Khamis, 16 Julai 2009

TAK SEMPAT

Aku ingat nak wat entry bergambar. Tp tak sempat nak upload gambor kaedahnya puloks. Huhu.

Makanya, aku merapu jer lah.

Tp pagi ni frust sungguh. Aku gi cari maxi dress yg aku minat sgt minggu lps (sampai termimpi mimpi you) tapi adik tu tak meniaga pulak. Huhu. Mek kuciwaaaaaaaaa!!

Pastu aku sibuk google pasal cerita remaja pasangan kekasih yg kena gantung tu kan. Ngeri oh. Tp aku jumpa hanya berita2 jer. Takde pun aku jumpa blog kenkawan dorang. Ye lah, nak jugak baca versi lain kan. Tapi tak kejumpaan. Agaknya mmg aku tak pandai cari kut. Paper semalam aku tak sempat baca. Mek bizi kan. Mlm td hubby cerita, aku pun ada gak baca kt blog sapa eh? Lupa la pulak.

Kalo betul dia buat mmg harap dorang bertaubat lah. Cara mati mangsa pun mmg ngeri oh. Dah lah rogol, ikat, siap cucuh ngan api rokok. Sadis dan kejam. Tp minah tu meraung raung ckp dia tak salah. Alahai..kesiannya. Moga Allah tunjukkan kebenaran. Sbb aku tk tgk nak tak boleh menafsirkan. Harap keluarganya tabah.

Mmg lah walo sejahat mana pun anak, kasih sayang ibu bapa tetap melimpah ruah. Tiada bandingan. Namun, si mati juga perlukan pembelaan. Ibu bapa si mati jugak menderita. Mmg kes ni beri kesanmendalam lah pada aku. Semoga kita2 semua dijauhkan dari perkara - perkara sebegini.

Amin ya rabbal al amin.


Salam sumbangsih
KV & Co

18 ulasan:

pB berkata...

berita apa tu ????

bilo tu n dimana????

rina berkata...

mangsa bunuh tak kena rogol kv... nyaris2lah tapi x sempat.

ni antara blog mangsa bunuh tu...

http://dextrike.blogspot.com/2008/10/re-post-in-memory-of-juliana-al-fatihah.html

http://dextrike.blogspot.com/

http://sazwan57.blogspot.com/2009/07/alhamdulillahkes-arwah-dah-selesai.html

rina berkata...

blog mangsa bunuh plak... blog kawan mangsa bunuh tu... huhuhu

MommyDania berkata...

berita apa nih? ohhh...sy lg tertinggal keretapi nih.

KV berkata...

kak pb, cer klik link yg rina bg.

KV berkata...

rina, tq. Nanti kv gogel.

KV berkata...

mommydania, byk berita pasal dorang semalam. Cer gogel link yg rina bg tu.

CuTeMiUt78 berkata...

hah.. pasal kes apa ni.. tak tahu menahu la plak.. ke tertinggal keretapi :D

kakLuna berkata...

la aku pun tatau cier nih

kakLuna berkata...

berminat nya aku nk tau tp bahasa blog yg Rina bg tu bahasa bdk2 skrg la pulak..bhs sms...yg sepatutnya sedih jd x sedih pulak..hmmm

rina berkata...

betul tu... bahasa budak zaman sekarang. terkial2 nk paham apa yg dia nk tuliskan...

l i e y n berkata...

salam, thanx singgah blog saya....
apsal tak tinggal jejak?
anyway kisah apa ni??? apsal le tak tau plak ni....

shuzana berkata...

kak..berita apa ni..berita nasional ke kt mesia skrg..emm nk baca la kt link rina tu..

kakLuna berkata...

rina, yg paling aku tak faham tiba2 ada T-T upanya tu ikon org menangis.

pastu pekataan 'lit' tu upanya utk 'balik' hmm..

~~ciklinn~~ berkata...

ye loh sgt mengejut pasal pasangan kekasih tu kan.... huhhuhuhuhh

cendawanintim berkata...

berita apa tu???

Mak Su berkata...

teruknya....... :(

Mrs LVoe berkata...

ape cite?