Selasa, 29 Disember 2009

BILA DAH MALAS....

Rumah mek kan ada 3 bilik ayaq (eh, macam byk sangat kan, rumah org lain lagi banyak).

Sebab ada 3 bilik ayaq, anak2 mek suka mandi n beris n shishi ikut suka hati dorang. Mood taim tu nak pakai bilik air mana. Serabut aku.

Oleh itu, mek harus beli berus gigi 3 batang sorang, ubat gigi jugak 3 tiub. Tapi lupa bab shampoo sabun bagai.


Kadang2 anak2 mek mandi tak bersabun. Mandi koboi jer. Huhu. Berkarat anak aku.;P


So, penyelesaian kepada masalah, beli lagi dua shampoo n sabun utk dorang. Satu dh ada kt bilik ayaq mek. So beli 2 lg utk bilik2 ayaq yg lain.

Nak mudah kan lagi keje, beli sabun utk satu badan. Head to toe wash. Senang nak sental. Dari rambut terus ke kaki.

Tak payah nak ambik shampoo dulu, pastu ambik baby bath ke. Kan? Kata malas.

Maaf kan mak budak2 ni yg poyo.;P

14 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

ada yang head to toe gini ek kak.. lady pun nak beli jugak ah.. jimat masa gitu..

eynda berkata...

Masa hannah baby dulu beli yg head to toe ni je....sekarang dia pulak request nak sabun tu sabun ni hihi....rumah eynda nanti ada 5 bilik air....rasanyer ada bilik mandi yg nak kena mangga hehe...kalau pakai semua jenuh nak tonyoh hari2 huhu...

KV berkata...

lady,
akak pun kdg2 pakai shampoo dorang. Wakakak

eynda,
ayark..5 bilik air?
Bab sental tu plg malas.
encik asben yg buat. Huhu

MommyDania berkata...

bkn malas, efektif! hehe

KV berkata...

fatin,
ahahaha..ayat cover tu

puan.farah. berkata...

mase kecik-kecik selalu ngelat sabun jugak..malas..hehe

honeylanz berkata...

senang if guna yg mcm ni...sekali harung aja kan...jimat masa ;)

aNIe berkata...

Akak pun beli head to toe...malas nak belikan yang lain2 untuk diorang...senang citer...

*gorjesmum* berkata...

hmmmm am thinking of buying it after stock lama abes..senang kan kalo travel pon senang bwk 1 botol jek

KV berkata...

farah,
hahah..mandi kerbau

has,
oooyeah, jimat masa betul

kak anie,
senang criter kan

gorjes mum,
jugak di saran kan untuk travel. Hihi

atty's berkata...

senang pakai shampoo.yang head to toe gini

superheroes' mom berkata...

KV, I link u ok :)

Zareda Norman berkata...

nasib baik 3 aje.. kalau 4 ke 5.. harus kaya tokei pasaraya.. heheh

KV berkata...

kak ty,
a'a kena carik jalan senang. Haha

superheroes mum,
already link u. Hehe

kak zar,
janji senang kak. Hihi