Rabu, 29 April 2009

BELI DAH!!

Setelah sekian lama dok berzikir kat telinga suami, akhir nya my hubby beli lah jugak external hard disk ni.

Aku kan ska snap gambar. Tp jarang hantar kedai pi cuci. Slalu transfer ke lappy sajork. Ada masa senggang aku akan tgk balik gegembar itu. Tanpa rasa jemu.

Tapi lama kelamaan rasa risau plk kut2 penuh memori lappy ku (walo pun byk lg ruangannya). Harus aku simpan kat tempat lain getek ni. Tu yg dok sibuk nak menda alah ni.



Lantak lah brand apa pun, asal fungsinya sama.

Dan aku happy. Tak risau lg.

19 ulasan:

bat berkata...

tudiah KV harus banyak tuh gegambo kenangan sepanjang jalan hiks...

tapi one thing gegambo anak2 memang patut diambil bah... kang nengok bals sure rindu..

Mama-Danish & Sarah berkata...

BRAND TU OK APA. HUBBY AKU PUN BELI BRAND CAM KAU PUNYA. PADA AKU BRAND DOK PENTING, YG PENTING LEH SIMPAN MANYAK MEMORY.... HIHIHI....

Zareda Norman berkata...

KV

ada ex hardisk ni senang.. setakat ni kak zar ada 3 EH dan 1 EH tu bawak dia macam bawak nyawa.. tak de 1 EH tu satu hape kerja tak leh jalan..:)

Kak zar pun pakai brand cap ayam jer.. ekekek

AyunasiA berkata...

kena risau gak kv. benda tu kan fragile, kena jaga elok2. sekali terhempas takpe lagi, buat nya 2-3-4 kali, alamat abis la semua gambar2 tuh. itu saja pesanan penaja, kiter kembali ke seri pentas.

KV berkata...

bat,
yer2, gegambar anak2 la yg plg berharga.

ain,
oh sama ek?

kak zar,
ekeke..cap ayam pun cap ayam lah!!

ayu,
tq ingatkan akak. Mmmuaaahhh!!!

Amna Faqiha berkata...

beh ler, bleh amik gambo2 makin byk nih..ready yea anak2

:: HUSNA :: berkata...

lg byk la pas ni kak KV amik gmbr.. dh de storage baru..

kakLuna berkata...

kalo mampu dan mmg keperluan ko..apa salahnya kan..

lgpun duit ni kalo x blanja pun abis juga...kalo beli barang tu nampak la jugak kemana pergi nya

Ummibatrisya berkata...

ummi pun teringin nak beli...

atty's berkata...

mesti mmg byk gambo kv nie..

KV berkata...

baby AF,
gambar tu mmg ambik sokmo, cuma comel ngan dok jer. Hihi

husna,
tak yah risau lg

luna,
bagi aku mmg benda tu keperluan lah.

ummi,
takpe, nanti ada rezeki, mesti ummi beli.

kty,
takde lh byk mana, tp dgn digicam ni kekadang kita tak perasan, asyik snap jer.

yantz-yeem berkata...

sama la hard disk awak ngan kita...ehehehe
salam ziarah...
jom join contest kat blog saya...

DatinDiaries berkata...

hi salam ziarah jugak

~eiyra~ berkata...

maxtor is a good brand juge.. sy dah byk guna ok je.. :)

~Eila @ Along~ berkata...

sis kv, eila ade satu..company bg free...tak guna pun..bila tgk entry ni..br ingat..nak guna la nanti...hehehe..bende free selalu tak dihargai kan..teruk tul eila niii

edyan7 berkata...

ya...tu dia mama techie...huhu... tahniah... doakan ambo beli so ye...nak jugek satu!

KV berkata...

yantzyeem,
wah, ye ker? Nanti kv ziarah.

datin,
salam kenal. Berkunjung lah selalu. Hihi

eiyra,
oh ye ker? TQ, akak baru tau.

eila,
hihi...sampai terlupa tu!

edyan7,
insyaallah, ada rezeki nanti.

cokolat berkata...

akupon nak berzikir dekat tinger yeop lah kak.. aku nakkan kasot crocs tu!

KV berkata...

cok,
ko zikir jgn henti tau!