Rabu, 9 Jun 2010

UTARA ATAU SELATAN

Err... memula nak tanya, cemana nak besar kan gambar yg kita gugel. Aku gugel gambar semua kecik2. Sakit mata jer tengok. Huhu

Ok masuk tajuk balik. Hihi



Kami satu family bercadang nak pegi bercuti. Alah, bawak anak2 jalan2 keluar dari bumi kelantan sementara cuti skolah ni. Nak jalan2 waktu lain dah tak boleh sbb danish dah skolah kan. Wajib ler kena tunggu cuti skolah musim ramai org. Huhu

So, hubby cadang bukit merah atau gambang.




Aku benornya tak kisah kat mana2 pun. Janji boleh pegi mana2. Dah lama nak berjalan. Dulu sibuk anak kecik, pastu sibuk buat rumah pastu takde kete yg sesuai. Now, semua dah beres kalo tengok atas kertas. Haha

So, sebagai permulaan nak pegi tempat yg dekat dan senang. Lagi satu tepat yg konfem anak2 suka.

Memula hubby decided nak gi bukit merah. Bz dia mengugel. maklum ler, org tak pernah nak gi jalan2 kan. Haha. Darat la sikit.;P

Dia siap sajes nak singgah rumah toksu dia kat ipoh pastu balik kut cameron. Aiman tak kisah. I folooooo.

Semalam, masa duk tengah survey stroller untuk Dina, my niece sms bagi tau dorang semua nak ke kenduri kemaman besok (khamis) sama nga hari kami nak pegi bukit merah tu. Dan2 tu, hubby terus tukar plan nak gi gambang.

Katanya kemaman dgn gambang dah tak jauh mana. Boleh konvoi beramai2, sampai di kemaman, kami lajak ke gambang. Lepas check out tgh hari jumaat tu boleh join kenduri kat kemaman. Pastu balik mebi boleh singgah tido kat terengganu ke.

Aku pulak jadik blurr. Huhu. Hubby mmg gitu. Susah nak wat pilihan. Mcm2 dia pikir.

So, buat sementara ni aku tatau apa keputusan dia. Gambang ke, bukit merah ke, ai folooo. Hihi

Janji pagi besok sesubuh sapei load barang dlm kete terus ke destinasi.

Doakan kami selamat pergi selamat kembali (wah, mcm nak gi new york ni. Haha)

11 ulasan:

TopsyTurvyMum berkata...

seronok baca kisah2 org nak gi bercuti nih..:)

haku jugak yg tak jadi balik bulan 7 ni..huwaaaa!!

AyunasiA berkata...

hihi ku jua pernah mengalaminya. kini tidak lagi. klik dulu kat gambar tu, pastu klik full-size image, baru save.

Zareda Norman berkata...

KV
kengkadang cuti huru hara cam gitu lah bes.. tak kaco orang, kita anak beranak aje.. ehhe

happy holiday ok

superheroes' mom berkata...

besh ah KV nak gi jalan2... I lak tak ke mana2... rasanya balik kg hubby d Dungun, singgoh sekali jumpa adik ipar di kemamang.. pastu nak gi tgk nenek di Kuala Kubu. itu aje kot :)

fabulous.farah berkata...

bukit merah best..banyak benda nak buat..boleh stay 2 hari semalaman sebab kalo g sehari xsempat pergi semua..

bat berkata...

take care yach.. if penat tu berehat kaedahnya... have a safe journey...

KV berkata...

TTM,
awat tak jadi kelil?

ayu,
hehe..tenkiu ayu. Huhu. Maafin ahkak mu yg buta it neh.;P

kak zar,
mmg huru hara beb. Naseb baik tak melibatkan org lain. Haha

superheroe's mom,
wah, tu kira jalan2 gak la tuh.;P

farah,
mmg nak pegi sgt, mebi next taim.

bat,
tenkiu laling!

~Eila @ Along~ berkata...

selamat ber-holiday..hehe
bukit merah pun beshhh.. nak plak ade budak2 kan..
layannnn...

Mak Su berkata...

selamat berholiday dgn riang ria :)

dlm hal ni, gambang pun ok kot, boleh gi kenduri gaks. tapi takut panas sbb tempat baru, takut pokok2nya masih kenit-kenit...anyway, have fun

eynda berkata...

Mana-mana pun tak kesah...janji bercuti kan hehe...

Angah berkata...

wei KV, kalau pegi Gambang tepon aku ek...buleh jumpe ko!