Ahad, 25 Oktober 2009

LATA BELATAN LAGIK

Dah lama janji ngan danish nak gi lata belatan. Kebetulan sabtu semalam hubby keje (masuk site) tapi sekejap jer. Makanya dia bercadang lps keje terus shoot ke lata belatan. Lata belatan ni letak kat terengganu ye kenkawan (bagi yg tatau lg).


Singgah makan tgh hari kt satu restoren. Lauk asam pedas ikan patin, bawal masam manis dan otak kerutup. Fuhh..sedap.


Masa sampai kt lata, hujan la puloks. Sungguh keciwa.

Makanya, tgk pemandangan dalam kete jek la.


Dina pulak ketidoran.


Dalam stengah jam kut lepak dlm kete, suh hubby bwk danish gi tinjau. Kalo tak sempat mandi pun takde lah kempunan mamat tu nak tgk air terjun.

Bila dorang dtg, danish sibuk nak mandi lak. Hujan pun dh brenti. Usung dina tgh tido. Sampai je kat gigi air terus minah tu sedar. Haha. Terkejut sakan dia tgk2 ada sungai depan mata. Terus excited nak mandi. Sakannn!!



Tgh meninjau port yg seswai.




Danish siap meniarap tp bukannya pandai berenang pun. Abah nak kena ajar anak bujang nya berenang ni. Kalo mama, mmg lemas dulu ler. Huk huk



Dina tgh gagau cari apa tatau ler. Tapi mmg hepi kemain. Hik hik



Hooola hoolaa..berjimba jimba!



Mamanya tunggu kat tebing jer. Huk huk. Takde org nak jaga beg.




Tapi tak tahan, nak jugak merasa air sejuk. Nampak tak jernih airnya sampai nampak kaki gemok ku. Hihi


Salam sumbangsih
KV & Co

9 ulasan:

Mama-Danish & Sarah berkata...

bestnya gi air terjun.... bila la hubby aku nak bwk kitaorg nie....huwaaaa....

KV berkata...

ain,
ala..cuti2 weekend bwk la anak2 pegi.Mesti derang hepi.

noniey berkata...

saya dah pernah gi sekali ke sana.. memang best.. sebab kat bawah tu macam sungai.. so budak2 memang takde masalah nak mandi2.. tak lah kita rasa takut sgt..

dah pernah gi sekayu? kat sekayu bagi saya takut skit compare dgn lata belatan ni.. aka gunung tebu kan..

KV berkata...

noniey,
dulu2 ada gak gi sekayu. Tp jauh la. Akak sendiri pun pening naik kete, ni ngn anak2 lg. Pergi yg dekat2 udah lah. Hihi

zailamohamad berkata...

ambo napok emas dalam air yang jernih itu~~heeee~~

puan.farah. berkata...

otak sangat sedap..sudah berkurun xmake

KV berkata...

zaila,
erk...ada harta karun kah? Hik hik

farah,
sedap kan?

green apple berkata...

selama 9 tahun kawen ngan org tganu ni aku tak tau nama Lata Belatan. Tima kasih la sbb bagitau.

my little family berkata...

best jgk sekali sekala g mandi kat LAta /air terjun tp takut nk g..hehehe