Selasa, 5 Oktober 2010

OPEN OPIZ

Hehe..semalam tak sempat nak ngadap lappy sbb sibuk jadik tuan rumah beraya. Dengan erti kata lain, opiz mek wat openn house raya. Dah 25 syawal baru berkesempatan. Tu pun bertindih dengan opiz2 lain. Tak kisah lah, janji staf boleh beraya dan makan2 sampai pecah perut. Wakaka



Antara gegambar makanan yg aku sempat snap.



Roti jala.




Kopok lekor.


Tembikai dan tapai pulut.




Sate.



Nasik ayam.



nasik beriani ayam tandoori.



bubur lambuk.



Ekceli kami bahagikan kepada beberapa gerai supaya senang nak handle.


Gerai 1.
Nasik ayam dan nasik beriani.

Gerai 2.
Kek
Biskut
Puding
Kekacang

Gerai 3
Roti jala (kuah kari ayam dan daging)
Bubur lambuk
Keropok lekor

Gerai 4
Dadih
Tapai pulut
Ketupat serunding
Buah2 (dokong, duku, tembikai, rambutan)

Gerai 5
Sate dan nasik impit

Gerai 6
Air rapren (sirap campur oren)
Air teh o panas



Memang meriah giler disamping lagu2 raya yg hot2 tu. Pastu ada sekali majlis penghargaan buat 2 org staff yg dah bertukar ke jabatan lain.

Tapi cuaca panas giler. Walopun bawah khemah dan berkipas, balik tu semua orang demam. Huhu. Sakit kepala, sakit badan. Yer lah, tuan rumah wajib lah penat kan banyak keje nak buat. Tapi enjoy.



Kami yang hepi walopun penat. Ngeee.;P



p/s: besok raya peringkat daerah plk. Opis mek kena serve nasik ayam. So, berkampung kat rumah ketua jajahan pulek la sehari suntuk.

4 ulasan:

Joy berkata...

semua sedap²!!!

KV berkata...

joy,
hehe...tak termakan joy, keletihan, dan kenyang mata. hehe

bat berkata...

tudiah meriah sehh KV.. cedapnya..

KV berkata...

bat,
hahah..meriah tapi penat. :P