Khamis, 19 November 2009

RONDA KL

Lepas puas lepak kat bilik, kami decided kluar jalan2 dan shopping. Acara wajib tu.


Let's go to the zoo. Wahaha




Mula2 ingat nak gi Lembah tengah. Kemain google jalan nga iphone. Sampai pening. 3 kali terlepas jalan tau. Dah la aku nak peepee. Sakit jiwa betul. Uwaaaaa

Fedap asek terlepas jalan jek, last2 gi ikea lah dulu. Hihi. SInggah petrol stesen cap apa ntah, paip air pun takdak. Kena ambik air kat basin luar. Adoiiii. Awat mcm negeri omputeh jek kl ni. Tp tandas lelaki elok pulak ada paip bagai. Saja nak wat naya ni.

Park je kete terus masuk d curve. Hubby nak tgk blek beri. Aku n kak j merayau2 window shopping n shopping.

Hiks..dlm tandas d curve pun sempat snap. Syok ah cermin besar.




Lesai kat curve, masuk ikea lak. Mandangkan dh lunch hour, kiranya makan kt ikea lah. Malas nak pikir dah. Tgk2 q pjg berjela. Uwaa...dah la aku kelaparan. Shopping dulu ah. Pastu baru gi makan.

Cam biasa kalo kat ikea tak sah kalu tak ambik meat ball, chicken wing dan kek daim. Haha




Dan jugak karipap ikea yang sedap iniey.



Sudah makan, beratur bayar barang dan nak gi MV semula. Hehe

Bunga pun aku beli kt ikea tau. Hubby geleng kepala tgk. Hik hik.


Byk barang tak sempat nak beli. Terlupa. Bila kluar baru teringat. Hmm.. lain kali je la. Ada rezeki datang lagik.



Pastu gi mid valley. Parking semu full. Oh tekanan di situ. Uwaaaa.

Tapi ada rezeki jgk la walopun kena tunggu sekejap. Dah la penat giler.





Last2 lepak kt bangku depan nose ni. Lepaskan lelah kaedahnya. Sempat beli wejes nose seketul.

jam 6 kluar dr mv sbb nak check in kat seri malaysia pd lak.


Salam sumbangsih
KV & Co

6 ulasan:

Biarlah rahsia berkata...

awat tk bgtau nakpi ikea...

huhuhu...k.bi nk kirim brg maaa!

KV berkata...

kak bie,
mmg takleh nak bitau sbb tatau boleh sampai ke tak. Ahahaha

- tety - berkata...

kt MV/gardens sokmo parking full... wikdays time kejo pun...
heheh g parking kt jockey jek sene sket...

nxt time mai kl, kalo g ikea/curve oyk la, tety kejo area sano plok.... bleh la jupo...

honeylanz berkata...

lama x ke ikea ;)
tgk catalog mcm btk brg besh!

bat berkata...

hah dekatla dah tuh..

zailamohamad berkata...

Kalu g MV gak, jenuh cari parkinglah..kalu nak sedap kn g pagi & weekdays..huhuhuhu..demo ore jauh pon sapa doh d Ikea..ambo hok dekat ni, berjame nak tunggu hubby ajok g Ikea..uwaaaaAAAAaa