Isnin, 3 November 2008

DINA YG LASAK

Hadoii... tak padan ngan pompuan, lasaknya mmg makan hati tau.

Kv ingat, danish dulu superaktif dah. Dina ni mmg kalah abg dia tau! Argh..tekanan weh.

La ni, kalo nak pegi jalan mana2 mmg rasa tension jer. Niat nak hiburkan hati tp terselit gak tension ngan aksi lasak dina. Dalam kete, suara dia nyaring all the time tau. Boleh rilek time dia lentok jer. Sibuk nak drive la, nak gigit abah la. Mcm2 weh.

Sampai dekat mall or mana2 tempat harus je menonong je jalan sendiri. Takmo di kendong. Dok dlm troli pun takmo. Kejap jer. Nak pakai stroler rasanya wat berat kan kete je. Mesti takmo duduk dlm tu. Huhu

Gambar ni, pagi sabtu lps kami ke billion nak beli tishet. Tapii...dia punya lasak, sejam jer dok kat situ, kami dah serik. Haha. Semua tempat dia nak pegi, semua benda dia nak pegang. Takde takut langsung.


Masa memula sampai billion, kasi makan waffle dulu biar kenyang.
Kejap jek dok atas kusi tu, pastu merayau rayau sesedap rasa. Risau kena kidnap budak ni. Hiii!!



Ni abah dia dah geram sgt sbb mmg tak dengar kata dah. Nak melasak je keje nya. Paksa dia naik ride masuk koin 50 sen tu. Tau takut! Tapi tak sempat ambik gambar. Sakit perut gelakkan dia. Hihi. Masa ni mmg takmo turun dari dukungan (ada ke perkataan ni?)


Gambar2 ni aksi2 dia malam tadi kat kb mall.


Naik turun eskalator takmo di kendong. Nak jalan sendiri. Siap menggelupur tu!


Masa ni kecoh nak try kasut gak. Tak sempat nak snap gambar dia tgh menerai kasut. Mmg cute la (walo pun geram).


Tgh sibuk nak menerai kasut tu, dia terpandang lak abg dia tgh mengushar cermin besar.


Terus perasan menilik tak hengat. Menitik air liur tu!!




Borink menilik, nak try kasut pulak. Masa ni kv dah perasan dia berak. Adoii...tension, nak bayar pun terkejar kejar tau. Bau mmg menusuk. Pastu nak bawak gi bilik air tu satu hal lak. Buat hal tak nak pegi.



Kena usung mcm ni baru boleh kawal. Kalo dukung biasa harus meronta nak turun. Habis org tgk, awat la deme tu buat anak mcm tu. Tension wei.

Sudah beli kasut beg, terus ke kedai roti. Siap beli roti terus balik. Tak tahan weii.


Takpe lah, dia lasak2 tu means dia sihat lah kan. Insyaallah.

22 ulasan:

nanonano berkata...

adeshhh..
kene cari maid yg garang sorg neh kak..
ekekke..
senang nk berjalan ade org pantau..
nk sopim pun senang
:p

Zareda Norman berkata...

KV
biarlah dia lasak, besar sikit sok tahulah dia bawa diri..

tapi sebenarnya akak pun rimas kalau budak hyperaktif sangat.. hikhikhik

Ungku Nor berkata...

ehehehe..adat la tu KV.

tunggu cam akak ni ha, dah rileks sampai boring la pulak ;p

sya berkata...

Tak pe KV kejap je dia mcm tu.. beberapa tahun ni aje nanti bila dah mcm anak2 kak sya nanti kita rindu suasana macam tu..

Anasfadilah berkata...

harus pening jugek kak KV..

kene dukung ala superman baru tak meronta..

hehehe

:)

tunggu time saya plak..

CuTeMiUt78 berkata...

biasa ler kv bila ada anak yg aktif ni.. cam mirul gak.. klu jln kemain eksen lagi.. cam org beso je.. nak jln sendiri..geram je tau.. tapi tu ler saat indah..nnti bila dah beso.. tak merasa suasana cam tu lagi..kan

aNIe berkata...

