Isnin, 25 Januari 2010

BIRTHDAY BASH

Birthday Danish jatuh hari khamis, so mmg tak sempat la nak wat apa2 sbb keje kan. Aku bincang ngan hubby beli kek hari jumaat je lah. Wat simple2 jer. Janji ada tiup lilin. Hak hak



Pagi jumaat tu pagi2 lg keluar gi pasar siti khadijah nak beli laksa. Mmg betul2 koboi la. Dah ada laksa tu baru lah ajak orang. Kalo ajak awal2 karang takde laksa mati nak jamu org ngan apa lak kan. Hehe


Lesai beli laksa baru gi cari kek. Beli yg dah ready made. Danish pilih sendiri kek yg dia mahu. Dina lak meragam aduhai. Sabar je lah.


Pastu singgah beli pinggan cawan dan peralatan lain. Jam 11.30 baru sampai kat rumah. Masak utk lunch lebih kurang. Hubby lak tolong jaga kedai. MIL pi jemput jiran tetangga. Mmg segera betul la.


Hubby gigih mengepam belon. Tak sah kalo besday party takdak belon kan?



Kak long (ibu dina carah) datang menolong. Masa ni tgh packing party pack. Nasib baik ada kak long dia yg tolong semua. Aku pulak sambil wat keje sambil melayan dina yg asyik nak nagis sajork. ye lah, dia kan kurang sihat. Asyik meragam je lah.

Oh menu nya laksa lemak (laksa kelantan) dan jugak laksam.



Jugak laksa penang.



Ready to eat. Tunggu jemputan datang makan jer.



Sambil menunggu tetamu datang, wajib posing dulu. Ngeh ngeh ngeh


Kek pilihan danish. Naruto ke apa ni? Maaf aku kurang pasti.

Kawan2 tgh nyanyi hepi besday. Nampak tak dina yg take over ngalahkan danish? haha


Acara potong kek. Kawan2 tak sabar nak makan.


Oh ni sepupu2 dorang. Kira kamceng abih la ni.



Masa ramai tetamu tak sempat nak snap. Kameraman (abah) sibuk mengepam belon utk budak2. Aku lak sibuk ngan dina.

Apa2 pun, walo pun ala2 koboi, alhamdulillah majlis berlangsung dgn jaya nya. Harap semua org kenyang.

Happy 7th birthday Danish!

18 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

wah meriah gitu...
happy besdayyy...
semoga slalu dirahmati Allah..
:)

Angah berkata...

Meriah!!!

Malangnya Arief takde birthday tahun ni. BIrthday dia cuma akan hadir 2 thn lagik huhuhu

aNIe berkata...

Happynya Danish dpt potong kek & celebrate Birthday...semoga dia menjadi anak yang soleh...ameen

Biasalah kalau kat rumah ni yang kecik selalu nak amik alih potong kek

mNa berkata...

wahh..bestnya laksa penang..

eppi besday danishh..

Ms AiReEn MoHd berkata...

wow best la...suker tgk umah akak..besar betul...huhuhu view la sikit kakak kv..eryn nak tgk neh...

KV berkata...

lady,
tenkiu!!!

angah,
ha..arief kan date dia spesel. Mesti buat grand2 tuh.

kak Anie,
tersengih sengih sokmo si danish. Happy.

mas,
akak tak try pun. Tgk org makan pun dh kenyang.

KV berkata...

eryn,
eh ko ni. Takdak la besar. Biasa2 jer. Dekorasi pun simple jek la. Segan ahkak taw!

rina berkata...

seme ko buat seniri ke... kagum weiii.

KV berkata...

rina,
beli makanan yg dh siap, balik hidang ajo. Tapi mmg lelah dan kelam kabut skt ah, kejar masa.

CT NORAMIZA berkata...

tabik la ngan KV, walaupun party bidan terjun, tp nampak perfect, nak kena ambik ilmu ngan KV ni :)

CT NORAMIZA berkata...

eh lupa lak aunty, happy birthday danish!

zarin berkata...

adoi...rugi la tk dpt mkn laksa tuh...sedapnya..hahaha..anyway happy birthday danish..suka naruto ke?

KV berkata...

CT,
plan dlm otak jer. Kalo tak jadi plan A kena ada back up plan B. Ajak kawan2 danish dina dan jiran tetangga je.

zarin,
danish tu suka ikut kawan2, takde spesifik watak yg dia suka.

noniey berkata...

wah sempat ek manage dalam masa sehari.. saya ni kalau besday anak saya, sebulan sebelum tu saya dah siap dah beli barang2 sume bagai.. siap dah tempah2 makanan sume.. seminggu sebelum tu saya dah sibuk dah jemput orang.. salute ah leh organize camni meriah dalam masa sehari

superheroes' mom berkata...

happy belated birthday Danish!!!! bestnyer party. walau last minute tapi semua ada n meriah gitu. cakenyer mengancam...nyam nyam

KV berkata...

noniey,
haha..akak tk suka plan awal2 sbb asyik berdebar ajer. So ala2 koboi aje lah. Ngee

superheroesmom,
tenkiu auntie!!

zailamohamad berkata...

Bakpolah rumah kak KV lawo..huhuhuhuhu

my little family berkata...

ish..klu koboi sampai tara tu ok apa.. complete jekk.. :-)