Isnin, 19 Januari 2009

PENGALAMAN AKU MENENGOK AJL 23

Start jam 8 mlm dina dah mula menangis. Tension sungguh.

Minah tu mmg la. Kalo ngantuk, bukannya dia nak tido. Asyik meraung sajourk. Mmg sejak dr baby sampai dh umur hampir setahun lbh ni, hazab sungguh time nak tido. Meragam meragam dan meragam terus pengsan kaedahnya. Gitew.

Tp nak pengsan tu ler yg menyiksa org awam nya. Haha.

Dah aku pening pala. Satu hari aku weng. Mabuk minum neskape. Ntah la. Pusing2 macam mabuk ngandung tu. Ops, jan speku yer uols. Mek tak ngandung yer.

Entah lah, sejak umur melangkau 30 an ni byk benda yg dah tak boleh makan. Dah tua sgt ke aku ni? Err...ke tua sebelum usia ek? Huhu. Semua air yg berkrimer mcm tak boleh jer. Teh 2 in 1 ka, 3 in 1 ka. Semua bikin mek fenin.

Dah lah selesema. Dan sakit tekak. Tonsil pun bengkak. Aku pi telan ubat selsema sebijik. Harus lah mlm td aku weng2 jer. Nyesal plk aku telan ubat tu.

Wah, panjang mukadimah aku. Hiks

Oh ya, menengok ajl diiringi mujik tambahan raungan irdina maisarah. Siap nak baca buku. Siap ajak tgk ikan. Mcm2 la. Dah la abah dia sibuk keje part time, helo sana helo sini. Aduii...tension aku!

Ajl ok lah. Semua best. Masa spider nyanyi aku terlelap. Hampeh btol. Sedar2 dina meraung pulak. Ngigau apa ntah. Tgk2 stacy dah lesai perfomed. Huhu. Keciwa. Eh, spider dulu ke stacy dulu ek?. Aku pun dh fenin. Tgk dlm tido katakan.

Tp ok lah, at least bagus gak dina meraung. Kejut kan aku dr tido. Hahaha. Wah, ziana zain 'abih meta' kata ore kelate. Siap bukak kasut bagai nak feel lbh. Takut terpeleot time tarik kah?

So, mata aku pun segar bugar. Mampu lah tgk sampai habis. Best3x. Aku rasa ajl ni yg plg best. Before2 ni hambar je kan?

Plg best time bebudak idola kecil tu gabung ngan org tua (tua kah?) nyanyi isabela. Aku ni kalo bab isabela mmg die hard fan la. Minat habis. Sibuk aku laki bini dok mengharapkan amy search akan kluar wat seprais. Tp anti klimaks lah. Huhu

Result? Hmm ok lah. Aku ingat faizal tahir yg menang juara lagu. Sbb dh byk dia bolot yg lain kan. Tp best gak menang kat MUH tu. Suara dia mmg power ah. Berpitching pitching gitew. Sapa boleh tiru?

Cuma etnik kreatif tu ntah la. Tp mmg patut menang farawahida sbb vokal dia yg best antara 3 tu (eh, etnik kretif 3 jer ke?). Heliza ngan zahid hanya zahid yg ok. Heliza hancur. Yg si aiman tu terlalu kontrol la suara dia. Tak bebas.. Wahahaha. Walopun lagu farawahida tah pape, dh takde org lain dah kan. Sbb tu aku rasa juri bagi dia menang. Hiks.

Abih ajl 23, mata aku tak ngantuk pulak dh. Aduyaii..

11 ulasan:

pB berkata...

kak pB kelih sikit jah.
Kelih hok maso wahida tu nyanyi ...

sebab dok kelih movie kat estro ...

Jasfyra berkata...

aku rasa kan, persembahan terbaik tu patut bg kt stacy ar...beh gilak persembahan dia..

MUH lak mmg patot menang..hidup indiband..kekekekeke

Zareda Norman berkata...

tahun ni etnik kreatif siap ajelah dengan dato' ct.. lagi happening kot..

kak zar pun tengok gitu gitu jer.. tak konsentret pun, sibuk baca buku citer..

nanonano berkata...

hahaha
sy tgk ajl smlm dgn tenangnye kak..
smbil diiringi mujik twistis dikunyah ngn tegukkan air coke,
huhuhuhu :p

lorr da tao minuman cmtu xley minum awat g taram gak??
hishh akak neh !

KV berkata...

kak pb,
movie gapo di estero tu ya sedap sgt tu?

zura,
aku tk sempat tgk stacy. Tertido.

zar,
buku cerita apa eks?

nana,
akak kan suka nescafe ke, teh tarik ke. Tp dah tk boleh minum la. Ari ni dh start pantang. Huhu

cendawanintim berkata...

aku kan nok, tengok pehtu tangan aku menaip chatting...tak fokus langsungggggggg!!

aku tunggu aizat nyanyi tuk aku jer...lagu kita kan!!

Ummibatrisya berkata...

ummi ni jenis yang tak minat semua semua tu

sekadar dengar kat radio aje

ummi pun tak boleh nak minum air yang 3 in 1 atau 2 in 1 atau yang ada krimer :(

pening macam orang mengandung :(

sya berkata...

kak sya tido aje .. sebab dah tenguk dah raptai the nite before

Ungku Nor berkata...

akak tunggu sampai akak ziana nyanyi je.
dah sudah tu akak terus biar dato tengok sensorang..ahakss

- tety - berkata...

huhu tety lak abis AJL baru la tehegeh2 nk iron bajusss.... hahah time AJL lak dk mendobi... mmg jenis tido lambat sokmo...

KV berkata...

cen,
wah, ko minat aizat ke nok?

ummi,
yer ke? Ingat kv pening ntah apa2 ntah. Mmg mcm mabuk ngandung. Lega bila dgr org lain pun ada kes cam kv gak. Haha

sya,
wah, akak pi tgk raptai? Best woo.

kak unibers,
terbayang akak tarik high pitch mcm ZZ tu. Hiks

tety,
aku awal2 dh mendobi dan jemur kain. Mmg set benar2 nk tgk ajl. Hihi