Khamis, 18 Jun 2009

MISI MENGECAT PAGAR

Aduyaiii...dah 2 minggu kut aku suami isteri gigih mengecat pagar rumah. Hik hik.

Mmg masalah betul sbb bantuan sepenuh nya oleh Dina. Dia pun sibuk nak mengecat sama. Habih lengan lutut dan rambut sekali kena cat. Termasuk baju seluar aku pun dia cat. Tekanan sungguh la.



Dah hampir dua minggu tapi masih blom siap sepenuhnya. Dari sealer. Cat selapis ke cat dua lapis. Now tinggal 'pagar musang' jer yg blom habis. Dgn ptg asyik hujan dan kelam kabut sehari dua ni, harapnya ptg ni dpt lah di sudahkan sepenuhnya.



Mula nya tatau nak cat kaler apa. Karang kan mabuk kelly ng lak kan. So, kami decide sedondon ngan kaler rumah jer lah.


Misi lps ni wat garaj kete lak (walopun kete belum beli, bila ntah interest nak turun?). Pagar? Ahahaha..belum tempah pun. Ntah2 raya ni pun belum ada pintu pagar rumah aku. Wahaha

Salam sumbangsih
KV & Co

24 ulasan:

Zawiyah berkata...

wah..cantiknya umah KV! mmg puas hati wat umah sendiri kan..

:: HUSNA :: berkata...

cntiknyer rumah ko kak..

mNa berkata...

nk tempah pagar katne?
pakcik mas kat blakang umah wat pagar..nk rege best meh arr..tapi p la survey2..hehehe

~LIZA~ berkata...

nice color :)

my little family berkata...

cantik2 KV...kami pun nk kena pikir cat gak ni sbb dah bt pagar jgk..hehehe

Amna Faqiha berkata...

okeh jer colour tuu,baru sepadan nga umah..

x per yg penting ada pagar..pintu tu menyusul kendian

Mrs LVoe berkata...

besar yea rumah KV

Nanak berkata...

wah, lawa rumah..mmg sedondon la kalernya..lepas raya baru pasang pagar la..kan nak open house dulu..hik..hik..

KV berkata...

cza,
dok kampung halaman sendiri kan, senang ada tanah org tua.

husna,
biasa2 jer dik. Design sendiri.

mas,
ye ker? Tak pe, akak survey2 dulu. Kenkawan pun ramai yg ada kedai steel ni.

liza,
colour nescafe susu kan?

Kak ayu,
ahaha..merasa pening nak pilih warna.

Mama AF,
hik hik..pintu pagar tatau bila menyusul.

sha,
takde lah, biasa2 jer.

nanak,
ahahaha...tp mmg pesen kat kampung jarang rumah ada pagar.

sya berkata...

Cantik warna tu kak sya suka

i.am.belle berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
i.am.belle berkata...

luasnya laman rumah.

KV, tunggu aku serbu rumah ko eh raya ni xD hohoho

De' Sal berkata...

Cantik umah kv,berapa bilik tu....warna lebih kurang jerk dengan umah akak.

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

kagum tgk KV & hubby semua buat sama2 kerjasama!!!

KV berkata...

kak sya,
kv pun suka kaler ni! Hehe

belle,
tak muat tapak tangan, halaman rumah aku tadah kan. Wuhu!!

kak sal,
alah, biasa2 jer. Nanti kak sal dtg rumah kv yer.
Eh, citarasa kita sama kah?

diana,
mmg kami suka wat sama2 sbb kv jeles tgk hubby wat kerja. Wakakaka

atty's berkata...

suka tgk umah kv..bila ar nak sampai..
meh tolon cat umah kty lak.

Zawiyah berkata...

ya betul...tak merasa la nak buat umah kat kelate. abe ore perak..huhu..tp mmg best wat umah tanah sendirik kan..luas gitu..

Mummy Dasy berkata...

mak oi lawa giler umah KV..
lawa sangat2 ikhlas ni tau

neezareef berkata...

hasil tgn sefamily ni namanye..msti rasa bangga

KLMari berkata...

Wah...makin cantik aaaa...takper....one thing at a time..Nanti lelama mesti lengkap segala..boleh singgah tak??? kehkehe

yaya berkata...

cantik color pagar, awat tak de gambar keseluruhan umah sume? kalau sampai kelantan yaya kene cari hint pagar color tu la utk singgah umah akak. ngeee :)

jue mj berkata...

wah... entry dulu takdak pagar lg... tetiba plak nampak dah berpagar... tp pelik gak pagar xdak pintu... kv nak wat pintu gerbg ke? kalu nak idea pintu gerbg mai ke perlis ni, mmg kaya ngan pintu gerbg....

zailamohamad berkata...

Comel rumah Kak KV..ni puas hati kalu dok kg sendiri..huhuhu..jeles yang amat nih!!!

green apple berkata...

kagum aku, semua ko buat sendiri ekk.

memang betul-betul ho liaooooo ho ho ho.