Jumaat, 1 Oktober 2010

Membebel

Hari ni tak yah masak. Tepuk tepuk tepuk.
Jiran belakang rumah wat makan2 dan solat hajat utk menantu dorang yg peknen. Kalo dulu2 masuk 7 bln org wat melenggang perut. Now dah takde dah kut. Org tukar wat solat hajat dah.

Tapi... Tak masak tak beerti boleh rehat. Weekend adalah bibiks time! Huhu. Suka ka tak suka ka, byk keje rumah nak kena setel. Kain baju kat bilik rahsia masih lg bertimbun. Yg boleh hanger dah pindah masuk gobok. Yang nak kena lipat masih bertimbun ataih katil. Kalo Ada tetamu nk tumpang bermalam secara tiba2 boleh buat mek migrain lah! Huhu

tadi dah siap buh baja hampas teh kat pokok2 orkid. Pastu smbg trim bonsai tp tak siap sbb serabut berebut gunting ngan Dina. Hubby lak pagi2 lps sarap terus 'bukak' car wash. Hihi. 2 bijik kete dia taram sorang2. Mek tk tolong pun. Sibuk mendobi. Pastu dia jaga kedai sbb mil sibuk ngan kelapa. Ada orang beli kelapa.

Oh ya, 2-3 hari lps doc husm call bgtau 10/10/10 ni batal appoinment nk buat angin pasang Danish. Kiv ke bulan January. Tp kalo nak, besok masuk wad Dan lusa terus buat. Hmm.. Tak boleh la. Byk komitmen la next week sbb dah set minggu lps tu baru cuti utk temankan Danish kt wad. Takpelah. Mebi Ada hikmahnya. Hubby dh call unit temujanji Dan dpt tarikh 19 Jan. Insyaallah.

Oke lah korang. Hubby dah balik dr masjid. Nak pi menempel rumah jiran barang sepinggan. Hihi

5 ulasan:

Joy berkata...

ohh. me ms anak pertama dulu pernah wat melenggang perut. mcm sgt tak relevant ;)

efa fairuz berkata...

ihihi menempel barang sepinggan.. comel..

ooo memang migraine kalau tgk kain banyak tak berlipat lagi..tapi nak start lipat tu ya ampun malasnye.. bole tak semua nak sidai je? huhu

efa fairuz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Madam Sooyaree berkata...

angin pasang tu apa?

KV berkata...

joy,
haha..dh tak relevant kan?

efa,
kalo ada mesin basuh baju sidai baju lipat baju simpan baju complete set mmg kv nak beli lah. Haha

sooyaree,
uluran atau angin dlm perut yg memberi kesan kepada testis. Tak reti la nak cerita. hehe