Ahad, 31 Januari 2010

SAHABAT BAIK

Fuh...'sahabat baik' aku telah berkunjung setelah kelewatan 4 hari.

Punya lah aku serabut tak tentu arah. Emo semacam je. Sikit2 naik angin. Sikit2 nak marah2. Sikit2 nak merajuk rasa sedih. Benci ah.

Hari ketiga lewat aku demam teruk. Ah, parah. Lagi la aku serabut. Tonsil membengkak dan sakit. Aku demam sampai terketar ketar. Sakit abih segala urat dan sendi. Hubby ajak gi klinik mlm tu walopun aku sibuk nak tgk boys over flowers. Meski pun hati tak tenteram. 15 minit sblm rancangan tamat aku berangkat gi klinik.

Doktor bagi antibiotik yg aku tak alah dan ubat tahan sakit untuk pesakit gastrik teruk macam aku. Lepas ambik ubat tu aku beli tester. Sbb kena paksa ngan hubby. Dia pun serabut tengok aku serabut.

Apa pun result malam tu aku redha walopun kami sama2 bimbang dgn tahap kesihatan aku kalo peknen lagi. Punya aku berdebar tunggu. Hubby tak kasi aku tgk dulu. Pastu dia sengih2 ckp suh rilex. Aku hempuk kang (dlm hati je lah, tak berani nak buat. Hehe). Keluar satu line je lah. Legaaaaa. Tapi aku siap simpan menda alah tu kut2 aku bangun pagi kang kluar dabel line. Hak hak. Bengong tak?

Besok nya pun tak dtg2. Haish, ape ke hal ko nak merajuk ni 'kawan'? Bengang aku. Aku pun sms BFF aku tanya pengalaman dia pasal diane35. Aku pestime makan kan. Mek tok tu pun dh tak ingat dh sbb dah lama dia tak ambik brand tu. Huhu..lagi aku serabut.

Last2 balik dr kb mall ari jumaat malam tu. 'sahabat baik' aku dtg jugak. Hmmm.

Tak pasal2 buat aku hangen.

15 ulasan:

Nanak berkata...

hehehehe....
sabar..sabar..kalau dah naik angin, mmg sahabat baik tu pun lmbt sikit datangnya..

KV berkata...

nanak,
ha, tu la, tapi tak boleh kalo tak tensen, tensen sgt menunggu kehadiran nya. Huhu

risanur berkata...

akhirnya terjawab juga walaupun dah berserabut kepala dan fikiran...kena pakai protectionn cam gini kak kv...

aNIe berkata...

Hmmm....kawan baik tu selalu bikin suspen je...hehehe

KV berkata...

risa,
mmg protection complete, tp ahkak ni jenis kelam kabut panik tak tentu hala. Nak tukar la.

kak anie,
hak hak, bikin guwe saspen jek.

Ain berkata...

mungkin sbb ko tension sangat, tu yg dia lambat datang....

nasib baik dia muncul jugak kan....

honeylanz berkata...

seminggu sbb si kwn baik tu bkunjung, mmg mood ke laut selalu nye ;)

KV berkata...

ain,
before tu aku tak tensi pun, tp bila lebih 2 hari terus aku panik. Haha

has,
ha..mmg weng2 mood nya

Lady of Leisure berkata...

hehe.. lady kalau emosi terganggu pun dia akan lewat kengkadang tu...

ABH berkata...

kawan baik saya tu pun dah datang jugak :(

sisdee berkata...

kawan baik saya pun problem that day...:(

fabulous.farah berkata...

hhehe..farah pon kalau bff tu nak datang komfem tak sedap satu badan. kepala pon asyik nak angin jer. memang sensitif habis

~Eila @ Along~ berkata...

kak...ilexxx ka..die main hide n seek..hehehhe

KV berkata...

lady,
mmg jiwa kacau lah masa tu

ABH,
hehe

sisdee,
oh, beronar gak yea?

farah,
habis semua org nak dimarahkan. Sila salahkan hormon!

KV berkata...

eila,
gatal dia eh? Haha