus alhamdulillah. Kalo tidak, pasrah jer lah.

6. Nak ubah suai dapur. Buat dinding baru, tambah penyedut asap n minyak tu (apa nama saintifik benda tu oiii?). Pastu nak buat kabinet utk microwave ngan oven tu. Takde lah bersepah2 atas kaunter top tu.

7. Nak beli gazebo utk laman, nak beli buaian rotan yg gantung2 tu. Adeiii mesti indah nyaman laman rumah mek. Angan2 uols. Sekali lagi di ingatkan tak payah bayar.;)

8. Kereta baru mebi? Hahaha. Kete hubby tu tak sesuai utk bawak gi keje lah rasanya. Naik kancil buruk tu lah dulu. Hihi. Banyak jasa tuuuu


Uiii...dah 8 wishlist aku. Banyak giler ni. Tapi takpe, hidup kita mesti ada target kan. Usahakan sehingga mendapatnya. Dok gitu? Tak dapat tahun depan, tahun depan lagi. HHaha.

Rasa mcm nak bukak kedai, tp mebi 2012 tak sempat lagi kut. Kena buat kertas kerja dulu, kaji baik buruk. So, utk thn 2012 ni majukan kedai runcit sedia ada.;)


Ok ah, abih sudah angan2 mek. Korang punya wishlist cemana?





Mek akhiri entry ni ngan gambar selipar baru mek.;P. Selamat tahun baru uols. Semoga segala hasrat tercapai okeh.



cauuu

6 ulasan:

Joy berkata...

all the best utk wishlist 2012!! Has lom buat list detail lg..perkiraan dlm kepala ada doh ;)

bat berkata...

tudiah wishlist tak hengat hiks.. tapi yelah berangan bukan kena bayar kans.. insyaAllah menjadi kenyataan..

aa kasut yg last tu meks dah lama nak beli ahaks..

bat berkata...

tudiah wishlist tak hengat hiks.. tapi yelah berangan bukan kena bayar kans.. insyaAllah menjadi kenyataan..

aa kasut yg last tu meks dah lama nak beli ahaks..

sisdee berkata...

AMIN..moga tcapai hehehehhehe..i ngeri nk listkan sbb lagi pnjg kang hahahahaha

Ayu berkata...

bestnya dah siap2 pasang niat. kita belum lagii ;p semoga tercapai, insyaAllah : )

KV berkata...

joy,
ahahah...saja suka2

bat,
mek pun dh lama beli tp baru gatal nak apdet. Haha

sisdee,
kalo ikut nafsu mmg pjg berjela tp kena bawak2 mengucap. Hahaha

Ayu,
awak tk psg niat pun dh mcm2 beli kat sinun. Jelessss