Ahad, 3 Mei 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU

Jumaat lps, aku menghadiri majlis kawen ex-utm. Sala.

Janji ngan geng sengal aku. 3 org. Mujur hubby sanggup jaga dina sekejap. So, lynna pick up aku kt rumah. Masa lynna sampai, aku baru siap mandi. Haha. Merasa tunggu aku bersiap. Baru jer turun tangga sukma dah call tanya lambat lg ke. Merasa ko tunggu tepi jalan tuh.

Dah jumpa geng, walopun 3 org tp kecohnya. Berebut nak bercerita. Oh ya, rumah sala kat jerteh terengganu. Sempadan nun. On d way tu, terjumpa kedai bundle. Barang baru turun dr lori. Ahaha..excited 2 org tu nak menyinggah. Siap u turn lg tu. Punya lah besar kerjaan. Kalu aku tok kejan raso nyo pah gelap dok situh.

Kami pun teurskan perjalanan sambil minum air tebu. Panas sungguh no! Rumah sala senang jer nak pergi. Belakang masjid jerteh tu je. Tp senang2 pun terleps jgk. Sbbnya, sala wat kenduri arwah jer. Takde khemah bagai. Tu yg kami silap sasaran tuh. Hehe

Tgk tu, bertahun - tahun tak jumpa. Pengantin dah tak control cun dah. Sibuk nak bercerita bertanya khabar. Hik hik. Last aku jumpa sala masa kat nilai 3 tahun 2003 kut. Sala dah tinggalkan terus bidang qs. Dah jadi org besar kat cyberjaya katanya. Kagum aku. Siap beli kete besar rumah besar dah.




Aku ngan lynna sementara dok nunggu org hidang makanan. Punya lah awal sampai. Hik hik


Kami. Masa study dulu aku suka borak ngan sala sbb dia stail matured la. Sukma siap panggil mak kat dia. Gilo. Haha. Mmg mmg best borak ngan dia.


Aku dan sukma bersama pengantin. Pastu pengantin lelaki gi solat jumaat.

Kami pun sibuk makan. Makanan best skali. Gulai kawah campur, kerabu pucuk paku campur tauge, acar jelatah, ikan kering, sira labu dan tembikai. Pastu mcm2 jenis kuih. Aku skip nasik jer, yg lain semua balun.

On da way balik tu ngan menyinggah rumah Yu. Tgk baby dia. Tp Yu kat rumah mertua di Tanjung Mas pulak. So, kensel. Lain kali lah pegi.

Balik rumah, dalam 2 lbh sikit sampai. Sblm tu drop sukma kt rumah mak dia. Lps mandi dan solat zuhur, ajak hubby balik kampung. Jumpa anak buah yg nak pegi matrik jumaat nanti (dorang gi awal sbb kenduri tu kan), pastu kirim hadiah dan angpow tu untuk mak pengantin dan pengantin. Kakak aku gi ngan flight pgi rabu ni. So minggu ni dah tak sempat jumpa dah.

6 ulasan:

Mrs LVoe berkata...

best yea mkn gulai kawah. sha suka :-)

mama ranggie berkata...

kalo dah jumpo kawan lama..mesti mcm x puas borakkan...?

KV berkata...

sha,
kv pun suka, tp tak suka kuah dia.

eiyra,
mesti tak habis satu topik dah sibuk topik lain.

~Eila @ Along~ berkata...

kv, lawonye panten...
kalo jumpa kawan lama..mmg rase nak je bertapak kat situ..hehe..yela macam2 nak citer kan..

KV berkata...

eila,
hah mcm2 topik timbul.

umi berkata...

mace kena jah kak lynna itew..