Rabu, 17 Jun 2009

KEMARUK PLASTER

Korang panggil apa ek handyplast tu? Aku panggil plaster jer. Belasah.

Dina sekarang kemaruk sgt ngan plaster. Dia kan selalu main kat laman. Dan asyik2jatuh jer. Lutut dan tgn dia selalu calar balar. Tapi tak pernah serik. Menangis meraung kjp, sambung lari2 lg.

Bila aku dok tempek plaster kt lutut dia, dia jadi kemaruk lak. Asal jatuh skt, nak plaster. Walopun tak calar atau luka.

Pastu tak kasi org bukak. Kdg2 aku terlupa nak buka masa dia tido. Ye lah, dh pakai seluar panajang belah mlm kan, harus lah terlepas pandang. Sampai 4-5 hari dok bertempek kat lutut.

Tak boleh blah, ada sekali abang dia luka kt tgn. So masa nak makan tu, pedih la. Terpaksa tempek plaster. Dia pun sibuk nak tempek sama. Walopun jari2 nya takde yg luka. Dan pernah sekali, lutu kiri kanan bertempek. Jari2 pun bertempek. Haru betul budak ni.

Sampai kan aku rasa nak beli pplaster yg fancy2 tu. Takde lah nampak hodoh sgt kan?




Salam sumbangsih
KV & Co

8 ulasan:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

sy pun panggil plaster gak..hahaha belasah jek.. perangai dina sebijik cam maryam !! adoi la luka dah sembuh pun masih nak pakai.. siap buat muka pastu kata sakit..panjang akal sggh..

Mummy Dasy berkata...

kite pun panggil plaster gak...
sama klu beli yg fancy ada gambo2 pooh tu sehari 2,3 kali budak2 ni bertukar plaster

Mak Su berkata...

maksu selalu beli plaster fancy kat kedai gergasi tu. macam2 corak ada

~~ciklinn~~ berkata...

hahhaha linn pun suka gak palster yg cantik2 tu..rasa cute lak tgok anak2 pakaikan...

pandaii nyer dier.. luka dah baikk saja yer nak pakai plaster..

AyunasiA berkata...

plaster tu sebenonya psycho je. kalo di tepek kat kaki budak, otomatik tak sakit. bagus bagi melayan budak yang over drama kehkhekhe

Mrs LVoe berkata...

ayah sha pun dh start beli plaster yg cute miut tu heheeh

zailamohamad berkata...

zaila panggil hendiplah..hihii..Dina duduk atas kerusi yang akak beli kat kedai bundle tu ke??

KV berkata...

mama maryam,
a'a pjg akal sungguh!

Dasy,
kv pun ingat nak beli yg corak2 tu.

maksu,
kat sini kedai gergasi tak bukak lg. Nanti nk cari kt tesco.

linn,
wahaha..cute kan?

ayu,
a'a, saikologi jek tu.

sha,
napa, dia nak tempek sapa? Hehe

zaila,
wahaha..hendiplah!!!