Khamis, 8 Oktober 2009

MURTABAK RAJA

Puasa tuari tak sempat nak goreng cerita murtabak raja. Maklum ler, puasa kan, letih ngalahkan budak. Hik hik.

Semalam, balik kerja, si chiffon ungu call bagitau nak bagi brg. Dah agak dh murtabak raja sbb ari khamis lps dia dh bitau. Tp masa tu tak dpt, byk sgt tempahan. Semalam baru dpt. Punya la glemer murtabak ni sampai q nya pjg benor.

Kalo bulan puasa tak yah berangan nak beli on the spot. Harus kena tempah dulu baru boleh merasa.

Disebabkan susah sgt nak dpt, puasa ari tu mek beli brand raja zairah jer. Senang sikit nak dpt. Brand ni tatau lah raja mana. Hik hik.

Oh ya, dulu, mek ingat kan murtabak raja ni, raja yg makan. Rupanya pembuat nya nama Raja dot dot dot. Ahaha...al kisah



Murtabak dipacking sebegini rupa. Kalo dulu 10 hengget satu. Lani tatau berapa. Kalo yg raja zairah tu 11.50. Ari tu kami tanya kt param stadium 14 hengget. Giler mahal.



Harus digoreng dgn api kecik utk defrost dan garing.


Murtabak ni dua lapis tau (lupa nak snap). Rasa nya sungguh sedap. Dan tebal (sbb 2 lapis kan). Dan pencicah dia putih bersih. Biasa kalo kt pasar mlm tu siap buh pewarna merah.



Salam sumbangsih
KV & Co

19 ulasan:

zura berkata...

sedapnya..,nama je ore kelate tp tak pernah rasa pun murtabak ni.

zura berkata...

sedapnya..,nama je ore kelate tp tak pernah rasa pun murtabak ni.

rina berkata...

mama jah duk oyak rajin make... tp diri seniri x rajin make lg

- tety - berkata...

lohh sbb tuan die nama raja ke... hahahha
tp mmg tebal & mantoppp murtabak raja nih...

KV berkata...

zura,
kelik kena try tu.

rina,
suh mama bwk esok.

tety,
mmg mantop. Sebijik tu 2 org mkn mmg tk abih.

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

sy biasa mkn murtabak raja KV..klu kwn blk ktan mmg kirim sokmo..sedap.... bwg pencicah dia pun sedap..

KV berkata...

mama maryam,
hehe..mmg sedap kan.

Zareda Norman berkata...

kak zar pernah makan murtabak ni.. kawan bawak daris ana ler.. tebal giler.. tapi rasanya ok ok sajalah

l i e y n berkata...

KV, tolong poslaju boleh??? craving sesangat ni!!!aku adalah peminat murtabak yang sangat tegar!

nasazfrog... berkata...

uhh mahal betul kak murtabak dia... tentu sodap tu kan,,, salam aidilfitri kak.. :)

puan.farah. berkata...

i love murtabak raje..puah kalu make.besar.hahaha..
bes nye..nak sket~

mNa berkata...

kak kv..ni mesti murtabak jalan merbau..mas slalu beli kat situ.

NBK466 berkata...

Pernah rasa kawan mem org Kelate beri...mmg sodappp...nyumm..nyumm

Arena berkata...

SIs,
Murtabak raja ye. Nanti aku pesan kat mamaku kalau dia balik KB.. Nak beli kat mana tuh?

Amna Faqiha berkata...

meme kenyang mkn tuu.. dulu2 meme
10 ya jah loni di jual 14 ya dan ada sapa 16 ya..mahall tapi puahh hati..ko guano?..hok glamour kaw. PCB..Kg Tikat dan kompleks skolah.. sapo2 hok tak try bleh try dehhh..hehe tolong iklan tp ambo tak jual murtabak raja ;-)

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. nampak cam best tu.. KV..
eh, jual dlm bentuk frozen ya

Mummy Dasy berkata...

sedapnye.... besonye

J@J@ / Bini The Rock berkata...

macam best je KV??

atty's berkata...

besar nampaknya ..berbaloi lah..beli..