Khamis, 29 Oktober 2009

MALAM INI

Bakal menjadi huru hara sbb ketiadaan si suami membantu menguruskan anak.

Suami ku tersayang (hiks) akan overnight dekat site 2 malam berturut - turut (tak yah citer lah apokobondo dia buat kat tapak projek tu).

Masa dok berchenta dulu2, tiap2 malam aku bergayut kat public phone. Masa tu mek dh pakai henfon tapi no coverage at my kampung. Sungguh uzur kampung ku. Dan walopun takdak coverage tetap lah nak berchinta. Makanya berdiri lah aku di public phone yg 200 meter dr rumah. Hubby dok dlm site ofis nya sedap2 sejuk ekon. Aku jugak yg sejuk dek kabus malam. Tetap gigih!!

Masa beranak sorang pulak, serabut danish dok tanya 'abah mana? abah mana?'. Naik stress aku dibuatnya.

Ari tu masa beranak 2 takpe la dina kecik sikit. Tak paham sgt abah dia takde. Malam ni tatau la. Mesti sibuk juga cari abah nya. Eh tapi, kalo aku dan abah nya out stesen ok lak dia dok ngan MIL dan pengasuh. Magik budak2 ni.

Arghh..tensen nya memikir kan malam ni dan malam besok jugak 2 hari cuti ni. Penuh keletihan aku.

P/s: bukan bersungut tak bersyukur ada anak yer. Tapi aku just manusia. (karang ada ustazah bebel lak ni)


Salam sumbangsih
KV & Co

9 ulasan:

Lady of Leisure berkata...

hihihih... takpe kak.. jangan kalut, tenangkan hati.. insyaAllah semua akan baik2 jer..
:)

MaMaMiE berkata...

Meks, hang tinggai 2 haghi jek, aku ni bukan takat 3 minggu, 3 bulan oooooo...mau tak pengsan nak ngurus anak² ribena aku tuh. Sorang² ngan peel dia... naik gatai jek tgn ni nk piat...ngeh²...

Nik Ha berkata...

he..he..siap wat clarification takut ustzh komen tu.biasala kan just nak luahkan rasa hati.akak pun camtu, kalau abah dio g outstesen mmg segho kalut urus ank2.kalu lebih dr 2 hr musti si abe tu dmm sbb dio anok abah :P

puan.farah. berkata...

hahaha...bior la ustazah tu..blog mek key..

xpe skali-skale berjauhan nanti bleh rindu2
hahah

CuTeMiUt78 berkata...

takpe KV.. tarik nafas panjang2.. rileks..

MommyCT berkata...

hehe...sayang bini tinggal tinggalkan....anyway take care.

Zareda Norman berkata...

rileks KV.. okay nanti semuanya tu

noniey berkata...

hehehee... saya pun kalau en suami takde, mesti hidup jadi tak terurus.. kelam kabut je rasa.. sume mende nak kena buat sendiri..

KV berkata...

lady,
hehe..boleh ler.

makmie,
aku pun tgn gatai sokmo nak cubit ni.

kak ha,
kdg2 org suka menilai kak, sbb tu kena cakap awal2.

farah,
rindu rinduan. Ah ah ah

rina,
aku jadik tarzan nok!

mommy CT,
hehe..ok lah.

kak zar,
alhamdulillah, ok walopun ada time stress.

noniey,
ahahaha..ingat kan akak sorang jek.