Rabu, 1 September 2010

MAIN BUNGA API

Semalam jugak, sempat la layan anak2 main bunga api. Selalunya lps isya' terus landing. Keletihan. Tp mlm tadi ok lah pulak. Hehe




Anak2 dah tak sabar menunggu. Mak bapak sibuk hal lain.



Dapat satu sorang batang ubi kayu. Langkah keselamatan uols. Cucuk besi bunga api tu kat situ. Jauh skt dari tangan dorang. Idea si abah.;P



Dina hepi banget. Masa ni bingit suara dia nyanyi 'silamat ali layatttt!!' Berulang ulang sampai aku suruh dia berhenti. wakaka.


Tengok tu. Penuh tumpuan.


Abih main bunga aoi, abah nya melayan main bunga api disko lak. Tengok dina tu siap tutup telinga. Padahal nan ado nya meletup ke hapa. Bunga api tu just menyilau2 berjiget macam lampu disko tu jer. Abih jer nyala, mata kita lak yang berpinau. Sapa lah pencipta nya neh.

2 ulasan:

makcikrehan berkata...

ha baguih idea cucuk kat btg ubi tu. ank aku teringin nk main bunga api, tapi penakut. hahaha

jane_doe3328 berkata...

ada beli bunga api dari last week

tapi budak2 tuh tak maing2 lagi