Selasa, 8 Februari 2011

BERI HITAM

Walopun dh ada iphone (iphone3 jer pun..haha), tapi tetap tak guna sgt utk sms dan call. Iphone ku guna utk internet sajork. Lagi pun kalo kat rumah mmg berebut ngan dina danish, dorang sibuk nak main game. Apa tah lagi kalo pi travel mana2. So, henfon lain tetap kena ada lagi satu.






Ni ler henfon lagi satu tu. Norkiah e51. Pemberian kasih sayang oleh abang ku katanya. Tapi aku lenjan sampai lunyai. Ada satu ketika butang on/off dia tu hancur dan masa tu henfon abih bateri. Terus pengsan 2-3 hari. Kena hantar pi kedai kasi berfungsi button tu. Minggu lepas, lagi lah dia beronar. Frame crhome kat tepi tu tercabut dah. Terus hang jadik nya. Sms tak sampai, call senyap sunyi. Memang tensen lah. Naseb baik tak ikat getah lagi tak bagi dia terburai. Hik hik.







Makanya, mek pun mengguna kan kuasa power rangers, mengecek encik suami menghadiahkan henfon baru. Tp kalo dia tak beli pun, mmg wajib beli sendiri dah. Hazab betul dah henfon aku. Wahaha.




Dan, encik suami setuju beli henfon baru. Hoyeh. Terus perasan tak hengat mintak blekberi. Wakaka. Encik suami cakap, cukup lah norkiah c3. Huwaaaaaa. Tak hagak tu.







Tapi dia tetap gi beli jugak beri hitam idaman malaya ku itew. Mek suh beli yg paling simple jer. 2g ajer. Bukan nak pakai internet mobile pun, tp byk nak call dan sms. Iphone dah ada kan. Tapi dia ckp nanti seken value drop, so baik beli 3g. Apa2 pun, patik menurut perintah. Nak beli yg AP jer, tp non hado stok, terus hubby beli yg blekberi waranti 18 bulan.My new henfon uols. Hoyehhh.






Lepas beli henfon terus pi booth salikom sbb nak tukar simkad. Simkad mek jaman tokong tonggek lagi. Bukai kedai henfon tu cakap simkad lama tak mampu nak support henfon canggih2 ni. Amboihhh. Naseb baik 10 hengget jer.




Pastu tuju kedai eksesori henfon nak pasang screen protection. Tapi kedai tutup. Masa ronda2 tu, jumpa booth yg jual aksesori gak, terus layan perasaan kat situ. 10 hengget skrin biasa, 12 hengget skrin tak berbekas cop jari. Ambik yg 12 hengget la. Awat masa iphone ari tu takde skrin tu eh? Hari2 kena lap. Tambah2 jari dina. Huhu




Nampak tak that girl baju hitam tu. Kemain lama dia pasang. Hubby dah gelak dah. Hubby cakap mesti kena tukar hat lain tu. Habis hubby ckp, terus the girl tu bangun ambik hat lain. Haha. Berpeluh peluh dia. Kesian pulak.




Oke, mek dlm status jakun lg ngan bb ni. Byk lg yg tak tahu. Nanti sapa2 tolong ajarin yer. Muahhh!!

4 ulasan:

atty's berkata...

beshnya dah pakai blackberry..leh update blog secara marathon

FAM berkata...

kelas akak, ipong, bb. lps ni ipad pulok la. hehehehe

makcikrehan KJB berkata...

hebat hang mek. ephone ada, bekberi ada. aku jugak yg batak... makan stoberi jer mek!

KV berkata...

kakty,
kdg2 malas nak menaip. hehe

fatin,
teringin ipad weh, tapi kena sedar diri. Hak hak.;P

rehan,
stroberi mahal you!! Hehe