Isnin, 11 Ogos 2008

SAKIT PEHA

Eh, peha ke paha ek? Mcm keliru je nak eja. Hmm... lantak la.

Kalo en3 semalam sakit keting, en3 ari ni sakit peha laks. Tatau la. Agaknya dok jalan tanpa henti kut. Tetiba mlm tadi, sakit2 lak peha nya. Hari ni mcm terhenjut henjut jalannya. Dah jd oku sementara ni.

Byk keje lg yg belum selesai. Brg blum abih2 lg pindah. Kemas pun belum. Bilik tamu mmg berkecah sungguh. Tak lalu kv nak tgk. Katil 3 nos, blum sampai pun lg. Dah lama beli, tp minggu lps dh gi pesan suh hantar. Masih blom berhantar lg. Katil lama lak kami tinggalkan kt rumah lama. Katil kawin tu. Hihi. Tp dh uzur sgt la. Beli je yg baru termasuk bilik MIL dan bilik tamu. Che n mak ambik katil MIL.

Perabut pun byk yg tak beli lg. Satu2. Penat pun masih belum hilang. Nanti2 kami kena gi survey skt2 barang yg nak kena beli.

Kabinet dapur blom siap. Pintu counter top blom ada. Suspended cabinet pun blom pasang. Janji before puasa nak kena setelkan. Harapnya jgn janji tinggal janji lah. Partition wall pun tak psg lg. Sekali ngan kabinet dapur.

Railing tangga dan grill wrought iron pun belum pasang. Tp railing tu kami tak bagi pasang dulu. Nak setelkan angkut brg2 dulu. Insyaallah before puasa setel lah.

Awning tambahan dgn pegola blom buat lg. Kayu pun blom gi beli. Ingat nak suh buat kan sekali pegola hiasan. Mana tau kv ternak orkid ke nanti. Ehehe

Rumah lama pun blom dirombak. Hari tu dah dua tiga org dtg tanya nk beli. Tp MIL ckp kami dh jual kat anak sepupu che. Bila che pi bitau anak sepupunya tu suh dtg rombak, tak jadi nak beli laks. Aduhh...tensyen lak rasanya. Ckp la awal2. Ni blom pindah berkali kali mai tanya bila depa boleh rombak. Haru betul. Satu hal lak nak mencari pembeli lain. Tp kalo 25 ogos ni masih belum setel, kami akan upah org utk rombak. Bila rombak rumah lama, baru org akan nampak rumah baru. Sebelum ni nampak atap je. Mmg terlindung terus. So, pemandangan rumah kv akan snap bila rumah lama dirombak. Hehe

Dah siap rombak rumah lama tu, kami nak ratakan tapak asalnya sbb dah jadi rendah pulak. Rumah baru kami naikkan aras sikit. Sama level ngan jalan.

Bangsal/stor masa buat rumah hari tu masih belum rombak. Kalo tukang lambat, rasanya kv ngan hubby buat sendiri lah. Tensyen nak menunggu.

Hmm...apa lagi yg belum setel tatau. Pening nak ingat semua. Letih nya aduyaiii. Oh, piring astro belum alih lg. Wayarnya saja yg hubby alihkan.

Tu je lah cerita hari ni. Hihi

12 ulasan:

Intan Rosnitta berkata...

Nak kena buat list ni kv. Buat satu-persatu...nanti bukan setakat badan je sakit, poket pun sakit tenat ni... ;)

Yatie berkata...

betul la tuh peha ... hahaha .. banyak noo sakit kv nieh, gara2 jenuh membersihkan umah baru .. banyak rupanya yg tak siap lagi ye .. jgn ye ye sgt kv, karang raya sakit la plak .. jaga diri ok...

kirana berkata...

penangan pinda umah baru...sakit sana sini la jwbnya..
besny kv.sempat la beraya umah baru nnt ekk...cepat2 la upload gambar...

Gee berkata...

Raya ni boleh lah p umah kv, boleh dak?

Ungku Nor berkata...

tuh laa..
lenkali nak jadik ironman hangkut-mangkut barang suma tu, kena la buat warm-up dulu.
ni tak.
tengok kan dah terkujat segala urat saraf kat dalam badan tu..hehehe

YuszTieY berkata...

ore hok baca kv tulis pon rase sakit badan...byk kerja sungguh yer kv loni...kalu ore tobat ambik cuti kerja dah....

nanonano berkata...

sy dah dpt bayangkan betapa lawanyeh umah owg tu,
hihi..
siap nk ternak orkid lg..
perghhhh..
bile nk naik umah kak??
sabtu ni bley? hihi

Julia ♫°♪ berkata...

peha =)

Sastri berkata...

haaa... nanti boleh la tunjuk gambar rumah baru... :D

sya berkata...

wah kak sya yg baca jadi penat... banyaknya mende nak buat

Mak Su berkata...

byk kerja tu.....

kakLuna berkata...

aku dpt bayangkan....betapa 'casa impian' nya umah ko nanti...

aku ni dah dok setahun pun perabot x seberapa..x penuh pun lagi