Ahad, 18 September 2011

MUNOK, THAILAND

Next week sempat ke Munok, Thailand. Ekceli dh lama tak ke Munok. Sampai dah terlupa jalan ke sana. Seb baik folo kengkawan. Dulu masa asyik pegi sana, tambang perahu 50sen jek sehala. Now dah naik jadik singgit. Kalo korang terer berenang tak yah tambang perahu. Tapi basah lah baju. Hehe





Sangat syok pegi sini. Walopun seberang sungai jek, tapi suasana dia terus otomatik jadik lain. mmg korang akan feel berada di negara orang.


Dua ketul shovel utk anak2 mek. Sorangs atu, kalu dak karang mmg bergaduh.


Ingat nak beli arnab utk si Dina. Tapi takdak pulak yg jenis biasa. Spesis kacuk ni susah nak jaga. So tak jadi beli.


Makan adalah best. Semua benda nak makan. Makan mihun celup. Telur puyuh, sosej pulut. Bungkus bubur pulut hitam, laksa siam, kerabu suhun, kerabu megi. Cari kaki ayam (utk kerabu) dan telur sotong tapi takdak pulak tu hari.


Hari nat dia isnin dan jumaat. Tapi kalo jumaat mmg hazab giler ah nak park kete. So pandai2 korang lah. Semua nya murah2. Tepuk poket tnya selera.




Ok agak syok gi munok atau ore kelate sebut mundok. Tapi bila kes pengeboman terbaru kat golok dan nara, rasa seriau la pulak. Baru jer plan nk pegi lagi. Huhu

7 ulasan:

aNaYaNa berkata...

bestnyoo..xpenah g lagi walaupun dok bertapa di Klate jah..huhuhu

m-i-o berkata...

sy baruuuuu je sampai rumah, balik dari kb - 4 hari di sana :P kali terakhir ke sana lebih kurang 2 tahun lepas. sedikit terperanjat dengan tesco di lembah sireh dan kaget tengok kesesakan di kb. huhuhuh.

memang adik sy plan nak bawak ke mundok, tapi dia ingat2 lupa jalan ke sana. jadi kami cuma ke wakaf che yeh malam tadi. borong tilam. hihihi. siangnya ke pasar siti khadijah. carik periuk cap buaya dan pengukus :P

katanya sekarang ni mundok paling top, kalah pangkalan kubor atau rantau panjang.

mungkin lain kali akan ke mundok. hahahah. penat ke pantai timur tak habis lagi ni. walaupun 'semangat dan kegigihan' memang tinggi, tapi dek kerana kena hangkut 'handbag' maka memang lelah :P

selamat berkenalan. sy drop sini sebab baca perkataan 'munok, thailand' - terussss terkam :P

KV berkata...

anayana,
mesti pegi. Sronok sgt

mio,
mmg mundok tempat yg best utk 'melabur' duit. Hehe. Selamat berkenalan

mrs.spicy berkata...

mcm2 ade kat mundok ni..farah xajin sapa

*Miss Geli^ berkata...

hok yang bom kat hotel merlin tu kang dekat dekat je ork?

HappyIrfa berkata...

xpenah sampai ke selatan thai ni.tgk berita kat sana rasa sedih je..semuanya ramai org Islam tu psl lagi sedih

Hana Soffelia berkata...

Waaaaaaaa beznya g sana. Tak pernah lg g kt sana. Mek, bowoklh Hana g sano nanti deh, blo hana blik kg. ^_^