Ahad, 22 Ogos 2010

MAKAN COLEK

Dah lama bercita cita nak kluar makan colek malam2.

Hehe. Bulan puasa ni kan, berderet derat kedai/restoren yg jual mcm2 jenis colek. Sediakan duit jer.

Dah banyak kali kami try nak pegi tp dina dan danish lambat lak tido. Malas nak bawak dorang. Haha. Niat jahat tu.

Tapi mlm tadi dedua tu pengsan awal, so kami pun sesambil nak pi beli brg kedai, kluar lah dating berdua. Pegi kedai yg hubby biasa pegi zaman dia muda remaja dulu. Dekat jer lah dgn rumah.


Mek order fresh orange. Gelas besar punya. Hubby lak mintah jus epal. Jugak gelas besar.



Tauhu sumbat.


Cendawan tiram goreng.


Dan kerang rebus.


Semua menu yg kita order dorang akan panas kan (kecuali tahu sumbat dan colek buah). SO adalah best bila di makan panas2.

Overal utk semua tu 8 hengget jer. Muroh gilo. Korang ado?

4 ulasan:

Ms Minnie berkata...

kak kv,
sedapnya tengok cendawan tiram goreng dan tauhu bakar tu... nyam nyam.. * hengget... murah giler.... kalau kat sini, cendawan tiram goreng tu je dah 5 hengget (saiz paling kecil)...

zarin berkata...

tu yg bestnya bulan pose kat klate kan...buleh makan colek :)
rindu la pulak nak makan colek nih

elly berkata...

Sedapnya lah tauhu bakar tuh...murahnya untuk semua hanya RM8..rasa nak pindah dok kat sanalah...

KV berkata...

minnie,
hehe..sini kampung lah yang. Murah lah sikit.

zarin,
haha..raya tahun ni kat mana. Kalo kelate balik la awal. Boleh layan colek malam2.

elly,
hehehe...