Sabtu, 2 Januari 2010

daftar

pagi anak jate mek daftar drjh 1. Mek tk pegi. Nenek nya yg pegi. Kasik can lah kan. Haha. Ok2 je sbb skolah kampung. Takdak test takdak orientasi bagai. Lps regis terus balik. Besok dh msk kelas. Aku msh konfius lokasi kelas danish. Huhu. Oh ya, bila kalut2 skt pagi td baru perasan kasut skolah dia ketat. Ekceli kasut masa pra tp dia tkmo pakai. Kena cari kasut lain la ptg ni. Jgk baju skolah tambahan. Aku beli 2 lai jek tu ari. Ingat bj pra leh pakai tp hampeh. Sluar labuh giler sbb aku malas nk g alter. 2-3 bln lg ok la kut. Haha. Tah pape aku ni. Oh, kami dh beli kn botol air kartun cap tesco. Ptg karang nk beli kek packing kecik2 tu. Aku risau dia kelaparan tk pandai lg membeli kt kantin. Pra tu ari tk pe sbb makanan siap terhidang. So pagi2 kena bg makan kenyang2. Masa rehat blh mkn bekal. Dah beribu pesanan aku bg kt danish ni. Haha. Ye la, ni la baru betul2 dia kena berdikari kan. Wajib la aku risau. Dah la ofis kami jauh amat dr skolah dia. Apa2 hal mmg cikgu kena kontek mil. Baru cepat sikit. Ok la uols. Bye

8 ulasan:

aNIe berkata...

Danish dah besar...dah masuk darjah 1 ke KV...?

Mama-Danish & Sarah berkata...

memang susah hati kalau anak masuk darjah satu kan...

aku pun risau jugak tunggu giliran danish tahun depan. dia memang tak pandai pegang, kira atau guna duit. Jawabnya kena siapkan dia bekal awal2 macam yg ko buat la kv...

Lady of Leisure berkata...

teringat masa masuk darjah satu.. ayah lady tunggu di luar kelas hehe..

onnie berkata...

ank msk darjah 1, mcm2 kita pikir n risau padahal diorg tu xde mende pun ...seronok x hinggat bl dpt jumpa kwn2.....
maaf kv, akak nak tanya....bhsa apa yg eko pakai tu...akak kureng phm leee.....hikhikhik....

grow2g3th3r berkata...

heheh... bila baca nie, teringat plak pengalaman dla masa anak2 start sekolah.. siap chartered lagi makcik kantin tu.. heheheh...

zailamohamad berkata...

betol tu, Zaila takleh imagine kalu anak Zaila yang start sekolah..huhuhuhu..mahu cuti seminggu!!

KLMari berkata...

Kejap aje dah masuk darjah 1 kan...:) Sometimes kita yang terover risau, sedangkan kids ok aje...cepat adapt....My girl last year, first day tunggu half day aje then she's on her own...Second day bekal bawak jugak tapi dah mula belajar belanja di kantin....One month dia bantai nasi lemak kantin, dia cakap sangat sedap....:)

KV berkata...

kak anie,
a'a, danish dh masuk darjah 1. Hehe

ain,
aku dh mintak tolong kawan2 dia (yg dah besar) suh temankan dia ke kantin. Tak tau la apa jadi nanti. Hehe

lady,
akak tak tunggu. Sbb dia ok jer dh biasa sekolah, cuma risau bab makan jer. ;)
eh, akak dulu ayah tak tunggu pun, tp kakak skolah sama. Tu yg semanat lbh sikit. Hehe

onnie,
bahasa ringkas sbb upadte via henfon. Haha

dla,
wah, hebat tu!

zaila,
ok kut. Akak tak cuti pun. Tunggu jumpa cikgu je tadi. Harap semuanya ok lah.

KLM,
sedap sgt kut nasik lemak kantin tu.;P