KV...selalunya anak kedua memang nakal dan lasak...mana taknya...orang kata...yang no. 2 tu lasak sebab ada cikgu dia...tu abang dia tu...heheheh

CikguZue berkata...

lasak2...tapi nampak cute je dina tu...isyy geram je tgk. heheh

cendawanintim berkata...

takper ler, maknernya dia aktif tuh...

kalu diam senyap ajer, susah ati plak kan...

exercise tu KV!

WanHidayat berkata...

kak...perkara yang paling menggembirakan ibu bila tengok anak berjalan...bertatih...lari2....

Poning tak???

Angah berkata...

kena tulis urup besau nih

ANAK KITA SERUPAAAAAAAA

Nik Ha berkata...

ekeke..k.nik dah pernah serik bwk hakimi time shopping masa baya2 Dina tu la. mmg time tu dorang nak explore habih.kita pulok hok tok cekat nok kwl.tp bila dah besa tebalik kot plok.pemalu habih, kalu tubik/shopping musti pgg tgn ummi tak lps2

YuszTieY berkata...

bior la dia nak buas pon pahni der dio beso tok meraso dah ...buke dina jer rasenya ramai anok ore lain cam tu jgak termasuk la anok2 kami ni...adoiiii fening22222..ore kate umur taro tu meme dok tgh buas...asal kito jago keselamatan diorg sudah...
meme pesen budok tino kan suka tgk n tilik cermin....huhuhuuuuu

Intan Rosnitta berkata...

Kelakar betul tgk gelagat dina ni. Budak buas ni tandanya budak cerdik + sihat. KV mengandung dulu terover aktif kot!

:)

rina berkata...

itulah namanya DIVA. hahaha. apa yang dia nak... jangan ditegah.

Biarlah rahsia berkata...

hahahaha...

Gee berkata...

happy belated birthday, kv

HappyIrfa berkata...

salam kv..
samalh ngan hero kenit saya.kdg2 rasa malas nak gi jalan2 kat soping komplek..

Jasfyra berkata...

first of all, hepi belated besday kv

kv rasanya anak ke 2 ni mmg lasak gila ar..sama ngan anak saya..girl gak..tp lasaknya mak aiiii...

kalo dia main2 ngan kakak bukan takut kakak buat dia..tp takut dia buat kakak...adoila...

Sastri berkata...

cepatnyer besar dik dina nih... takpe kak... penat kejar dia, boleh jadi eksesais tu... :D

Mak Su berkata...

kv, kita serupa, baby w adalah dilarang di supermarket, shopping mall, kedai runcit, kedai makan, kedai basikal, kedai getah, kedai prepaid, kedai bla bla bla

KV berkata...

nana,
tak leh ambik maid sbb akak dok skali ngan org tua. Karang pening maid nak melayan budak kecik dn bidak besar. Wahaha

zareda,
mmg suka bila dia lasa, tapi ada masa kita akan rasa rimas bila dlm lingkungan orang lain. Hihi

kak ungku,
ye lah, masa dia kecik mmg nak suruh dema besar cepat2. Nanti dh besar harus rindu gelagat dorank.

kak sya,
tu lah kan, time deme melasak tu mmg tekanan arr!!

dila,
hah, nanti tunggu time awak pulak. Kita sesama gelakkan ziyyad!

cutemiut,
tu lah tujuan kv wat en3 pasal ni. Besok2 boleh rujuk blk kt sini. Hihi

Kak lady,
abg pun kena buli ngan dia tau!

cikgu zue,
time geram mmg kv gigit pipi bam bam dia tu!


cend,
ahaha...mmg exercise habis tau!

wan,
mmg poning dik oii!! Haha

angah,
?? Ahahahaa!!!


kak nik,
oo...dulu kimi pun lasak cenggitu ek?

tiey,
bab perasan menilik cermin tu kalah org lain.Hik hik

intan,
masa peknenkan dia dl, kv kuat jalan. Terkenan kut. Haha

rina,
mmg DIVA, tak dpt yg nak harus meraung sakan.

kak bie,
;D

gee,
TQ.

irfa,
hihi...sama2 lah kita kita leh shopping ngan anak2. Huhu

zura,
a'a, dina selalu buli abang dia.

sas,
masalahnya akak ni tak kurus2 walopun asyik mengejar anak. Hihi

maksu,
ahaha...dina ada geng!