Rabu, 29 September 2010

LINEN LAH PULOK


Dah lama nak try beli linen buat baju kurung. Tapi kat opis aku ni kedai kain takde lak jual linen. Nak kena pi cari kat kb lak.

Semalam sempat gi kb. Suh hubby drop aku kat nagoya tengah bandar. Misi nya mmg nak cari linen lah.

Tapi tak byk pilihan. Makanya ambik kaler coklat cair dan hijau lumut. Hat hijau lumut tu lebih dr 4 meter. Kedai tu bagi free. Tapi nak buat apa eh. Tgk lah nanti.



Lepas gi nagoya gi tesco plk. Boleh aku lupa kat tesco pun ada nagoya. Chet. Buat penat aku jalan kaki jer. Berapa kilojoule terbakar petang semalam. Keh keh keh.

Frust betul sbb kat nagoya tesco byk lagi pilihan warna. Huhu


Tapi takpe, dah siap pi hantar kat tailorina pun. Tengok nanti mek pakai elok ke tak. Kalo sedang elok boleh pi beli lagik. Kalo nampak teruk, tau2 jer lah.

Eh, kalo korang nak tau, semua org kutuk kalo aku pakai baju kurung cotton. Dorang cakap nampak besar giler. Benci la. Huwaaa. Sedih aku tau. Aku tau la aku gemuk. Huhu. So, cotton adalah dilarang buat masa ni. benci lah! Aku suka cotton!



Tapi beli jugak chiffon sepasang untuk buat mini kurung. Kaler hitam putih tengah IN kah? Aku suka banget kombinasi hitam putih now. Tengok org pakai lawa jer.

hehe.. tetap tak sedar diri gemuk, tetap jgk nak jahit mini kurung. Belasah jer lah. Kalo teruk kena kutuk, faham2 sendiri lah. cepat2 kena cerminkan diri lah tu. hak hak.

Oke, sekian entry makcik2.

13 ulasan:

MushroomCute@Mariea berkata...

wak...lepas2 raya pon boleh buat baju lagi...Mush baju raya pon banyak lg tak pakai..sayang nak wat baju baru lg..lagipon lom jumpa tailor yg best kat png ni..

KV berkata...

mush, kalo bab baju kurung tak yah tunggu raya, mmg nak baju baru sokmo. Maklumler, uniform keje kan. hehe

rina berkata...

aku rasa baik cotton dr linen sbb linen mengembang jgk. dan nk gosok dio adoiii bercinta.

KV berkata...

rina,
dulu aku ada sepasang linen beli yg readymade. ok jer pakai yg tu. Tapi tatau lah hat ni. Kita tunggu dan lihat. Hehe

zarin berkata...

i plak suka chiffon dari linen sebab tk larat nk gosok linen heheh

~eiyra~ berkata...

Saya lagi gemok. Tapi saya suka pakai cotton sbb selesa. So tak kisah pun org kata apa. Yg penting how we carry ourselves. So far walaupun saya gemok gedempol dan pakai cotton takde lagi org kutuk. Yg teruja nak beli gak lagi ada. So jgn jdkan halangan k.. owhh.. pemilihan warna penting tau. Ikut warna kulit.

KV berkata...

zarin,
kv pun suka gak chiffon. Lembut dan terbentuk lagi satu tak yah gosok. Hehe. Tp kdg2 tgk org lawa pakai linen,rasa teringin lah jugak.

eira,
tak kena kutuk takpe, tp bila dh kena mmg bengang giler. Hak hak

Zareda Norman berkata...

takkan pakai linen? linen ni macam cotton jugak, kain dia tak jatuh kejung keras cam gitu mmg lah nampak montel

pakai creep atau chiffon aje.. wiscose pun ok..

~eiyra~ berkata...

owhh.. saya baru perasan.. cotton ni pun ada byk jenis kan.. saya biasa beli viscose cotton sbb tu je murah.. haha.. tp mmg ada cotton yg tebal sket and tak jatuh so mmg nampak gemok lagi la kot.. haiihh susah tul gemok ni kan..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: berkata...

love that black n white design...
dah siap nt jgn lupe upload k!
;D

jane_doe3328 berkata...

linen nie jenih kain keras. napok koho besar. sama supo cotton

KV berkata...

kak zar,
kv ada sepasang linen. Ok jer yg tu. Tu nak try plk jahit ni. Kalo ok,ok la. Kalo teruk, sendiri mau ingat la. hehe

eiya,
ha'a, cotton mcm2 jenis. Tp byk yg tak sesuai ngan kv

Lady,
Hehe..insyaallah.

jane,
nanti siap kita tgk besar ke tidak. hehe

chik star berkata...

Salam kak kv.
selamat hari raye.

huhu
bju raye as pon cotton.
dorg pon kte as nmpk gemukkk gilos.
menci taw !