Ahad, 6 Julai 2008

MISI YANG GAGAL

Membicara kan hal ini mmg kv penuh emosi. En3 sblm ni kv ada bagitau yg dina dh free soother. Punya lah suka hati. 2 minggu lbh kami berjaya mengeraskan hati tak nak bagi dia soother tu.

Tp bila dia demam hari khamis tu, mlm nya dia langsung tak boleh tido. Asyik nangis je keje dia. Hubby pn tak tahan dok tgk anak dara nya menangis gitu, terus cari puting. Bila sumbat terus dia dia dan blh tido. Uwaaaaa

Kv pulak yg sambung menangis. Punya lah emo. Terasa usaha kv yg gigih sblm ni hancur berkecai bila tgk mulut dina 'tersembung' ngan puting. Sedey ouls!

Hubby bengang jek tgk kv emo gitu. Katanya dr anak tersiksa, kita korbankan lah hasrat kita. Untuk kebaikan bersama. Ewah. Hubby terus layan tido. Kv lak yg teremosi sendiri.

Tp bila time tk tido mmg langsung dia tak cari soother. Cuma waktu nak tido tu yg susah sket. Takpelah, insyaallah akan ada cara lain utk tk bagi soother kt dia. Tgk masa dan keadaaan je.

So, bila dina dah kebah demam (doktor ckp demam virus, sbb bila makan ubat, tubuh berpeluh tak ingat tp tetap hangat), kami jalan2 ke kb mall. Hihi

On d way pegi tu dina tertido. Kt rumah asyik main jea, takmo tido.

Masa nk tido tu terrpaksa bagi soother, tp bila dh lena, soother tu tercabut dr mulut dia. Cepat2 kv larikan. Takut2 dia nak semula. Hihi. Padahal kalo dia meraung wajib la kena sumbat kan.

Kt kb mall kami pusing2 tgk brg rumah. Tgk2 penapis air, alatan bilik air dan mcm2. Angan2 kn free sajourk.

One happy family. Sempat bergambar depan cermin. Hihi

Danish dgn basin kaca. Kami beli gak tp kaler hitam. Ada sales best kt tanah merah ari tu.

Mama pun nak enterframe jugak. Ahaha

16 ulasan:

maklang berkata...

sempat mama ambik gambar ye..

tanah merah tu kat mana ye?

KV berkata...

mak lang,
hihi..tanah merah tu satu daerah kt negeri kelantan.

KLMari berkata...

takperlah...slow slow pisahkan dina dengan soothernyer...KLM dulu, Dania sampai 2 tahun lebih...siap explain kat dia why tak boleh lagi guna soother...Now ni Dian pun guna soother..biasanya time nak tidur.....petang petang sampai aje rumah, dia ngantuk, jalan terkedek kedek masuk bilik KLM, naik atas katil, capai soother dengan selimut dia...terus golek golek...hehheehh

CikguZue berkata...

takpe, lama2 ok gaknye..insya-Allah.
shopping2 ni best juga lagi2 time boring dan pening. hehehe...

KV berkata...

klmari,
hihi...bestnya dian siap cari sendiri soother ngan selimut dia.;)

cikguzue,
hihi..shopping mmg terapi yg best.

YuszTieY berkata...

biar la...hati senang sikit dari dok tgk dia melalak jer..sian ko dina..

sempat tu dok depe cermin tangkap gamba diri..heheheee

Intan Rosnitta berkata...

Sabar lah kv...belum masanya lagi. Lagipun dina kecik lagi kan. Cuma jgn dok kat mulut 24jam...sesekali masa nak tidur tu kira ok lagi.

:)

nanonano berkata...

wahhh !!
tgk basin kaca tu ala2 umah dato2 je pakai..
hihihi bile nk siap sepenuhnye umah datin kv ni eyh??
xsabar nk tgk keseluruhan umah..
mesti lawoo..
:D

bat berkata...

ya ampun si dina... geram sehh

KV berkata...

yustiey,
tangkap gambar sendiri dpn cermin tu sesi layan perasaan. Hihi

intan,
tu lah kan. Dia pun kecik lg.

nana,
ahahaha... takde maknanya. Akak nak taruk sinki kaca tu dekat dining room ler. Kt bilik air taruk seramik biasa jek.

mama bat,
hehe

cendawanintim berkata...

takper ler KV, cuber n cuber lagik..

sya berkata...

Sian KV.. takpelah Dina kecik lagik nanti bila dia dah besar sikit boleh mula semula. Jangan putus asa k

Mak Su berkata...

tak de gambar basin kaler itamnyer? sabar ya melayan kerenah Dina

Zareda berkata...

KV
jangan putus asa. Ika dulu masa umur 8 bulan dia masuk wad seminggu.. lepas balik rumah terus tak nak soother dia.. lega...

KV berkata...

cendawan,
mmg nak kena cuba lagik.Huhu

kak sya,
yer2, kv tak harus putus asa. ;)

maksu,
sink hitam tu blom pasang. Masih dlm kotak.

kak zar,
ye lah kan, budak kecik hanya time2 gitu baru kita dpt peluang. Bila dh gini, kena tunggu dia besar skt baru dia faham.;)

rina berkata...

dh boring dia hisap dia bentilah tu. hehehe.

sebijik muka danish dina ni. yelah nama lagi adik badikkan.