Rabu, 7 September 2011

EID 2011 - DAY 2

Hari kedua aidilfitri berkesempatan landing balik lps subuh. Nyaman nya rasa. Haha


Pastu bangun pakat2 ngan hubby kemas rumah, mop lantai, basuh segala perkakasan. Pastu masak lebih kurang utk sarap.

Posing sket utk 2nd day aidilfitri. Hik hik


Jam 11 pagi baru berkesempatan menziarahi pusara. Al fatihah buat arwah bapa mertua, nenek dan atuk hubby.


Balik dr kubur singgah rumah sedara hubby yg dekat2. Lepak2 lebih kurang balik rumah sbb jam 12.30 nak gi kenduri kat bukit marak lak.

Tengah bersiap2 nak gi kenduri, rumah mek kena serbu. 7 bijik kereta uols. Penuh rumah mek. Takpe, tetamu datang bawak rezeki. Lagi pun time raya gini lah masing2 ambik peluang mengeratkan silaturahim. Sembang2, minum2, makan2, dorang berangkat balik. Kemas rumah lebih kurang kami pun berdesup pi kenduri.

Balik rumah sempat rest kejap. Pastu tetamu masih datang silih berganti. Meriah sungguh raya tahun ni. Lagi pun mek tak buat open house, so dorang dtg ikut masa kesesuaian dorang la kan.


Hampir maghrib opismate dtang beraya. Ekceli dorang suami isteri ni junior mek masa skolah dulu. Lagi lah kecohkan. Macam2 benda nak borak.


Tengok dina buat perangai. Atas meja pun dia duduk. Haish budak ni.


Me n my junior.


Oke, berakhir lah raya ke 2. Tido mmg best bila tubuh penat sgt. Hehe

1 ulasan:

bat berkata...

tudiah KV, raya sebulan la ginih hehe