Isnin, 11 Mei 2009

CERITA CERITI HARI CUTI

Mmg boring ah hari cuti tp takdak program.

Mula ngan ari jumaat. Kemas rumah, sapu sampah dan hampar bulu biri2.




Pastu gi pasar jelawat nak makan nasik dagang. Haha. Hancur diet ku dah. Pagi2 makan nasik. Tp tak nyesal sbb sungguh sedap.

Lesai mkn nasik dagang, pusing pasar cari lauk. Jumpa ketam besar. Sekor dh 500g. Bila buh dlm pinggan penuh sekor tu. Aku makan sampai rasa mcm nk mabuk. Haha. Harus sebulan dh takmo ketam. Rasakan.








Ptg nya danish sibuk nak gi pantai. Meraung sakan. Last2 ikut kan jgk. Tp sampai pantai hujan la plk. Lebat lak tu. Last2 beli aiskrim mkn dlm kete.


Dah lama aku tak merasa makan aiskrim roti. Kecik2 dulu mmg makan sokmo. Oh, sungguh nostalgia.



Danish n dina makan yg jenis ni. Haha..dina terpaksa bukak baju, nanti comot.

Pastu gi pengkalan chepa. Takde arah tuju. Haha. Nak makan piza punya lah penuh org. Pastu lajak ke kb, makan piza jugak. Seb baik dina boleh di kontrol walopun kdg2 terbabas jugak.


Sabtu, takdak nak buat pape. Lepak sampai lebam. Ptg kluar pi tesco. Cari stok susu dina. Pastu gi mydin cari pet2. Kaedah berjimat cermat katanya. Harus lah cari kedai murah. Hihi

Ahad, pagi2 dh kluar gi airport sbb nak ambik kak M dan mok nyah blk dr kl. Punya lah byk cerita pasal kenduri. Penat melebihi segalanya kata dorang. Singgah sarap depan penjara. Pastu singgah pasar kjp dorang nak beli brg utk masak jual pasar tani besoknya. Lps anta dorang kami terus balik. Dan tido sampai ptg. Best ah dpt tido dgn aman. Haha

Ptg kluar gi kb mall. Jalan2. Sambil layan anak2 main rides kt level 3.








Kalo perasan baju dina dah bertukar. Memula pakai gown pastu comot. Kena beli baju lain. Takpe ah, lg pn stok baju jln2 dina dh tadek.

Habis lah sesi cuti 3 hari. Hubby ckp nanti beli kete baru best nak gi jln2. Masalahnya, interest kete dh naik plk. Nampak gayanya kena tunggu interest turun lah dulu. Huhu

18 ulasan:

Mrs. Hasanif berkata...

amboi penuh ngan xtvt jalan2 ek.. kv lawa sggh bulu2 itu.. mmg sesuai la ..nampak mewahh

marinahunny berkata...

Waahh kv, sedapnya aikrim roti tu...

KV berkata...

kalo cuti mmg tak duk rumah. Harus nak kena jalan2 jugak. Hihi

marina,
sedap sungguh tau!

my little family berkata...

besar tu ruang tamu..kerusi sampai 2 set..cantik2...hehe..umah kami ni tikar je yg ada dulu..haha

Tijah berkata...

lama giler x mkn roti eskrem tu. kena beli nih...

Zareda Norman berkata...

KV

betul ker interest kereta baru dah naik? kak zar duu amik kereta bulan feb masih serendah 2.8% lagi rendah dari gomen loan cuma bukan interest atas balance ler.. tapi instalment still lebih kurang jer.. beza 20-30 hengget jer..

Biarlah rahsia berkata...

k.bi sokmo nk gelak bila tgk gmbr2 dina tu...
lucu sungguh si dina nikan...mesti kv sokmo nk tergelak kat dia wpun dia buat hal.

KV berkata...

MA,
ruang tamu tu sengaja buat luas skt sbb kt kampung kan. Nanti ada nak wat kenduri kendara senang sikit. Tp kami lepak kat family hall. Kat situ takdak org duduk. Haha

Jah,
harus mu beli jah. Nanti kempunan.

kak zar,
3 point something dan makin meningkat. Ari tu dekat2 2% jer. Byk gak beza dia. Mebi tgk dlm 3 bln lg baru turun balik. Huhu

kak bie,
dia mmg nakal lah. Mmg time dia buat perangai tu mmg geram giler. Pastu mmg kami gelak balik ngat gelagat dia.

Mama-Danish & Sarah berkata...

pandainya dina psiko ko kv....mesti dia sengaja kotorkan baju dia pasal nak suruh mama dia belikan baju baru.. asyik ko jer beli baju baru kan??? kasik can anak dara ko tu plak...

KV berkata...

ain,
ehehe..jgn berkira ngan anak. Haha

atty's berkata...

cantek umah kv..

KV berkata...

kty,
biasa je lah kak.

saya berkata...

aiskrim roti satuuuuuuuu....

- tety - berkata...

sedapppp tu eskrem roti.... huhuhu

izawani/JEEN berkata...

wah... cantiknya rumah... dengkiiiiiiiiii....
huhuhu...

mummysya berkata...

chanteknya rumah...

Tenang jer kin rasa...

Btw, semua harga barang naik, kekadang kita tak bebas nak berbelanjakan...

Aku Bukan Bidadari berkata...

byk bulu kat umah akak.. hi hi

Ninie berkata...

kusyuk dina mkn ice cream...hihih