Selasa, 8 Julai 2008

CAMPAK


Dina demam tak kebah hari tu rupanya nak naik campak.
Kesian dia gatal2. Semalam lps mandikan dia kv taruk bedak.
Rupa2nya takleh taruk bedak sbb makin gatal. Huhu
Kulit bawah mata dia bengkak dan bintik2 merah.
Dah gatal mereyam gitu, harus la asyik merengek jer kejenya.
Sehari dua lg ok lah kut.;)
Doa mama harap dina cepat sembuh.



p/s: malam tadi blackout dari jam 8 samapi 9.30 malam. Tension uols!

20 ulasan:

mama ranggie berkata...

kesian dina...semoga die cepat sembuh ya!

nanonano berkata...

alahai siannye budak tecit neh..
semoga cepat sembuh yep dik, :)

pB berkata...

salam

kak pB tanyo doh ..

orghe tu kato overload kat kawasae tu ...

tapi dok dalae perhatian mereko doh tu ...

selewat lewatnya hujung tahun ni , masaaloh tu settle ...

Intan Rosnitta berkata...

Aduyaiii dah ler tensen dgn dina yg naik campak, karan pulak tarak. Sabar ya kv...

Moga dina cepat baik. Nanti bgi minum air nyor pas tu buat mandi sekali... Jgn kena hujan, nanti berparut anak dara tu! :)

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

alahai siannyer Dina .. semoga cpt sembuh .. mama dina byk2 sabar yer ...

sya berkata...

Siannya Dina.. tapi bagus gak kena masa kecik cepat baik and tak bertanda badan.

Moga Dina cepat sembuh

saya berkata...

dina baby...cepat sembuh ye..

kakLuna berkata...

KV..tau x daun semambu?ha..buh daun tu dalam kolah mandi...pastu mandi kan je dina dgn air tu..

org lain x demam campak pon boleh jugak mandi.untuk mengelak berjangkit..insyaAllah..petua org tua2 ni

achik berkata...

alala.. ciannya Dina..
semoga Dina cepat sembuh..

Dayu berkata...

semoga cepat sembuh ye dina *ramai lak kena chicken pox skrg ni*

tgh carik kain paang jual online..tersmpai la kat blog akak ni...

Zareda berkata...

KV
bagi air kelapa supaya campak cepat kuar dan Dina cepat sihat.. InsyaAllah

cendawanintim berkata...

Cepat sembuh yer dina...sian kat dia...mesti tak selesa tuh..

angah berkata...

nakrespon pada entry hadiah tu sebenarnya..

Angah belikan arief beany toy (yang isi kekacang tuh, pastu luarnya kain macam tuala) boleh basuh masuk mesin basuh pun. Jadi kalau dia nak menggigit ke apa tak risau sangat berbanding teddy bear yang berbulu...

ada gambar kat blog angah.. nanti carik..

bat berkata...

alalal chiannya Dina.. taruk bedak sejuk kalo meks.. n minum ayor kelapa n tido beralas daun semambu deh.. *tryler yg mana bulih buat*

Mommy Lily berkata...

kasihannye mek sorang ni demam campak ye...

teruk kan kalau budak2 kena campak asyik nk meragam je. maklum la sakit badan dia tuu

CikguZue berkata...

kesiannya. harap sembuh cepat. mamanye pun harap bersabar ye.

YuszTieY berkata...

kes teruk ni asyik tak dok api jo kaw tu..ape ke heeeee tnb..

siannya kat dina...moga cepat sihat deh dina

rina berkata...

keno campak ke... sian dia. mesti miang tu rasa...

cikdinz berkata...

siannye....

haslina berkata...

kecian nyer..moga demam nyer pulak x de lah high sangat yea..