Rabu, 24 Februari 2010

MY HUBBY MENANG 19K

Whoaaaa...

Gelak2 hubby bitau aku dia menang 19k. Banyak tuuu!!

Tadi,
Dia terima satu emel.
From shell kononnya. Menang 19k

My hubby dah geram (padahal before ni dah berjuta juta menang loteri lah, memang kereta la dan macam2 duk menang. Takde pulak dia layan)

So, dia call nombor yg di serta kan dlm emel tu

Orang lelaki yang jawab.

"Hello, shell malaysyia" (dah masuk slang indon, tp shell malaysyia tuuu)
" oo..shell malaysia yer?" tanya my hubby
" Ya, en mat yer? En mat dah menang 143 ribu, eh 19 ribu" (situ pun dah silap)
"Oh, saya menang 19 ribu?" tahan gelak
"Yer2, en Mat menang 19 ribu sempena ulangtahun shell"
" Habis tu, cemana saya nak dapatkan duit tu?"
" En mat bagi nombor akaun, nanti Shell akan transferkan duit tu ke akaun en mat"
"Eh, bayar cash tak boleh ker?"
"Eh, mana boleh, banyak tu! Kena masukkan ke akaun En Mat"
" Saya bekerja sendiri la. Takde akaun"
Tuuut..terus matikan talian. Hak hak

Oh, takdak keje sungguh my hubby.


Kalo lah betul, aku beli sukey dah sejibik. Hihi

Macam2 la.


p/s: Nama encik Mat tu mmg betul di sebut sbb nama my hubby bermula dengan Mohamad.

10 ulasan:

honeylanz berkata...

hehhe..tp cr dorang ckp pro abis..sbb has pernah dgr dlm radio..dorang record kut rsnye...

CT NORAMIZA berkata...

hehehe tu betul2 x de keja masa tu KV, maybe hubby u saja nak isi masa lapang :) jahatnkan diaorang ni

nasazfrog... berkata...

ehhh kak jangan dilayan la,, takut nanti akaun kita digodeknya,,, kalau dah suara indon mmg tak do la tu kak,, tipu jer lebih tu..

KV berkata...

has,
yg ni takde rekod sbb dia respon pertanyaan kita siap tersasul bagai.

CT,
saja nak test

ina,
mmg tau menipu, takde nya nak bagi no akaun.

Nanak berkata...

haha..i juga pernah dpt called kononnya dari cel.com..menang 20k.dia minta no account bla..bla..tp bila i tanya lbh sikit, org tu strat marah2 dlm slang indo..mmg kelakar beb!

bukhairiah berkata...

huhuh pandai tol tipu org...
tp 2 bulan lepas ai mmg menang Shell..100 hengget jer...tu pon pkai cek

MN berkata...

oh i pun selalu jer dapat SMS kata menang hadiah duit gitu. ntah hapa2...

KV berkata...

nanak,
indon ni takde cara lain dh ke nak kaut duit orang. Kan?

buk,
u menang cek? Waa..bes nya

MN,
slalu nya kami tak de nak layan pun, tp kali saja hubby buang masa. Hehe

Zety Zin berkata...

adeh. macam-macam gaya orang nak menipu kan.

CikChelsea berkata...

skey 2 bijik pon bolehhhhhh ;p

tensen je klo dpt emel spam cmtu...menyemakkan emel