Ahad, 8 November 2009

MEMBEBEL LAGIK

Hiks... mek datang lagi dgn bebelan yang tak sudah2.


Aku tgh boring ni uols. Kemas rumah, checked. Tanak nasik, checked. Masak2 lauk, blom. Harap nya hubby beli lauk kedai jek la (dasarrr) tapi kalo tak beli pun, nanti dorang balik aku masuk la dapo. Nak tau kenapa? Aku dapat tugas baru, jaga kedai.

So aku keboringan dlm kedai ni. Panas takdak kipas. Dok harap angin bendang bertiup ke mari la. Dah la serabut lori menderum deram dok lalu. Dorang ni main belasah jek laju. Kampung ni wei. Karang ada budak terrrmelintas, nauzubillah.

oh, sbb aku boring, aku bwk turun lappy dan segala perkakasannya. Ngan adaptor, ngan tikus, ngan nokia pc suite. Aku smbg internet ngan nokia e51 jek. Jadik ala2 berukband gituh. Awal2 dah sms hubby suh kontek nga iphone jek kalo ada pape. Eh, kalo byk guna internet ngan iphone dpt bonus ek? Pagi td aku dh dpt 11 hengget. Oh bahagia ni. Ish..sbb aku jarang pakai iphone aku kurang mahir. Asas je aku tau. Lagi pun hubby byk wat main game. Ganti pSp katanya. Lantak dia lah.

Oh, lappy aku kena pakai adaptor sbb bateri dh kong. Malas nak beli bateri baru. Lagi pun aku berangan angan nak beli mini lappy. Yang sony vaio hat kecik tu apa ke nama nya ek? Bukan yg mini. Oh, sungguh teruja tergedik gedik aku tgk yg itu. Nak nak nak. Nanti nak jual la hp compaq aku ni. Berapa sen la laku. Huhu. Kalo lah dpt hat tu mmg syok. Buh dlm henbeg jek. Arghh..angan2 lagik di situ. Nama lagi blog angan2 tak sudah kan. HIks.

Uish.. ada satu keje lg yg blom sempat nak buat. Iron baju. Kalo tak sempat gak, lps isya' karang aku gosok la selai sorang utk besok jer. Pastu gosok2 lagi. Hehe. Sayang gak nak tutup kedai. Sbb dah byk melabur modal kan. Kalo tutup takde la barang laku. Takpe, aku gigih bantu suami tambah pendapatan keluarga. Haha. Nanti2 leh dpt bonus, mana tau boleh beli henbeg lagi. Kan?

Ok la, bebudak ramai nak beli itu ini, nak layan dorang jap.


Salam sumbangsih
KV & Co

3 ulasan:

marinahunny berkata...

kita pun nk beli lappy baru jg kv..huhu kena kumpul duit le..

KV berkata...

marina,
jom lah kita sama2 kompol duit. Haha

atty's berkata...

ingat nak beli gak mini lp..