Selasa, 18 November 2008

TAG TIG TUG

Pagi ni nak lesai kan hutang tag ngan mak ayra. Hihi. Kv tau, tag ni mak ziyyad yg mulakan. Layann..


Diaper bag aku.

Main bantai jer henbeg mana nak bawak. Ikut mood. Tu lah pasal kalo beli henbeg baru harus beli yg besar2. Senang nak sumbat byk brg.

Bukan takde real diaper bag. Tapi dina pun dh besar kan. Malas la nak bwk diaper bag dah.

Ni contoh je lah. Henbeg ku.;P


Isi dalam nya. Tp kdg2 ada, kdg2 takde. Pun ikut sukahati aku je. ;P


Kek atau biskut. Kalo tkda stok kt rumah pun harus berenti beli kt kedai runcit berdekatan. Sekali ngan air kotak. Soya ke, teh bunga ke, milo ke. Tp kv jrg beli milo sbb kotor baju. huhu

Ni keperluan asas la. Karang dina popo bagai, harus kecoh sket kan. Towel kecik ngn diaper. Tisu tu wat sapu hidung berhingus. Hik hik


Ha!! Ni wajib ada. Kalo lupa bawak susu takpe, janji puting jgn lupa. Harus tak boleh tido. Dan meroyan sakan!!


Ni bekas susu. Taruk je berapa sudu susu utk satu botol. Senang. Tp kdg2 kv buat susu siap2. SEnang tak yah bawak menda alah ni. Naik je kete, dina hisap habis sebotol. Balik rumah karang baru cari susu. Kdg2 tak cari langsung.


Ni botol nyonyot air masak. Tudung hilang tatau dina campak ke mana. Tp dia kurang suka minum pakai sipper, hisap ngan straw lg best lagaknya.

Ni pun botol nyonyot air masak. Tp dh jarang bawak. Dina kan lg suka minum pakai straw.

Buku2 yg kv beli kt bundle. Dulu dina selalu baca buku dlm kete. Ewah. Now, dah boring. So kv tak bawak dah. Hehe. Kurang skt berat beg aku!

Itu je lah kut. Lagi pun danish dah besar gajah. Dia tumpang makan biskut atau kek jer. Baju tambahan pun kdg2 kv ingat, bawak la. Kalo lupa, hehe. Nakbuat cemana. :P

Ok, dah selesai hutang ku!!

Nanti nak jawab tag lain plk. Sapa lg yg mengetag ek?Lupa da!!


lupa da!!
kv kena tag 5 org, sapa ek yg ada baby kecik2 ni? Hmmm

1. shafa
2. tety
3. jasfyra
4. maryam n co
5. rina-san
6. tambahan NONIE (capslock lg tu). Kalo hang tak buat, aku babap montot!!!!!
Haha..korang buat tau

14 ulasan:

nanonano berkata...

plastik tisu tu..
gmbo mende depan tuh??
mcm pisang jek?
ekekke
:p

Intan Rosnitta berkata...

Harus semua nak angkut kan kv?

:)

KV berkata...

nano,
eh ye ke? Nanti akak cek balik!

intan,
rasanya kv lah mak yg plg 'malas' kut. Haha

Zareda Norman berkata...

kak zar tak rajin ler nak tukar tukar beg ni.. setakat ni ada 3 beg aje..

beg kerja+ beg rempit+beg jenjalan..

yang pastinya.. sama macam KV.. beg tu mesti gedabak besarnya.. hehehehe

saya berkata...

aduhhhh..banyaknya nak kena bawak dalam beg.

ita.itu berkata...

haha..dah mcm ko lak yg isap puting..tu la kan..kalo dah jd mak mmg gitu ler jdnye

susu dalam botol berkata...

lepas kahwin ni, saya mcm ni lah. beli brg utk anak2 pula :)

haJa*darLingZ berkata...

yesszaa...aros brg2 ank kena ada..klau x, mane nk carik...stakat pampers selai xkan nk beli...adoii hndbag ku hndbag dina jugak...huhu

NONIE AZIZ berkata...

laaaaaa...apsal tak tag aku....aku tengah tak de idea nak apdet ni wehhhh...

KV berkata...

nonie, alos aku lupa mung ado anok kecik. Nanti aku update. Mung jangan ngelat!!!

Sue@MamaMaryam berkata...

hehehe..sy kena buat ke..okeh..mlm ni sy buat esok kuar kt blog.. muahahaha.. cam lbh kurang la brg2 kite kv.. puting wajib ada..klu lupa km pusing semula..huhuhu

CuTeMiUt78 berkata...

klu ada anak kecik gitu ler la kan kv.. semua benda ada kat dlm tu

Mak Su berkata...

huhuhu, tag utk org yang ada baby... :p

Jasfyra berkata...

alamak..kena tag sudah...ehehehe
kv, saya suka sgt ar ngan buku tuh...dina xmo baca dah ek?mai jual kt saya...keekkekee

nanti saya wat tag ni ye..tq tag saya..i like....