Rabu, 5 Ogos 2009

BINJAI DATANG LAGI

Musim2 mengawan ni, tgk buah binjai kat pasar, asyik dok telan air liur jer. Tgk gambar pun kecur liur tau. Blom lg bau nya yg harum semerbak.





Telah ku kupas dan rendam gula+garam. Kasi serasi kejap terus slurpp! Oh, syoorga!!

Sekian.

Salam sumbangsih
KV & Co

17 ulasan:

Mama-Danish & Sarah berkata...

ko kan, suka buat kecur air liur aku...mencikkk tauuu. bwk sini sket...

KV berkata...

ain,
kat sinun takde kah? Pelik aku ni. Tak sampai eh sana?

HappyIrfa berkata...

dah xingat camner rasa buah ni,
last aku makan masa kecik..itupun sbb aku ingat buah pauh..
kurang minat dgn bau nya..

tp member opis bgtau sedap gila.dia balik kelate last week dapat makan buah ni

KV berkata...

irfa,
mmg kalo org tak gemar, bau dia pun takmo tau! Aku kecik2 dulu tak suka, dh selalu mak aku jeruk buh dlm esbox, akhirnya jadik peminat setia. hihi

rina berkata...

kompem aku x penah makan... penah tgk jer. next time balik kelate... jamu ngan binjai ni pulok deh. hehehe

l i e y n berkata...

x pernah rasa, please describe...

Mummy Dasy berkata...

kecur...harus kang mengidam.... huwaaa teringat2 buah tu sedapnye...

Mak Su berkata...

eh, ingatkan telur masin tadi, or telur pindang :)

Nanak berkata...

oh, sungguh kecur air liur ku..takpe..i ada mangga lagi nih..hehee

Zareda Norman berkata...

sedapnya buah binjai...

zailamohamad berkata...

Zaila pon ore Klate jugak tapi bakpo ambo xpernah make buah ni..daratnya ambo ni..huhuhuhuhu..Kelate murtad kalu gini gak

KV berkata...

rina,
ahaha..kalo taim balik tu ada, mmg boleh try ler.

lieyn,
adoii la, tatau nak cerita. Cemana ek?

Dasy,
ko pernah makan ek?

maksu,
kv tak pernah rasa telur pindang! Sedap tak?

nanak,
feel nya tak sama ngan mangga. Ehehe

kak zar,
sedap kan?

zaila,
tak pernah mu lihat? Hihi. Bau nya semerbak harum tau!

MaMaMiE berkata...

Mekss, Ooooo buah nie, kat situ panggiey binjai erk, kat kk kitaorg panggey buah 'BELUNU'. Tgk buah ni terkenang nostalgia aku terjun sungai gara² berebut buah yg gugur kat sungai... lelaki sgtkan....ngeh²..

KV berkata...

oh sana panggil belunu ker? Sah2 kalo ko sebut aku takleh bayang buah apa. Huhu

bat berkata...

nilah first time nengok buahnya huhu.. *ulu sangat meks neh*

Mama-Danish & Sarah berkata...

kat sini kan, ada satu pokok binjai ni tumbuh dlm hutan kat tepi jalan. tetiap hari penuh orang tunggu kat bawah pokok tu utk kutip buah dia.... buah dia memang banyak gila...

aku tak berani la wehhh nak ikut dorang...takut ada penunggu dok jaga pokok tu...mana tau kan...

last aku makan buah ni masa aku sek. rendah dulu. itupun time cuti sekolah, balik kampung ayah aku. skang ni pokok binjai tu dah takde agaknya.

shuzana berkata...

kak..binjai ni bleh makan ghitu je ek..ape rasenyer ek..?